News

România, lovită de două tornade, duminică. Unde au fost filmate fenomenele meteo extreme. Video

Duminică, 7 mai, nu mai puțin de două tornade au fost filmate în România. În ce zonă s-au produs aceste fenomene meteo extreme.
07.05.2023 | 21:01
Romania lovita de doua tornade duminica Unde au fost filmate fenomenele meteo extreme Video
Localnicii dintr-un sat din România anunță că au filmat două tornade. Imaginile, postate pe internet. Sursa foto: capturi Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au fost momente de panică, duminică, într-un sat din România, acolo unde au fost filmate două tornade. Fenomenele meteo extreme au avut loc în partea de nord a țării, aflată în ultimele ore sub alerte de vreme severă.

Localnicii dintr-un sat din România anunță că au filmat două tornade. Imaginile, postate pe internet

După o zi de sâmbătă liniștită, vremea s-a înrăutățit, duminică, în mai multe zone din țară. În special în zonele vestice și nord-vestice, un front atmosferic a adus manifestări extreme ale vremii.

ADVERTISEMENT

Mai multe județe s-au aflat sub alertă cod galben de tip nowcasting. Printre acestea a fost și Satu Mare. Într-o comună din acest județ, localnicii au surprins pe cer, nu una, ci două tornade.

Fenomenele meteo extreme s-ar fi produs în satul Ghilvaci, comuna Moftin. Un localnic a postat pe contul său de Facebook o filmare cu aceste presupuse tornade, fenomene tot mai prezente în ultimii ani și în Europa.

ADVERTISEMENT

Din fericire, aceste tornade sau nori în formă de pâlnie, nu au produs pagube în zonă. Ele nu s-au apropiat deloc de sol, rămânând undeva la mare înălțime în atmosferă, după cum reiese din filmarea cetățeanului.

Pagube produse de furtuni în Cluj-Napoca. S-a emis mesaj RO-Alert

Au fost, din păcate, probleme mari cauzate de fenomenele meteo extreme în alte zone ale țării. Duminică seara, a fost rupere de nori în Cluj. A căzut grindină de dimensiuni mari, iar mai multe mașini au fost distruse de copaci.

ADVERTISEMENT

Cantități mari de gheață au acoperit curțile și grădinile oamenilor, tocmai cultivate cu legume. Mai multe mașini din Mănăștur au fost lovite de copacii doborâți de vântul puternic, notează Ziarul Unirea.

”A fost emis mesaj RO-Alert pentru cod portocaliu de vreme rea. Sunt anunțate averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, descărcări electrice și grindină. Localitățile vizate sunt Baciu, Chinteni, Sânpaul, Borșa, Așchileu și Vultureni. Până acum nu s-au primit solicitări din partea cetățenilor”, a informat ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

Vremea rea se va extinde în următoarele ore în toate zonele țării. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, în prognoza emisă pentru ziua de luni, 8 mai, răcire și precipitații abundente.

ADVERTISEMENT