News

România, în vizorul atacurilor cibernetice ale Rusiei. SRI: ”Am crescut nivelul de alertă și de monitorizare”

În perioada de început a războiului din Ucraina, România s-a aflat în vizorul atacurilor cibernetice ale Rusiei. Anunțul a fost făcut de un oficial al SRI.
02.04.2022 | 17:05
Romania in vizorul atacurilor cibernetice ale Rusiei SRI Am crescut nivelul de alerta si de monitorizare
Rusia, tentativă de atac cibernetic asupra României. Anunțul oficial al SRI. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Războiul declanșat de Rusia cu lumea civilizată se duce pe toate fronturile. Un oficial din SRI a anunțat că și țara noastră a fost vizată de o ofensivă a Kremlinului la nivel cibernetic.

Rusia, tentativă de atac cibernetic asupra României. Anunțul oficial al SRI

Dacă în Ucraina a atacat militar, în alte state, inclusiv în unele aparținând NATO, Rusia a încercat o ofensivă pe zona informațională.

ADVERTISEMENT

Un oficial important din Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat că Rusia a încercat să atace cibernetic și ministere ale statului român.

Conform declarațiilor lui Anton Rog, șeful centrului Cyberint al SRI, cei de la Serviciul de Informații au crescut nivelul de alertă și monitorizare în această perioadă.

ADVERTISEMENT

”În perioada de începere a conflictului din Ucraina și pe perioada desfășurării lui am descoperit că încă un actor cibernetic statal din agresorul zonei estice și a Ucrainei încearcă să își facă prezența în ministere din Guvernul României. Mă refer la Rusia.

Ce se întâmplă, spre exemplu, dacă se oprește energia electrică 3 zile în București? Benzinăriile nu mai pot funcționa, se blochează fluxurile de aprovizionare, într-o zi și jumătate ar scădea peste tot temperaturile în casă”, a declarat generalul Anton Rog – șeful Centrului Național Cyberint SRI, potrivit StirilProTv.

ADVERTISEMENT

SRI: România este și a fost atacată constant

Generalul SRI a mai precizat că țara noastră a mai fost atacată și în trecut. Din această cauză, autoritățile au ridicat nivelul de securitate.

”Pe zona de spionaj cibernetic, România este și a fost atacată constant. Cel puțin, Serviciul Român de Informații a știut ziua în care începe conflictul, pe baza propriilor evaluări și pe baza datelor primite de la parteneri, sigur n-a știut ora și minutul.

ADVERTISEMENT

Ce am făcut , cu mai mult timp înainte, am început să lucrăm în registru de permanentă 24/7, am crescut nivelul de alertă și de monitorizare”, a mai declarat generalul SRI.

ADVERTISEMENT