Sport

Columbia – România 3-2, în amicalul de la Madrid. „Tricolorii”, aduși cu picioarele pe pământ înainte de EURO 2024. Naționala lui Edi Iordănescu s-a trezit pe final

România a pierdut amicalul contra Columbiei, scor 3-2, pe Civitas Metropolitano din Madrid. Dominați o repriză și jumătate, „tricolorii” s-au trezit pe final. 
26.03.2024 | 23:29
România a pierdut amicalul contra Columbiei, scor 2-3, pe Civitas Metropolitano din Madrid. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
26-03-2024
21:36

Video. Columbia - România 3-2

Columbia a început excelent partida amicală cu România de pe stadionul lui Atletico Madrid. Luis Diaz și Mojica au combinat perfect. Cel din urmă a centrat pentru Cordoba în careu care a înscris primul gol la naționala Columbiei cu o lovitură de cap. 

Naționala lui Nestor Lorenzo a lovit pentru a doua oară în minutul 35 pe fondul dominării jocului. Arias a profitat de greșelile din apărarea „tricoloră” și a rămas singur cu Horațiu Moldovan. Arias a înscris pentru 2-0. 

Cea mai în formă națională a lumii a înscris pentru scor de neprezentare în minutul 79. Intrat în locul lui Cordoba, tânărul Yaser Asprilla l-a învins pe Horațiu Moldovan cu un șut din interiorul careului. 

Finalul de meci le-a aparținut „tricolorilor”. Ianis Hagi a recuperat mingea de la Rios și a înscris cu o execuție din interiorul careului. La ultima fază, Florin Tănase a înscris cu un șut din întoarcere din interiorul careului. Ulterior, arbitrul a fluierat finalul meciului. 

Columbia și-a luat mult dorita revanșă în fața României, pentru cele două înfrângere suferite, 1-3 la World Cup 1994 și 0-1 la Coupe du Monde 1998, și a ajuns invincibilă de 21 de meciuri. În schimb, România a încheiat seria de 12 partide consecutive fără înfrângere (golaveraj 22-6). Ultimul eşec data din 17 noiembrie 2022, 1-2 cu Slovenia, tot într-un meci amical. Vezi toate fazele video importante aici

26-03-2024
18:48

Columbia - România 3-2 (Cordoba 6, Arias 35, Asprilla 79 / Ianis Hagi 84, Tănase 90+4)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. România a pierdut amicalul de lux contra Columbiei de pe Civitas Metropolitano din Madrid, scor 3-1. Sud-americanii au dominat partida, însă naționala lui Edi Iordănescu a revenit pe final și a reușit să reducă din diferență. 

Min. 90+4: GOOL România! Florin Tănase înscrie cu un șut spectaculos din întoarcere. 

Min. 87: Nedelcearu și Burcă au trecut pe lângă gol. Dennis Man a trimis din „foarfecă” peste poartă. 

Min. 86: Ianis Hagi șutează periculos din lovitură liberă. Mingea trece puțin pe lângă poartă. 

Min. 84: GOOL România! Ianis Hagi a recuperat mingea după o eroare a lui Rios și l-a învins cu un șut din careu pe Vargas. 

Min. 79: GOOOL Columbia! Yaser Asprilla, intrat în locul lui Cordoba, îl învinge pe Horațiu Moldovan. Tânărul atacant de la Watford înscrie cu un șut din interiorul careului. 

Min. 77: Nicolae Stanciu și Răzvan Marin părăsesc terenul, iar în locul lor intră Dennis Man și Florin Tănase. 

Min. 70: Ianis Hagi șutează cu exteriorul de la marginea careului. Nicio problemă pentru Vargas. 

Min. 65: Ocazie uriașă de gol pentru Columbia! Fază construită excelent de sud-americani, însă Moldovan intervine salvator. 

Min. 56: Edi Iordănescu a dictat primele schimbări. Denis Drăguș i-a luat locul lui Denis Alibec, în timp ce Valentin Mihăilă a ieșit de pe teren și a intrat Ianis Hagi. De asemenea, Nedelcearu l-a înlocuit pe Radu Drăgușin. 

