LIVE Actualizat 08-06-2021
17:50

România U23 – Australia U23 1-0. Victorie de moral pentru „tricolori” înaintea JO de la Tokyo

Naționala olimpică a României a învins selecționata similară a Australiei cu 1-0, în ultimul meci de verificare dinaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
08.06.2021 | 22:25
Romania U23  Australia U23 10 Victorie de moral pentru tricolori inaintea JO de la Tokyo
ADVERTISEMENT
08-06-2021
17:50

România U23, vcitorie în ultimul amical înaintea JO de la Tokyo

România U23 – Australia U23 1-0 (Ganea 8) – VEZI VIDEO

  • România U23: Aioani (70 Popa) – Rațiu, Pașcanu, D. Nedelcu (70 Manea), Boboc – M. Marin, Ciobanu, Dulca – Cîmpanu, Ganea (70 Costache), Mățan (46 Oct. Popescu). Antrenor: Nicolae Dică
  • Australia U23: Maynard-Brewer – Cleur, Baghuelou, Ryan, O’Toole – Watts, Teague, Francois, Arzani – Najjarine, Iredale. Antrenor: Gary Rudy Peter van Egmond

Min. 8: GOOOL ROMÂNIA U23! Ciobanu îl lansează excelent pe Ganea, acesta preia superb, scapă singur cu portarul Maynard-Brewer și înscrie cu un lob de la marginea careului de 16 metri. România U23 – Australia U23 1-0

Min. 29: Aioani îi pasează greșit unui adversar, însă șutul australianului trece peste bară.

Min. 40: Cîmpanu reia cu capul puțin pe lângă poartă centrarea lui Ciobanu.

Min. 43: Șutul lui Arzani din lovitură liberă de la 18 metri trece puțin pe lângă vinclu.

08-06-2021
16:54

Echipa de start a României U23 la amicalul cu Australia U23

Nicolae Dică a stabilit cei 11 jucători care vor intra pe teren din primul minut contra selecționatei olimpice a Australiei.

România U23: Aioani – Rațiu, Pașcanu, D. Nedelcu, Boboc – Dulca, M. Marin, Ciobanu – Cîmpanu, Ganea, Mățan. Antrenor: Nicolae Dică

08-06-2021
15:35

România U23 va juca în alb contra Australiei U23

Echipa națională U23 a României va evolua în alb în meciul amical împotriva Australiei U23, care se va disputa marți seara în cadrul stagiului de pregătire de la Marbella.

Meciul România U23 – Australia U23 are loc marţi, 8 iunie, cu începere de la ora 21:00 pe stadionul din cadrul Marbella Football Center, acolo unde s-a jucat sâmbătă, 5 iunie, şi partida cu reprezentativa similară a Mexicului, pierdută cu 1-0.

Este al doilea şi ultimul meci de verificare pentru naţionala U23, adică naţionala olimpică, înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au loc între 23 iulie – 8 august în capitala Japoniei. Şi Australia, ca şi Mexic, este calificată la turneul final al Olimpiadei.

ADVERTISEMENT

La această partidă, pe banca României nu se va mai afla în postură de principal Nicolae Dică. Acesta revine la poziţia sa de secund, întrucât după eşecul „tricolorilor” mari în cele două partide amicale, cu Georgia şi cu Anglia, selecţionerul Mirel Rădoi a ajuns la Marbella şi va prelua comanda.

România U23 – Australia U23 Live stream Prima TV

Partida România U 23 – Australia U 23 se joacă marţi, 8 iunie, de la ora 21:00 pe stadionul din Marbella, unde naţionala noastră a efectuat un stagiu de pregătire şi va fi transmisă în direct şi exclusivitate pe canalul Prima TV, aşa cum a fost şi cea împotriva Mexicului. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

În meciul cu Mexic, echipa României a avut o evoluţie foarte modestă, nereuşind să îşi creeze decât foarte rar ocazii la poarta adversă, cu precădere după ce am primit gol, în ultimele minute. La capitolul ofensiv am stat foarte rău, lipsa un vârf autentic fiind evidentă.

Tricolorii olimpici, evoluţie slabă în meciul cu Mexic

Nici în apărare nu putem spune că a fost o evoluţie sigură, la faza cea mai periculoasă creată de mexicani fiind uşor depăşiţi şi plonjonul lui Manea, în încercarea de a opri şutul spre poarta lui Aioani nu a făcut decât să devieze mai bine drumul spre gol al balonului.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul ad-hoc Nicolae Dică a declarat după meci faptul că o singură greşeală comisă ne-a costat înfrângerea, însă a evitat să explice jocul foarte slab de la mijloc în sus, cu singurele situaţii de gol ale tricolorilor venind din faze fixe.

Nu acesta este lotul pentru Olimpiadă

Tot Dică a făcut însă o precizare care ridică mai multe semne de întrebare privind selecţia inutilă a unor jucător pentru aceste două partide, în condiţiile în care, spune el, nu acesta va fi lotul pentru Olimpiadă.

ADVERTISEMENT

“Mulți dintre jucătorii cu care am venit aici nu fac parte din lotul pentru Olimpiadă. Sunt jucători foarte tineri, născuți în 2002, 2001. Sunt lucruri bune pe care jucătorii le-au făcut la ultimele două Campionate Europene, dar ce vom face la Olimpiadă o să depindă foarte mult de jucătorii pe care îi vom putea lua. “

Schimbări în formula de start

Pentru meciul cu Australia, care ar fi trebuit să joace şi ea sâmbătă, 5 iunie, un amical cu naţionala U 23 a Arabiei Saudite, Mirel Rădoi va face schimbări în formula de start, sistemul de joc fiind un 4-2-3-1, cu George Ganea în avanposturi.

Portarul Popa are şanse să intre în locul lui Aioani, fundaşii Ricardo Grigore şi Raţiu şi mijlocaşul Miculescu putând fi, de asemenea, noutăţi faţă de meciul cu Mexic. Mirel Rădoi doreşte un joc mult mai ofensiv al tricolorilor olimpici.

ADVERTISEMENT