News

Ce probleme ar putea avea România dacă rușii înving Ucraina! „Nu am nicio îndoială când spun că următorii suntem noi”

Asaltul Rusiei în Ucraina este în plină desfășurare, dar există voci care spun că armata lui Vladimir Putin nu se oprește după cucerirea Kievului și că ar putea continua marșul
25.02.2022 | 11:54
Ce probleme ar putea avea Romania daca rusii inving Ucraina Nu am nicio indoiala cand spun ca urmatorii suntem noi
Ce probleme ar putea avea România dacă rușii cuceresc Ucraina! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Condamnat de întreaga lume, Vladimir Putin a devenit în doar câteva ore poate cel mai detestat om de pe Pământ. Românii n-au ezitat o clipă și și-au arătat solidaritatea față de poporul ucrainean, la fel cum au făcut-o și alte state. La ceva mai bine de 24 de ore de la debutul campaniei militare, Rusia a anunțat că şi-a îndeplinit cu succes toate obiectivele stabilite în prima zi a invaziei Ucrainei.

Mai multe bombardamente şi confruntări armate s-au soldat cu aproape 140 de morţi, potrivit autorităţilor din Ucraina, autorități care au fost nevoite să recunoască superioritatea adversarului în câteva puncte cheie.

ADVERTISEMENT

Războiul din Ucraina, un dezastru pentru omenire!

Atacul Rusiei este considerat unul murdar și aproape incredibil pentru lumea în care trăim. „E un dezastru, e un eșec total, pe toată linia, e un eșec total al umanității, un eșec total al tot ceea ce înseamnă omul din noi.

Să ajungem în secolul acesta, în era digitală, când ar trebuie să ne gândim să zburăm spre stele, să explorăm noi orizonturi și așa mai departe, să ajungem să ne batem cu mitralierele și cu grenadele.

ADVERTISEMENT

Mi se pare și anacronic, mi se pare și stupid. Adică, totul se întâmplă și fără un motiv explicit. Efectiv este gândul unui dement pus în aplicare de un aparat de stat totalitar, ținut sub control și finanțat din toate direcțiile de către toată lumea.

N-ai ce să comentezi la așa ceva decât să fii supărat și să fii dezamăgit că tot ceea ce spui și tot ceea ce pui în fața ta în zbaterea asta pe care o ai este efectiv călcat în picioare, în momentul de față. E trist, pur și simplu este trist”, a explicat pentru FANATIK profesorul universitar la Academia de Studii Economice din București, Cristian Păun.

ADVERTISEMENT

De ce a atacat Rusia și ce sancțiuni vor exista pe teritoriul României

Vladimir Putin a ieșit în fața lumii și a transmis că Rusia nu avea alt mijloc să se apere, decât trimiţându-şi forţele în Ucraina. A fost singura justificare pe care liderul de la Kremlin a oferit-o după prima zi a invaziei.

Președintele Rusiei spune că existau numeroase riscuri la adresa securităţii Moscovei, drept pentru care era imposibil ca armata pe care o conduce să nu reacționeze. În același timp, Putin a subliniat că nu vrea să aducă atingere sistemului economic şi că nu își dorește ca Rusia să fie exclusă și să aibă parte de sancțiuni.

ADVERTISEMENT

„Mai apar și alte probleme care țin de faptul că acest capital rusesc care va fi supus unor sancțiuni, e greu de depistat, el se află în diferite forme, sub diferite națiuni. Gândiți-vă că el este prezent în multe societăți care acționează chiar pe teritoriul nostru, cum este OMV, cum este Moll-ul, compania ungurească aeriană cu capital rusesc.

Deci, sancțiuni vor veni și asupra lor încet, încet și activitatea lor se va îngreuna, ele acționând pe teritoriul României, desigur vor avea probleme”, a punctat pentru FANATIK fostul ministru de stat în perioada cabinetului Văcăroiu, Mircea Coșea.

Vă readucem aminte că preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu a solicitat de urgență ministerului Finanţelor Publice o analiză în detaliu a tuturor companiilor cu acţionariat rus, pentru a vedea dacă există persoane aflate pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene, precum şi dacă aceste companii primesc ajutor de stat.

Acesta a mai transmis că sancţiunile impuse Rusiei nu vor avea efectul scontat, atât timp cât nu sunt sancţiuni care să taie surse de finanţare din sectorul energie, gaze şi decontări financiare.

Ce se întâmplă cu România dacă Rusia cucerește Ucraina

Profesorul Cristian Păun nu a ezitat și a tras chiar și un semnal de alarmă. Acesta se teme ca Rusia să nu-și dorească mai mult și să continue invazia după ce reduta Ucraina va fi cucerită.

„Nu va fi bine și cel puțin până nu se liniștesc lucrurile, atenție, e foarte important și cum o să se liniștească, cu siguranță omul ăsta nu are în cap doar Ucraina. Pentru că el a spus explicit că vrea să se revină la situația de dinainte de 1997, termină cu Ucraina și ne ia pe noi după aceea.

Ferească sfântul, dar noi urmăm după ei, că ordinea e să nu existe NATO nici la noi, asta vrea el. Așa cum era supărat pe posibilitatea de a exista NATO în Ucraina, era la fel de supărat și pe faptul că există NATO în România.

Nu am nicio îndoială când spun că următorii suntem noi și că ne amăgim când venim și spunem că, vai, o să ne apere NATO. Noi suntem la periferia NATO. NATO, deocamdată, miezul ei, nu va fi atins de nimic până la urmă. Ei au aici niște granițe pe care le-au stabilit prin anii 90 și nu ne garantează nimeni că aceste granițe vor rămâne așa”, a explicat Cristian Păun.

ADVERTISEMENT