Min. 51: Luis Diaz șutează din afara careului. Horațiu Moldovan respinge spectaculos în corner. 

Min. 46: Olimpiu Moruțan șutează de la marginea careului. Mingea este reținută de portarul Vargas. 

Min. 40: Cordoba centrează în fața porții, iar Arias reia spre poartă. Horațiu Moldovan reține balonul. 

Min. 35: GOOOL Columbia! Arias dublează avantajul sud-americanilor. Călcâiul lui Munoz și greșelile din apărarea „tricolorilor” l-au lăsat singur pe Arias care l-a învins pe Moldovan. 

Min. 34: Arias a șutat din interiorul careului, însă mingea deviată s-a dus în corner. 

Min. 29: Olimpiu Moruțan a depășit elegant un adversar și și-a făcut mingea pe piciorul drept. Șutul internaționalului român a trecut pe lângă poartă. 

Min. 22: Cordoba centrează pentru Rios. Pericolul din careu este respins la timp de „tricolori”.

Min. 19: Valentin Mihăilă a avut o acțiune individuală incredibilă. Fotbalistul lui Parma a fost blocat în ultimul moment de columbieni. Internaționalul român a solicitat o lovitură de la 11 metri, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. 

Min. 8: Ripostă excelentă a „tricolorilor”. Stanciu centrează în fața porții pentru Alibec. Atacantul este blocat în momentul șutului. 

Min. 6: GOOOL Columbia! După o incursiune grozavă a lui Luis Diaz, mingea ajunge la Mojica. Centrarea perfectă a fundașului de la Osasuna a fost fructificată de Cordoba cu o lovitură de cap. Este primul gol la națională pentru atacantul lui Krasnodar. 

Min. 2: Șansă bună pentru Columbia! Faza periculoasă s-a stins după ce unul dintre jucătorii sud-americanilor s-a împiedicat de minge. 

Min. 1: Partida a început! Aproximativ 40.000 de suporteri sunt prezenți pe Civitas Metropolitano din Madrid. 

COLUMBIA (4-2-3-1): C. Vargas – D. Munoz, Cuesta, Lucumi, Mojica – Lerma, Rios – J. Arias, J. Rodriguez (cpt.), L. Diaz – J. Cordoba
Rezerve: D. Ospina, A. Montero – S. Arias, Castano, Cassierra, Carrascal, Cabal, C. Gomez, Mosquera, Borre, Quintero, Asprilla, Fuentes, Portilla, G. Puerta
Selecționer: Nestor Lorenzo

ROMÂNIA (4-3-3): H. Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Opruț – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Moruțan, Alibec, Mihăilă
Rezerve: Niță, Aioani – Manea, Nedelcearu, Cicâldău, Pușcaș, I. Hagi, Drăguș, Man, Racovițan, Sorescu, Olaru, Fl. Coman, Șut, Fl. Tănase
Selecționer: Edi Iordănescu

26-03-2024
18:11

Românii încep să se adune și ei

Românii par într-un număr mai mic decât columbienii în această seară. Reporterul FANATIK prezent la meci a stat de vorbă cu unul dintre suporterii tricolorilor.

Românii sunt optimiști înaintea meciului

26-03-2024
17:52

Sud-americanii au dat drumul la spectacol înainte de România - Columbia

Atmosferă superbă înainte de amicalul România – Columbia pe Civitas Metropolitano din Madrid. Primii care au ieșit la rampă sunt suporterii naționalei Columbiei.

Mii de suporteri ai naționalei lui Nestor Lorenzo și-au făcut deja apariția în fața stadionului lui Atletico Madrid. Sud-americanii cântă și dansează, iar atmosfera este una de sărbătoare. 

Cu două ore înainte de fluierul de start, atât fanii români, cât și cei columbieni s-au așezat la rând pentru a intra pe stadion. Mai mulți suporteri ai României sunt așteptați să apară dintr-un moment în altul.

  • România – Columbia se joacă în această seară, de la ora 21:30

Peste 15.000 de fani ai naționalei României sunt așteptați marți seară pe Civitas Metropolitano la amicalul cu Columbia. În total, peste 35.000 de bilete s-au vândut pentru duelul amical din capitala Spaniei. 

