News

România, lovită de un nou ciclon polar. ANM anunță lapoviță și ninsori în mai multe zone

Meteorologii ANM anunță că România va fi lovită de un nou ciclon polar. Temperaturile scad accentuat, iar în unele zone vor fi ninsori și lapoviță.
12.03.2024 | 17:19
Romania lovita de un nou ciclon polar ANM anunta lapovita si ninsori in mai multe zone
Un nou ciclon va afecta România în zilele viitoare. ANM anunță ninsori și lapoviță. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mijlocul lunii martie aduce un nou ciclon polar în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o răcire accentuată care vine la pachet cu ninsori și lapoviță.

Un nou ciclon polar va afecta România în zilele viitoare. ANM anunță ninsori și lapoviță

Prognozele ANM pentru două săptămâni și o lună au anunțat o vreme mult mai caldă decât în mod normal. Pe termen scurt, meteorologii au subliniat că mai pot exista răciri.

ADVERTISEMENT

O astfel de schimbare bruscă a vremii, de la cald la rece, se va înregistra în următoarele zile. Specialiștii din meteorologie spun că un nou ciclon amenință România. Treptat, precipitațiile vor cuprinde toată țara.

La munte, dar și în zonele mai înalte de deal din centru și est, se anunță ninsori și lapoviță. În continuare, jumătatea estică este sub informare de vreme rea până mâine dimineață.  Vor scădea radical și temperaturile din timpul zilelor și nopților. În unele zone, nici maximele nu vor depăși 1 – 2 grade.

ADVERTISEMENT

”Traversăm o perioadă cu mai multe precipitații, era nevoie de ploaie. La munte, la altitudini de peste 1.700 metri vor fi lapoviță și ninsoare. În noaptea de miercuri spre joi e posibil ca trecător să fie lapoviță și în zone mai joase din Moldova sau estul Transilvaniei.

De asemenea, vremea se răcește. Dacă azi avem maxime de 5 – 17 grade Celsius, în următoarele două – trei zile nu vor maxime mai mari de 12 grade, asta în vestul țării.

ADVERTISEMENT

În Moldova răcirea vremii va fi cea mai pronunțată. În următoarele două zile, nu vor fi cu mult peste 1 – 2 grade în nordul și centrul Moldovei”, a declarat Florinela Georgescu, la Digi24.

Cum va fi vremea în București

Aerul rece ajunge și în sudul țării. De joi, maximele nu mai trec de 9 – 10 grade Celsius. Și nopțile vor fi destul de friguroase, cu valori de 2 – 3 grade. Partea bună este că vremea se va ameliora din weekend. Valorile vor crește din nou peste pragul de 16-17 grade.

ADVERTISEMENT

Vor fi temperaturi scăzute și în Dobrogea, Muntenia, Capitală, unde va fi mai rece decât în zilele trecute, dar chiar și așa un pic peste normalul perioadei. Ne apropiem de firescul perioadei în care suntem”, a mai spus meteorologul ANM.

ADVERTISEMENT