News

Românii care fac economie la energie ar putea fi premiați de guvern. Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre posibile sancțiuni pentru cei care fac risipă

Guvernul României încearcă să găsească soluții pentru a convinge populația să reducă din consumul de energie electrică.
10.09.2022 | 16:04
Romanii care fac economie la energie ar putea fi premiati de guvern Ce spune premierul Nicolae Ciuca despre posibile sanctiuni pentru cei care fac risipa
Pemierul Nicolae Ciucă ia în calcul un sistem de bonificații pentru românii economi / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După tombola vaccinaților de COVID-19, vom putea asista la o premiere a românilor care închid lumina la orele de vârf.

Nicolae Ciucă a discutat în guvern despre premierea românilor care sting lumina

Guvernul României ia în calcul un sistem de bonificații pentru persoanele care fac economie la curentul electric, dar și unul de penalități pentru românii risipitori.

ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă a recunoscut, sâmbătă, că a discutat în executiv despre o astfel de măsură, însă momentan nu s-a luat nicio decizie, pentru că este dificilă implementarea unei astfel de măsuri.

Ciucă: ”Facem apel la populație să reducă risipa”

„Am discutat în şedinţa de guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică.

ADVERTISEMENT

Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit, şi facem apel la populaţie, să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni pentru a putea să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare”, a declarat Nicolae Ciucă, conform stiripesurse.ro.

Premierul și-a instalat panouri solare la propria casă

La începutul lunii septembrie, Nicolae Ciucă a recunoscut că inclusiv familia lui este afectată de creșerea prețurilor la energie și că încearcă să găsească soluții pentru a reduce consumul.

ADVERTISEMENT

“Absolut (că fac economie – n.r.). Mi-am pus și becuri economice, și panouri”, a răspuns premierul, întrebat dacă el face economie la curent.

Majoritatea gospodăriilor vor beneficia de plafonarea prețului la energie

Primul-ministru susține că măsurile luate de guvern în această toamnă vor feri românii de scumpirea energiei la nivel mondial. În același timp, trebuie să existe un răspuns și din partea cetățenilor, care în anotimpul rece să încerce să economisească energia electrică, așa cum o vor face toți europenii.

ADVERTISEMENT

Conform premierului 98% dintre gospodăriile din România vor beneficia de plafonarea prețului la energie, stabilită prin ordonanță de către guvern.

ADVERTISEMENT