Xavier Pascual a demisionat de la naționala României! Scrisoarea emoţionantă a fostului selecţioner

Claudiu Surmei   
in Handbal
14/06/2018, 10:53
Xavier Pascual a demisionat de la naționala României! Scrisoarea emoţionantă a fostului selecţioner GALERIE FOTO
Xavier Pasqual a demisionat de la naționala României de handbal masculin

UPDATE, 14 iunie, ora 10:54. Xavi Pascual a lăsat o scrisoare emoţionantă la plecarea de la cârma naţionalei României:

“Bună tuturor, 

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!

De acum câteva luni am luat decizia de a renunţa la echipa naţională din diferite motive, dar cel mai important, la reînnoirea contractului cu echipa de club, FC Barcelona a pus condiţia să renunţ la această dublă funcţie, antrenor de club şi selecţioner.

Această condiţie putea fi impusă de către club încă de la început şi aş dori înainte de toate să Mulţumesc clubului pentru că mi-a permis să preiau Echipa Naţională a României.

Această decizie a fost cunoscută doar de cei foarte apropiaţi mie, asta pentru a nu afecta buna desfăşurare a activităţii echipei, sau cel puţin aceasta a fost intenţia mea.

Dacă cineva dintre voi se simte ofensat, îmi cer mii de scuze, dar aşa am procedat mereu, am dorit pentru echipa mea tot ce a fost mai bun.

Vreau să Mulţumesc tuturor acelor pe care-i consider prietenii mei români: antrenori, conducători, arbitri, cei care lucrează la Federaţia Română de Handbal, care m-au ajutat enorm în această perioadă, cu care uneori m-am certat exprimându-mi nemulţumirea. Vouă vă cer scuze pentru că ştiţi că uneori sunt impulsiv în astfel de momente.

Sper că nu v-am dezamăgit şi să ştiţi de acum înainte, casa mea este şi casa voastră.

Mulţumesc fanilor care m-au sprijinit din prima clipă de când am ajuns, atunci când am fost prezent în România sau în alte ţări unde am mers cu echipa, la fel şi în Barcelona.

M-aţi făcut să mă simt român la fel ca toţi ceilalţi şi să îndrăgesc această ţară, care acum, dacă-mi permiteţi, o consider şi ţara mea.

Când am preluat această echipă naţională multă lume nu a înţeles, dar pentru mine era o provocare şi în tot acest timp am avut multe de învăţat. Ca peste tot, am întâlnit lucruri bune şi mai puţin bune, însă vă pot spune un singur lucru, cele pozitive depăşesc de departe cele mai puţin bune.

Mulţumesc pentru încrederea acordată, atât preşedintelui Alexandru Dedu, cât şi Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal.

Un loc aparte în sufletul meu îl au JUCĂTORII, pentru care am doar cuvinte de laudă, deoarece sacrificiul şi dăruirea lor au fost maxime atunci când au venit la lotul naţional, de acest lucru nu se poate îndoi nimeni vreodată. VĂ MULŢUMESC DIN SUFLET şi aşa cum v-am mai spus: „aveţi încredere şi aripile vă vor creşte”. A fost o onoare pentru mine să lucrez cu voi.

Acum câteva luni au existat oameni care şi-au dat cu părerea despre mine fără să mă cunoască, nici ca antrenor sau mai mult decât atât, ca om. Pe mulţi dintre ei nu am avut plăcerea să îi cunosc personal, dar îmi imaginez că în campania electorală se spun lucruri care nu au nimic de-a face cu realitatea. Acestora le doresc tot binele din lume, deoarece şi ei fac parte din handbalul românesc.

În final Mulţumesc, Alex, pentru şansa pe care mi-ai dat-o să învăţ şi să cunosc multe lucruri aici în România şi să ştii că voi fi mereu alături pentru orice este nevoie.

A fost o mândrie şi o onoare pentru mine să pot antrena Echipa Naţională masculină a României.

Vă mulţumesc tuturor şi un sincer PE CURÂND!

Hai, România!

XAVIER PASCUAL”


UPDATE, 13 iunie, ora 17:00. Naționala de handbal masculin a României a învins Macedonia cu scorul de 26-25 în returul play-off-ului de calificare la Campionatul Mondial din 2019. Macedonenii s-au impus în tur cu scorul de 32-24, astfel că România a ratat calificarea la Mondial.


UPDATE, ora 21:20 La câteva minute după ratarea calificării, antrenorul Xavier Pasqual și-a anunțat retragerea de la naționala României. Xavier Pascual preluase naţionala României în urmă cu mai bine de 2 ani, după ce Federaţia Română de Handbal s-a despărţit de Aihan Omer, în urma ratării calificării la Mondialul din 2017. Pasqual rămâne astfel antrenor doar pe banca celor de la FC Barcelona.


Tricolorii au bifat doar o victorie de palmares. Înfrângerea suferită la Skopje le-a luat orice șansă tricolorilor de a se califica la turneul final din 2019, însă au jucat returul cu determinare pentru a ieși cu onoare din dubla manșă.

România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2019

Antrenorul Xavier Pascual a făcut două modificări în lot pentru meciul de la Cluj. Csog Vencel a intrat extremă stângă în locul lui Alin Roşu, care s-a accidentat în meciul tur, în timp ce Dragoş Soare a jucat pivot în locul lui Călin Căbuţ. România a reușit să mărească avantajul la 4 goluri în ultimele minute ale jocului. A fost 24-20 la un moment dat, însă macedonenii au redus din diferență, astfel că tabela a arătat la final 26-25. România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2019.

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!
Închide ×