News

România va fi lovită de un prim val de caniculă. Maxime de peste 35 de grade. Anunțul ANM

Vremea extremelor în România. După furtunile puternice și devastatoare din ultimele zile, meteorologii ANM anunță la orizont un prim val de caniculă pentru țara noastră.
15.06.2022 | 10:19
Romania va fi lovita de un prim val de canicula Maxime de peste 35 de grade Anuntul ANM
România, lovită de vremea extremelor. Furtunile vor lăsa locul unui val de caniculă. Maxime de peste 35 de grade. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o schimbare radicală a vremii în țara noastră. Locul instabilității va fi luat, treptat, de vremea călduroasă.

România, lovită de vremea extremelor. Furtunile vor lăsa locul unui val de caniculă. Maxime de peste 35 de grade

Directorul ANM, Elena Mateescu, a spus că vremea va continua să ne ofere surprize nu tocmai plăcute în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Aceasta a amintit despre recentele recorduri în materie de avertizări. În Capitală s-au emis deja 2 alerte de vreme severă imediată.

”Observăm în fiecare an recorduri. S-a întâmplat și în această vară și primăvară. Este al doilea cod roșu de vreme severă imediată emis pentru Capitală. Au fost cantități semnificative de precipitații.

ADVERTISEMENT

Să ne obișnuim cu astfel de evenimente. Atenționările și avertizările de vreme severă imediată sunt în creștere de la un an la altul.

Am emis peste 170 de avertizări de tip nowcasting. Aceste fenomene devin din ce în ce mai obișnuite și se confirmă și creșterea fenomenelor neobișnuite, fenomene cu caracter torențial, asociate cu vijelii sau căderi de grindină”, a spus directorul executiv al ANM, la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

După valul de instabilitate accentuată, România va primi un prim val de caniculă în această vară, mai spune Mateescu.

”Este posibil să consemnăm după 19-20 iunie și primul val de căldură cu temperaturi severe, mai mari de 35 grade”, a mai spus oficialul ANM la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pe o lună anunță călduri și secetă

De altfel, și prognoza pe medie și lungă durată a ANM a anunțat săptămâni cu vreme călduroasă și secetoasă în țara noastră.

Conform specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), de la mijlocul acestei luni, în aproape toate regiunile țării, temperaturile maxime vor trece de 30 de grade Celsius.

În același timp, urmează și zile cu precipitații destul de puține. Doar după 17-21 iunie am putea avea parte de unele averse, dar nu foarte însemnate, mai precizează instituția de meteorologie.

ADVERTISEMENT