News

Românii care vor beneficia de o creștere a pensiei cu 70%. Anunțul Casei de Pensii

Șeful Casei Naționale de Pensii dezvăluie categoria de români care, din septembrie 2024, va beneficia de o creștere a pensiei cu 70%.
05.12.2023 | 23:51
Romanii care vor beneficia de o crestere a pensiei cu 70 Anuntul Casei de Pensii
Vești excelente pentru o categorie de români: vor avea o creștere a pensiei de 70%. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la o televiziune de știri, Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a vorbit despre românii care vor avea o creștere a pensiei cu peste 70%. Se va întâmpla asta odată cu noua lege a pensiilor.

Vești excelente pentru o categorie de români: vor avea o creștere a pensiei de 70%

La începutul acestei săptămâni, în Monitorul Oficial a fost publicată Legea Pensiilor, care va intra în vigoare la 1 septembrie 2024. Documentul face ca două date de anul viitor să reprezinte un reper: 1 ianuarie și 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

Mai exact, proiectul noii legi a pensiilor prevede o indexare cu indicele inflației de 13,8% de la începutul anul viitor și apoi o majorare pe baza recalculării pensiilor de la 1 septembrie 2024.

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, spune că de săptămâna viitoare va începe tipărirea noilor cupoane care conțin majorările din prima zi a noului an.

ADVERTISEMENT

Valoarea punctului de pensie va crește de la 1.785 lei, va 2.032 lei. De această majorare vor beneficia toți pensionarii sistemului public de pensii”, spune Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, la Antena 3 CNN.

Care sunt românii care vor beneficia de cele mai mari creșteri

Cele mai importante schimbări urmează a avea loc din toamna anului viitor. Vor exista români care vor beneficia de creșteri de peste 70% la pensie. Vorbim, în sume de bani, între 1.500 și 2.000 lei în plus pentru seniorii țării.

ADVERTISEMENT

Daniel Baciu spune că noua formulă de calcul, bazată pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar, potrivit principiului contributivității, va aduce sume importante de bani pentru cei care au stat mai mult în câmpul muncii.

Oficialul statului dă și un exemplu în acest sens. ”Avem un exemplu aici, în față, care a avut un stagiu de cotizare contributiv de 37 de ani, în momentul de față are o pensie în plată. Vorbim de luna decembrie de 2.257 lei. La data de 1 ianuarie 2024 când avem acea indexare de 13,8% pensia va fi majorată de la 2.257 lei la 2.569 lei.

ADVERTISEMENT

Începând cu data de 1 septembrie, rezultând o pensie de 3.873 lei, care în cazul acesta este o creștere de 71,6% decât privește în prezent respectivul pensionar”, a mai explicat Daniel Baciu, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT