Sport

România, în optimi la Campionatul European de volei feminin. Adversarul și data partidei

România s-a calificat în optimile Campionatului European de volei feminin. Pe cine vor înfrunta „tricolorele” pentru a avansa în turul următor.
24.08.2023 | 09:02
Romania in optimi la Campionatul European de volei feminin Adversarul si data partidei
România s-a calificat în optimile Campionatului European de volei feminin.
ADVERTISEMENT
24-08-2023
06:08

România luptă cu Franța în optimile CE de volei feminin

România a terminat pe locul 3 în grupa B la Campionatul European de volei feminin și s-a calificat în optimi, unde va da piept cu Franța. Naționala din Hexagon s-a clasat pe locul al doilea în grupa D, cu patru victorii. 

Duelul României cu Franța din optimi va avea loc sâmbătă, 26 august, ora 19:00, ora României și se va desfășura la Florența, Italia. În faza grupelor, România a reușit să învingă Croația și Bosnia și a fost depășită în ierarhie de Italia, campioana europeană en-titre și Bulgaria. 

Elveția, Bosnia și Croația au terminat în spatele naționalei „tricolore” în grupa B. Primele patru clasate din fiecare grupă au acces în faza optimilor. În urmă cu doi ani, la Euro 2021, care a avut loc în Bulgaria, Croaţia, România şi Serbia, „tricolorele” au încheiat pe locul 23, penultimul. 

Cel mai bun rezultat înregistrat de România a fost medalia de bronz obținută în 1963. Campionatul European de volei feminin are loc în perioada 15 august-3 septembrie în Belgia, Italia, Estonia şi Germania.

21-08-2023
19:46

România, victorie mare cu Bosnia

România a reușit o victorie dramatică în fața Bosniei, a doua la Campionatul European de volei feminin. „Tricolorele” au triumfat în cinci seturi, scor 12-25, 26-24, 25-21, 21-25, 15-11.


Naționala a reușit astfel să se califice în faza optimilor, așa cum s-a întâmplat și în 2019: „Am reușit să ne îmbunătățim jocul după ce fetele au intrat un pic stresate de toată situația în care suntem”, a spus antrenorul Guillermo Naranjo.

19-08-2023
19:18

România a pierdut în decisiv cu Elveția la Campionatul European de volei feminin

După înfrângerea cu Italia și victoria cu Croația, România a pierdut al treilea meci de la Europeanul de volei feminin cu Elveția, scor 2-3 ( 21-25, 25-18, 25-27, 25-19, 9-15). 

Cu o victorie, „tricolorele” ar fi fost sigure în proporție de 90% de calificarea în optimile turneului final. Elveția a câștigat primul set, însă „tricolorele” au restabilit imediat egalitatea, grație evoluției Adelinei Ungureanu, care a fost cea mai bună jucătoare a României cu 25 de puncte. 

Setul al treilea a fost adjudecat de Elveția după ce s-a ajuns în prelungiri, în timp ce România a trimis meciul în decisiv cu o victorie clară în al patrulea set. În cele din urmă, jucătoarele Elveției au avut nervii mai tari și s-au impus cu 15-9 în decisiv.

În ultimele două jocuri din grupă, România le înfruntă pe Bosnia și Bulgaria. Naționala lui Guillermo Naranjo Hernandez, antrenorul principal al României, ocupă locul patru în grupa B, cu patru puncte. Primele 4 echipe se califică în „optimi”.

Primele două poziții din grupă sunt ocupate de Italia (6 puncte, 2 meciuri) și Bulgaria (6 puncte, 2 meciuri), în timp pe locul 3 se află Bosnia (4 puncte, 3 meciuri). Elveția (3 puncte) și Croația (1 punct), ambele cu trei meciuri disputate, se află în spatele României. 

România a obținut un rezultat important în grupele Campionatului European de Volei Feminin. După prima victorie, „tricolorele” sunt pe locul 3 în grupa B, poziție care le poate aduce calificarea în optimile competiției. Rezultatul final a fost de 3-1 la seturi, scor (25-22, 25-21, 23-25, 25-19).

Primul succes de la Campionatul European

Primul succes al României a venit după al doilea meci. „Tricolorele” au învins Croația cu 3-1 la seturi, însă primul meci l-au avut cu Italia. Țara gază s-a impus în meciul de deschidere, care a avut loc în Amfiteatrul din Verona. Italiencele au câștigat cu 3-0 la seturi, scor (25-19, 25-19, 25-15).

ADVERTISEMENT

După victoria importantă împotriva Croației, Federația Română de Volei a transmis un mesaj tricolorelor pe Facebook. Mesajul vorbește despre triumful tinerelor jucătoare, care au reușit o performanță sclipitoare împotriva unui adversar mai experimentat.

“România obține primul succes la Euro 2023, 3-1 cu Croația. O seară fabuloasă pentru fetele noastre, un joc sclipitor pe alocuri, în fața unei echipe mai bine cotate. Am fost însă net superiori la toate capitolele.

ADVERTISEMENT

O echipă tânără de care suntem mândri, o echipă pentru care această victorie, suntem siguri, reprezintă doar începutul. Tocmai tinerețea ne-a trădat în setul 4, când croatele s-au apropiat, de la 19-7 la 20-16 și 22-18, dar până la urmă am scos-o la capăt! Gustul victorie se simte mai pregnant.

Bravo, fetelor! Felicitări staff-ului care a pregătit excelent acest joc. Următorul meci al României, contra Elveției, pe 19 august, tot la Monza, de la ora 19:00!”, a fost mesajul de pe Facebook al Federației Române de Volei, după victoria cu Croația.

ADVERTISEMENT

Reacția „tricolorelor” după victoria cu Croația

Echipa națională de volei a României este pregătită de spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez. „Tricolorele” au făcut un meci foarte bun și și-au dominat adversarele, iar după setul 3, selecționerul a oferit un interviu pe teren. Guillermo a fost foarte mulțumit de fete și de faptul că au respectat strategia pe care au pregătit-o.

“Am servit bine și ne-am concentrat pe tactica pe care am stabilit-o. Mă bucur că fetele au reușit să-și păstreze calmul pe finalul setului al doilea, ceea ce este extrem de important pentru o echipă atât de tânără”, a declarat Guillermo Naranjo Hernandez

ADVERTISEMENT

La finalul primului succes de la Campionatul European de Volei, jucătoarea născută la Budapesta, care a ales să joace pentru România, Elisabet Inneh (22 de ani) a oferit câteva reacții: “Sunt foarte bucuroasă, nu a fost un meci ușor, Croatia e o echipa puternică. Vreau să le mulțumesc colegelor pentru că au făcut un meci atât de bun.”

ADVERTISEMENT