News

Românii care intră în Ungaria trebuie să intre în carantină. Decizie de ultimă oră a Guvernului condus de Viktor Orban

12.07.2020 | 15:44
Romanii care intra in Ungaria trebuie sa intre in carantina Decizie de ultima ora a Guvernului condus de Viktor Orban
ADVERTISEMENT

Românii care vor să ajungă în Ungaria trebuie să știe că vor fi obligați să intre în carantină, în urma unui anunț de ultim moment făcut de guvernul de la Budapesta.

Ungaria a decis să impună noi restricții în ceea ce privește trecerea frontierelor, începând de miercuri, 15 iulie.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată duminică, 12 iulie, în urma unui număr extrem de mare de cazuri raportate în toată europa, potrivit Magar Hirlap.

Românii sunt nevoiți să intre în carantină dacă ajung în Ungaria

România a fost inclusă în „zona galbenă” de risc epidemiologic, însă această situație va fi reanalizată la fiecare 7 zile.

ADVERTISEMENT

Potrivit noului regulament, cetățenii maghiari care revin din țări cu risc crescut de infectare care aparțin zonelor roșii sau galbene, vor fi obligați să intre în carantină și să se supună unor controale medicale la graniță.

Potrivit șefului de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergeșy Gulyas, străinii care vin din țări „galbene” vor fi supuși aceluiași tratament. Străinii care vin din țări „roșii” de risc nu vor avea dreptul să intre în Ungaria.

ADVERTISEMENT

În categoria „galbenă”, pe lângă România, mai intră Bulgaria, Portugalia, Suedia și Marea Britanie. Cetățenii care vin din aceste țări în Ungaria trebuie să intre în carantinăpe care o pot părăsi doar după ce au efectuat două teste negative la interval de 48 de ore.

Țări precum Albania, Bosnia, Macedonia, Muntenegru și Ucraina au fost introduse pe lista „roșie”, deci cetățenii de aici nu au dreptul de a intra în Ungaria. Croația a rămas în categoria „verde”, pentru moment, potrivit informațiilor oficiale.

ADVERTISEMENT

România a înregistrat până în 12 iulie 32.535 decazuri de persoane infectate cu noul coronavirue. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate, dintre care 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare, potrivit anunțului oficial.

ADVERTISEMENT