Suporterii s-au așezat la rând pentru a intra pe stadion la România - Columbia

După ce a remizat 1-1 contra Irlandei de Nord, echipa antrenată de Edi Iordănescu are parte de un nou amical. România – Columbia este ultimul meci de pregătire, înaintea lunii iunie, adică cea în care începe și Euro 2024.

Meciul amical Columbia – România, live video online, de la ora 21:30

Seara de marți, 26 martie, este una dedicată finalelor play-off-ului pentru Euro 2024, dar și meciurilor amicale internaționale. România – Columbia este printre cele mai interesante meciuri de pregătire ale serii.

ADVERTISEMENT

Meciul se dispută la Madrid, pe stadionul Metropolitano. Deși va juca pe arena lui Atletico, România s-a pregătit de partidă la baza celor de la Real, așa cum FANATIK a relatat de la fața locului.

Columbienii sunt într-o formă extraordinară și vin după o victorie cu 1-0 obținută contra Spaniei, pe arena London Stadium, din capitala Angliei. Golul sud-americanilor a fost marcat de Daniel Munoz.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Columbia – România

Meciul amical dintre România și reprezentativa sud-americană va fi televizat de postul TV Antena 1, cu începere de la ora 21:30. Partida poate fi urmărită și pe FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO.

Organizatorii partidei au anunțat că s-au vândut deja peste 30.000 de bilete pentru meciul de la Madrid, astfel că atmosfera se anunță a fi excelentă. De altfel, în capitala Spaniei există importante comunități de români și columbieni.

ADVERTISEMENT

Cine sunt vedetele Columbiei și pe ce lot se bazează Edi Iordănescu

Lotul Columbiei pentru amicalul cu România include câteva nume sonore, precum David Ospina (Al-Nassr), James Rodriguez (Sao Paolo), Jefferson Lerma (Crystal Palace), Luis Diaz (Liverpool) sau Yerson Mosquera (Villarreal).

Lotul “tricolorilor“ pentru meciul amical România – Columbia este format din următorii jucători:

ADVERTISEMENT
  • Portari: Horațiu Moldovan (Atletico Madrid), Florin Niță (Gaziantep), Ștefan Târnovanu (FCSB), Marian Aioani (Rapid)
  • Fundași: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Cristian Manea (CFR), Vasile Mogoș (CFR), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăgușin (Tottenham), Adrian Rus (Pafos), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow), Raul Opruț (Hermannstadt), Deian Sorescu (Gaziantep)
  • Mijlocași: Nicolae Stanciu (Damac), Marius Marin (Pisa), Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Răzvan Marin (Empoli), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu), Darius Olaru (FCSB), Adrian Șut (FCSB), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), Ianis Hagi (Deportivo Alaves), Denis Drăguș (Gaziantep), Florinel Coman (FCSB)
  • Atacanți: George Pușcaș (Bari), Denis Alibec (Muaither), Florin Tănase (Al-Okhdood)

Cote pariuri la meciul de pe stadionul Metropolitano

Partida amicală de la Madrid a atras și atenția bookmakerilor, care oferă cote atractive pentru pariori. Succesul României este cotat cu 5,40, ăn timp ce o victorie a columbienilor are cota 1,70. Remiza este un rezultat cotat cu 3,55.

Columbia este neînvinsă din 2 feburarie 2022, atunci când a pierdut cu 1-0 în calificările pentru Cupa Mondială! De atunci, columbienii au 15 victorii și 5 egaluri, obținute atât în meciuri oficiale, cât și în partide amicale. Acest parcurs al sud-americanilor l-a determinat pe Edi Iordănescu să spună că România va înfrunta cea mai în formă echipă națională din lume.

România – Columbia, live stream, 21:30, Antena 1

România mai are programate în iunie două meciuri amicale. Este vorba despre partidele contra Bulgariei și Liechtenstein. Apoi, va debuta la Euro 2024 pe 16 iunie, contra Ucrainei sau Islandei.

Numele echipei care va completa Grupa E și care va fi primul adversar al României la Euro va fi aflat la scurt timp după finalul amicalului România – Columbia. Finala dintre Ucraina și Islanda se joacă astăzi, de la 21:45.

ADVERTISEMENT