News

Românii, lăudați de presa internațională pentru ajutorul oferit ucrainenilor: ”Îi primesc cu braţele deschise”

Ajutorul oferit de români refugiaților ucraineni nu este ocolit cu vederea. Presa internațională are doar cuvinte de laudă la adresa populației noastre.
01.03.2022 | 23:44
Romanii laudati de presa internationala pentru ajutorul oferit ucrainenilor Ii primesc cu bratele deschise
Românii, elogiați de presa internațională pentru ajutorul oferit refugiaților ucraineni. Sursa foto: Facebook Casa Share, Vitalie Cojocari, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii au ajuns subiect de bine în presa internațională, după ajutorul acordat ucrainenilor care trec zilnic granița în țara noastră, de la izbucnirea războiului cu Rusia. Publicații renumite de peste hotare scriu despre români că își primesc vecinii ”cu brațele deschise”.

Românii uimesc străinii prin ajutorul oferit ucrainenilor

”În ciuda a decenii de tensiuni, românii îi primesc cu braţele deschise pe refugiaţii ucraineni”, este unul dintre titlurile care apar în aceste zile, în presa internațională, mai exact, în renumita revistă ”Time”.

ADVERTISEMENT

”Time” a detaliat cu exemplu modul cum românii își arată solidaritatea, scriind despre unul dintre voluntarii de la Vama Siret, Daniel Condurache, de profesie agent imobiliar:

”Foarte mulţi români au sărit să ajute. Se pot vedea numeroşi români de o parte şi de alta a drumului de la vamă, care oferă mâncare, apă şi produse esenţiale precum săpun şi scutece pentru refugiaţii din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Avocaţii oferă consiliere juridică gratuită; alţii precum Condurache oferă transport şi cazare. Românii din toată ţara s-au mobilizat ca să ajute. 

Este o revărsare extraordinară de compasiune, una cu atât mai impresionantă cu cât relaţiile dintre cele două ţări nu au fost mereu foarte bune, iar faptul că românii etnici din Ucraina nu pot învăţa în limba maternă este o sursă constantă de îngrijorare. Însă acum totul a fost uitat”, apare în ”Time”.

ADVERTISEMENT

Și ziarul scoțian, ” The Scotsman” relatează despre cum românii oferă cazări gratuite ucrainenilor, despre cum îi așteaptă la graniță cu toate cele necesare și cum strâng fonduri pentru ei, menționând inclusiv numele afaceristului Ştefan Mandachi. Acesta a primit sute de refugiați în hotelul său din Suceava.

The Independent: ”România, unul dintre cei mai puternici susţinători ai Ucrainei în războiul cu Rusia”

Un alt ziar care evidențiază faptele noastre bune este și cel britanic, ”The Independent”. Cu titlul: ”De ce România este unul dintre cei mai puternici susţinători ai Ucrainei în războiul cu Rusia”, jurnaliştii  de la ”The Independent” subliniază că unele țări europene nu și-au arătat sprijinul pentru Ucraina , în aceste zile negre, în timp ce România este un susținător foarte puternic.

ADVERTISEMENT

”Probabil că nicio ţară est-europeană nu a avut un rol mai puternic ca România în calitate de susţinător al Ucrainei în faţa unei invazii ruseşti”, punctează ”The Independent”.

ADVERTISEMENT