News

Românii care vin din Spania, Franţa şi Marea Britanie, obligaţi să aibă test Covid negativ dacă stau 3 zile în ţară

05.10.2020 | 22:55
Romanii care vin din Spania Franta si Marea Britanie obligati sa aiba test Covid negativ daca stau 3 zile in tara
ADVERTISEMENT

Nu doar România e afectată de pandemia de Covid-19, ci și alte țări importante ca Spania, Franța sau Marea Britanie.

În acest context, cei care călătoresc în România din diferite țări din Uniunea Europeană vor trebui să respecte anumite reguli și, după caz, să prezinte un test Covid-19 negativ sau să stea în carantină o perioadă îndelungată de timp.

ADVERTISEMENT

Nu fac excepție Spania, Franța și Marea Britanie, țări unde Covid-19 se află pe un trend ascendent și numărul de infectări zilnice a depășit cu mult cel din România.

Românii din Spania, Franța sau Marea Britanie trebuie să prezinte un test Covid negativ

Așadar, cei care vin să stea doar 3 zile în România trebuie să prezinte un test negativ Covid-19 efectuat în ultimele 48 de ore, însă dacă vin să stea mai mult vor fi obligați la carantinare de 14 zile.

ADVERTISEMENT

De reținut, aceștia au dreptul după 8 zile să refacă un test, care dacă e negativ le permite să iasă după 10 zile din carantină. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Au luat anumite decizii, astfel pentru cetățenii care vin din țări cu indice mai ridicat decât al țării noastre se impun reguli: cei care vin să stea 3 zile pot veni cu test negativ din ultimele 48 ore. Cei care vin să stea mai mult, carantină 14 zile, în a 8-a zi pot efectua un test dacă e negativ pot ieși după 10 zile din carantină.

ADVERTISEMENT

Evaluarea fiecărui focar se va face prin anchete epidemiologice. Contextul evaluării fiecărei localități se referă la acel indice cumulat. Pentru un indice de 3, dar acolo unde vom avea focare constituite limităm la acele focare”, a declarat Tătaru.

Pe lângă țările menționate, Guvernul României a făcut publică o listă oficială cu toate țările incluse în zona de risc galbenă, care vor fi obligate să respecte regulile impuse de MAI.

ADVERTISEMENT

Lista completă a acestor țări poate fi CONSULTATĂ AICI, ÎN DOCUMENTUL OFICIAL

Printre țările cele mai importante care vor fi restricționate în următoarea perioadă se numără Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba,  Argentina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franta, Olanda, Gibraltar. Polinezia Franceza, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria, Curacao, Georgia și Qatar.

ADVERTISEMENT