Sport

România, în sferturile Campionatului European de volei după 40 de ani! Victorie de infarct cu Croaţia

România s-a calificat în sferturile de finală de la Campionatul European de volei masculin după ce au câştigat cu 3-2 meciul din optimi cu Croaţia. Au trecut 40 de ani de la ultima performanţă similară.
08.09.2023 | 20:02
Romania in sferturile Campionatului European de volei dupa 40 de ani Victorie de infarct cu Croatia
România încearcă o nouă surpriză în meciul din optimi cu Croația la Campionatul European.
ADVERTISEMENT
08-09-2023
14:42

România - Croaţia 3-2 (25-17, 25-20, 17-25, 26-28, 15-12)

ROMÂNIA, în sferturile Campionatului European! “Tricolorii” nu au acuzat şocul pierderii ultimelor două seturi şi au jucat perfect în decisiv, 15-12. România câştigă cu 3-2 şi este în sferturile de finală de la Euro după 40 de ani, acolo unde vor întâlni învingătoarea din meciul Bulgaria – Franţa. 

SET, CROAŢIA, 26-28! A fost un set dramatic, câştigat de adversari în prelungiri după un blocaj excelent. Calificarea în sferturi se va decide în setul cinci. 

SET, CROAŢIA, 17-25! Adversarii reduc din diferenţă, dar România mai are nevoie doar de un set pentru a se califica în sferturile de finală. 

SET, ROMÂNIA, 25-20! La un singur set de fericire. Manşa secundă a fost dominată de “tricolori” care au o şansă mare să prindă sferturile de finală, după o pauză de 40 de ani. 

SET, ROMÂNIA, 25-17! “Tricolorii” au început magistral meciul şi sunt la conducere.

START DE MECI!

România luptă pentru un loc în sferturile de finală de la Campionatul European de volei masculin, performanţă pe care “tricolorii” nu au mai reuşit-o din 1983, când la start erau 12 echipe.

07-09-2023
14:07

Sergiu Stancu, încrezător înainte de România - Croația

Echipa națională de volei masculin a României s-a calificat în optimile Campionatului European și va înfrunta Croația vineri, la Varna.

Delegația „tricoloră” a fost nevoită să facă deplasarea de la Tel-Aviv în Bulgaria, deoarece în grupa D a Europeanului care se desfășoară în patru țări, România a evoluat în Israel. 

Sergiu Stancu, antrenorul naționalei, este încrezător că România poate izbuti o nouă surpriză la turneul final. În cazul unei victorii, România se va califica în primul sfert de finală la Campionatul European după o pauză de 40 de ani. 

„Ar fi o mare performanță să facem un pas mai departe, suntem într-un moment bun, am reușit să terminăm o grupă de calificare pe locul 3.

Vom face tot ce depinde de noi pentru a avea o evoluție bună și la final să ne bucurăm de o nouă victorie alături de oamenii care sunt convins că vor fi alături de noi”, a declarat Sergiu Stancu, pentru Federația Română de Volei. 

Croația nu a fost nevoită să se deplaseze, deoarece adversarii României din optimi au evoluat în grupa B, la Varna.

„Va fi un meci foarte dificil, având în vedere că suntem într-o sală nouă și trebuie să ne gândim la fiecare punct, la fiecare minge și să ne concentrăm să dăm un randament cât mai OK. Dacă ne concentrăm să facem un meci bun, avem șanse”, a declarat liberoul Sergio Diaconescu.

06-09-2023
10:14

România va întâlni Croația în optimile Europeanului de volei masculin

Echipa națională de volei masculin a României s-a calificat în optimile Campionatului European, după o victorie de senzație în fața campioanei olimpice Franța. 

În optimi, „tricolorii” vor da piept cu Croația, ocupanta locului 2 din grupa B. Partida va avea loc sâmbătă, la Varna. Franța, Portugalia și Turcia sunt celelalte echipe care s-au calificat în optimi din grupa României. 

Campioana europeană en-titre este Italia. La turneele finale continentale, România are în palmares cinci medalii: o medalie de aur în 1963, două de argint în 1955 și 1958, dar și două de bronz în 1971 și 1977.

România a învins Franța, campioana olimpică, cu 3-1 (25-23, 16-25, 25-18, 25-21) și va juca în optimile de finală ale Campionatului European. Meciul echipei naționale de volei a avut loc la Tel Aviv, unde a dat dovadă de mare încredere în fața francezilor.

Victorie importantă pentru echipa națională de volei

România a condus de la un capăt la altul duelul cu Franța, iar din primul set au arătat cine este echipa mai bună. Naționala noastră a făcut un meci excepțional și a dominat vedetele adversarilor. Chiar dacă Campioana Olimpică a revenit pe parcursul meciului, nu a fost suficient. Românii au avut forța și mentalitatea necesară, astfel că s-au impus în fața formației din Hexagon.

ADVERTISEMENT

România se califică în optimi la Campionatul European

“O victorie istorică și o răsplată dulce pentru niște băieți care au crezut de la primul minut până la ultimul în acest rezultat. Suntem fericiți, am fost concentrați.

Cred că ne-am bucurat mai mult de volei, nu pot descrie ce simt. Cu această victorie că ne-am calificat mai departe și de-abia aștept următorul meci”, a spus Adrian Aciobăniței, extrema echipei naționale de volei a României.

ADVERTISEMENT

România este pe locul doi în grupă cu trei victorii și 9 puncte, după cele 5 meciuri jucate. În grupa echipei naționale de volei mai sunt de disputat 3 dueluri. Este vorba de Portugalia – Turcia, Grecia – Franța și Turcia – Israel.

Locul secund al tricolorilor este amenințat de lusitani care au 7 puncte după 4 partide. Pe prima poziție este Campioana Olimpică, Franța, la egalitate de puncte cu România, dar cu un meci mai puțin.

ADVERTISEMENT

Rezultatele României la Euro 2023

  • 30 august România-Portugalia 0-3
  • 31 august România-Israel 2-3
  • 1 septembrie România-Turcia 3-2
  • 3 septembrie România-Grecia 3-1
  • 4 septembrie România-Franța 3-1

Lotul României pentru Campionatul European

  • Libero: Sergio Diaconescu (SCM U Craiova), Karol Kosinski (Rapid București)
  • Extreme: Mircea Peța (Steaua București), Daniel Chițigoi (ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, Polonia), Adrian Aciobăniței (Skra Bełchatów, Polonia), Marian Bala (Arcada Galați)
  • Coordonatori: Filip Constantin (Rapid București), Claudiu Dumitru (Steaua București)
  • Centri: Bela Bartha (Dinamo București), Andrei Butnaru (Arcada Galați), Robert Călin (SCM U Craiova), Ștefan Lupu (Corona Brașov)
  • Opus: Rareș Bălean (Dinamo București), Alexandru Rață (Tectum Achel, Belgia)
  • Staff: Sergiu Stancu – antrenor principal, Răzvan Parpală – antrenor secund
ADVERTISEMENT

În palmaresul echipei naționale de volei, România are 5 medalii la Campionatele Europene. O medalie de aur în 1963, două de argint în 1955 și 1958, dar și două de bornz în 1971 și 1977.

ADVERTISEMENT