News

Veste uriașă pentru acești români. Vor primi 1.500 de lei în plus la pensie, după majorare

Majorările făcute anul viitor vor aduce pensii mai mari pentru o categorie de români. Aceștia vor primi peste 1.500 de lei în plus.
05.12.2023 | 08:24
Veste uriasa pentru acesti romani Vor primi 1500 de lei in plus la pensie dupa majorare
Veste uriașă pentru acești români. colaj Fanatik/ Foto Hepta/pinterest
ADVERTISEMENT

Veste uriașă pentru acești români. Majorările făcute anul viitor vor aduce sume semnificative în plus pentru o categorie de pensionari. Vorbim de creșteri considerabile, sumele trecând de 1.500 de lei.

Veste uriașă pentru acești români. Ce pensie vor primi după majorare

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, spune că acești oameni vor primi pensii mai mari cu 1.500 de lei decât în prezent. A fost dat exemplul românilor cu un stagiu mare de cotizare și multe puncte de contributivitate.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia se numără profesorii pensionari, care, de exemplu, au o pensie mare și un stagiu de cotizare de 44 de ani, opt luni și 22 de zile. Potrivit Șefului Casei de Pensii, un pensionar care la ora actuală are o indemnizație de 6.563 de lei, în ianuarie va primi aproape 7.500 de lei.

După recalcularea din luna septembrie, pensiile pentru acești români vor ajunge la peste 8.216 lei. „Are 91 de puncte de contributivitate și pornește de la o pensie de 6.563 lei, acum, în decembrie.

ADVERTISEMENT

Va beneficia de indexarea de la 1 ianuarie 2024, cu 13,8%, iar pensia crește la 7.471 lei. Apoi, de la 1 septembrie, va ajunge la 8.216 lei”, a declarat Daniel Baciu, la Antena 3.

„Acele puncte de fidelitate te stimulează să rămâi în câmpul muncii”

Prin urmare, după cele două majorări aplicate în ianuarie 2024 și septembrie 2024, un profesor pensionar care are vechimea și punctele de conmtributivitate menționate, va ajunge să ia o pensie mai mare cu peste 1.500 de lei.

ADVERTISEMENT

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, susține că în acest fel, cadrele didactice vor fi motivate să își prelungească activitatea. „Se înmulțește cu viitoarea valoare a VPR-ului și ajungem la o creștere de 25% va avea pensia 8.216 lei (…).

Această formulă de calcul este cea mai mare noutate și acest lucru a fost agreat și de Comisia Europeană. Acele puncte de fidelitate te stimulează să rămâi în câmpul muncii.

ADVERTISEMENT

Pentru acest lucru, noi acordăm nişte puncte foarte importante, sunt substanțiale și cresc cu mult pensia. Aici este, practic, impactul financiar”, adaugă Daniel Baciu, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT