ADVERTISEMENT
News

Românii nu cred în vaccinul contra COVID. Câți sunt dispuși să se vaccineze

Autor: Georgiana Dicu | 22.12.2020 | 18:05
Românii nu cred în vaccinul contra COVID. Câți sunt dispuși să se vaccineze
Românii nu cred în vaccinul contra COVID. Câți sunt dispuși să se vaccineze Foto: hepta.ro

O treime dintre români își doresc să se vaccineze împotriva noului coronavirus, în vreme ce alți o treime nici nu vor să audă, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde în luna decembrie.

ADVERTISEMENT

În același timp 29% dintre respondenți se declară indeciși, în vreme ce 10% au declarat că nu pot aprecia dacă se vor vaccina sau nu.

Sondajul mai arată că peste jumătate dintre cei chestionați consideră că statul și politicienii sunt vinovați pentru numărul mare de cazuri înregistrat în România.

ADVERTISEMENT

Trei sferturi dintre români nu vor carantină și vor bisericile deschise

Potrivit rezultatelor sondajului, citate de Digi24, sunt îngrijorați de pandemie șase din zece români, în vreme ce 34% nu sunt deloc îngrijorați sau doar foarte puțin îngrijorați.

Împotriva unei carantine generale s-au pronunțat 70% dintre respondenți. Cai care sunt de acord reprezintă 16%, iar 14% nu au vrut să răspundă.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași surse, doar 30% dintre români sunt siguri că se vor vaccina împotriva COVID-19. Pe de altă parte, 29% au răspuns „cu siguranță nu”, în vreme ce 29% nu s-au decis încă. Alți 10% au spus că „nu pot aprecia”, în timp ce 2% nu au răspuns.

Și atunci când vine vorba despre vaccinare în general procentele sunt similare: 38% dintre români sunt pro-vaccinare, 20% împotrivă, iar 20% nu au o poziționare clară sau nu sunt interesați de subiect. 17% dintre respondenți nu au răspuns.

ADVERTISEMENT

Majoritatea covârșitoare a respondenților, 72% consideră că Bisericile nu trebuie închise în perioada Crăciunului. Cei care ar fi de acord sunt doar 11%.

Vinovați pentru numărul mare de cazuri de coronavirus sunt politicienii și instituțiile statului consideră 51% dintre români. Cetățenii sunt vinovați doar în opinia a 17% dintre cei care au răspuns sondajului, în timp ce 32% nu au răspuns sau nu au știut să răspundă.

ADVERTISEMENT

Dintre cei 50% care au fost de acord să răspundă dacă pot să identifice o rudă infectată cu coronavirus, 11% au spus că da.

Avangarde a efectuat sondajul prin telefon, în perioada 10-20 decembrie 2020, pe un eșantion de 900 de persoane, marja de eroare fiind de +/-3,2%.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!