Fotbal intern

România – Moldova, meci de PES 2020 pentru o cauză nobilă. Banii adunați din vânzarea biletelor, donați către UNICEF

12.04.2020 | 14:47
Romania  Moldova meci de PES 2020 pentru o cauza nobila Banii adunati din vanzarea biletelor donati catre UNICEF
ADVERTISEMENT

România și Moldova vor disputa, pe 15 aprilie, de la ora 20:00, un meci în PES 2020. FRF a scos la vânzare biletele virtuale pentru partidă, la prețul de 10 lei, iar banii adunați din tichete vor fi donați către UNICEF, în scopul achiziționării materialelor de protecție necesare în lupta împotriva coronavirusului.

România – Moldova, meci caritabil în PES 2020

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile fotbalistice reale, iar meciurile de pe gazon au fost mutate în spațiul virtual, în simulatoare precum FIFA și PES.

ADVERTISEMENT

După ce Universitatea Craiova, FC Botoșani, Dinamo sau U Cluj au organizat meciuri amicale în FIFA, Federația Română de Fotbal a stabilit, alături de forul din Moldova, un joc de PES 2020 între cele două reprezentative.

FRF a pus la dispoziție și bilete virtuale, la prețul de 10 lei, iar banii adunați vor fi donați către UNICEF.

ADVERTISEMENT

Din toate sumele încasate, UNICEF va achiziționa echipamente de protecție (măști, mănuși, ochelari), termometre cu infraroșu și alte echipamente speciale necesare în pandemie asistenților medicali comunitari, asistenților și lucrătorilor sociali care merg pe teren pentru a asigura copiilor vulnerabili și familiilor acestora servicii de sănătate și protecție socială”, se arată pe site-ul Federației Române de Fotbal.

Adrian Urma și Cristian Radu vor reprezenta naționala României în meciul cu Moldova din PES 2020, care va putea fi urmărit, pe 15 aprilie, de la ora 20:00, pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook ale Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

România, victorii pe linie cu Moldova

Până la meciul din PES 2020, primele reprezentative ale României și Moldovei s-au întâlnit pe gazon de patru ori, în partide amicale.

Selecționata României a reușit să se impună de fiecare dată, ultimul meci având loc în 2007, după goluri marcate de Ionuț Mazilu și Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Meciurile dintre România și Moldova:

  • 1 iunie 1996: România – Moldova 3-1
  • 6 iunie 1998: România – Moldova 5-1
  • 24 mai 2005: România – Moldova 2-0
  • 7 februarie 2007: România – Moldova 2-0
ADVERTISEMENT
Tags: