News

România, amenințată cu un atac nuclear de propagandistul lui Putin, Vladimir Soloviov: ”Țara asta nu va mai fi”

Propagandistul lui Putin, Vladimir Soloviov, amenință România cu un atac nuclear. De ce a lansat jurnalistul Kremlinului acest grav avertisment.
23.06.2023 | 23:30
Romania amenintata cu un atac nuclear de propagandistul lui Putin Vladimir Soloviov Tara asta nu va mai fi
Vladimir Soloviov, propagandist de prim-plan al lui Putin, amenință România cu un atac nuclear: ”Țara asta nu va mai fi”. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

După SUA, Germania, Marea Britanie și aproape tot Occidentul, Vladimir Soloviov, propagandistul lui Putin, amenință și România cu un atac nuclear. Ce l-a revoltat pe omul Moscovei.

Vladimir Soloviov, propagandist de prim-plan al lui Putin, amenință România cu un atac nuclear: ”Țara asta nu va mai fi”

Joi, 22 iunie, publicația Politico a scris că statele NATO se apropie de demararea unui program de furnizare de avioane F-16 Ucrainei, peste câteva luni. În acest sens, s-a spus că alianța ar avea în vedere România ca posibilă bază pentru antrenarea piloţilor ucraineni.

ADVERTISEMENT

Cum era de așteptat, știrea a ajuns și la urechile regimului de la Moscova. Porta-vocea Kremlinului, Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai influenți propagandiști ai lui Putin, angajat la postul TV Rossia 1, a lansat un grav avertisment la adresa României.

Acesta a declarat că țara noastră, membră NATO, ar trebui să fie atacată cu bombe nucleare. Asta dacă România va accepta să fie un tărâm pentru antrenamentul piloților ucraineni pe avioane F-16.

ADVERTISEMENT

Înseamnă că România nu va mai fi. Înseamnă că România va trebui atacată cu arme nucleare tactice”, a spus Soloviov, la una dintre cele mai recente apariții la postul de televiziune Rossia 1.

Soloviov e ”recidivist”. A mai cerut atacuri nucleare în România. În mai a vorbit de bombardarea Marii Britanii

Declarația lui Vladimir Soloviov, pe cât pare a fi de terifiantă, nu este una necaracteristică acestui individ. În noiembrie 2022, acesta a vorbit despre ideea unor atacuri nucleare ale Rusiei împotriva României sau Poloniei.

ADVERTISEMENT

”Să ne imaginăm ororile unui teribil atac nuclear tactic. Zone prin care Ucraina este alimentată cu armament occidental ar fi contaminate. Sau imaginați-vă că dacă America va continua să livreze armament, vor fi lovituri asupra uni aeroport din Polonia sau asupra bazelor din România.

Nu vreau să spun că se va întâmpla, nu înseamnă că vom folosi armamentul nuclear, este doar o incertitudine constructivă. Ei bine, noi avem aceste arme, iar teama lor cea mai mare este că le vom folosi”, a spus Soloviov, pe 15 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Și mai recent, pe 26 mai 2023, același propagandist a sugerat că Rusia ar trebui să folosească arme nucleare asupra Angliei. Totul pentru a descuraja Occidentul să ajute Ucraina în război, potrivit Sky News.

ADVERTISEMENT