News

Românii nu mai vor să fie ”sclavii băncilor”. Metoda banală prin care un român și-a cumpărat o locuință fără rate: ”E atât de simplu”

Românii s-au săturat să plătească rate din ce în ce mai mari la bancă și încarcă să găsească soluții de a-și cumpăra case fără credit.
07.01.2023 | 17:18
Romanii nu mai vor sa fie sclavii bancilor Metoda banala prin care un roman sia cumparat o locuinta fara rate E atat de simplu
Mulți români muncesc toată viața pentru a avea propriul apartament / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O discuție pe această temă a fost lansată pe rețeaua Reddit, acolo unde sute de români au schimbat opinii și sfaturi, în încercarea de a scăpa de ratele la bancă.

Ratele bancare aproape s-au dublat în ultimul an

Totul a pornit de la o postare a unui bucureștean care a făcut publice înștiințările de plată de la sfârșitul anului 2021 și de la finalul lui 2022.

ADVERTISEMENT

În primul caz, rata la bancă era de 1.302 de lei, iar un an mai târziu era anunțat că trebuie să achite 2.076 de lei pe lună.

Tema a stârnit peste 400 de comentarii, în care românii își exprimau opiniile legate de situația creditelor imobiliare.

ADVERTISEMENT

Cum să-ți iei apartament fără bancă, în trei pași simpli

Unul dintre oamenii care au comentat a explicat modalitatea simplă prin care a reușit să-și cumpere un apartament fără să apeleze la bancă. El spune că nu trebuie să fii un geniu financiar ci doar să fii extrem de disciplinat.

”Pasul 1: decizi să pui deoparte o sumă de bani lunar. Pasul 2: transferi suma aia de bani când iei salariul, nu la final de lună. Pasul 3: trăiești cu restul.

ADVERTISEMENT

Te oprești când ai măcar jumătate din valoarea apartamentului. Sacrificiile pe care le faci în timp ce aduni banii ăștia merită”, a explicat utilizatorul, conform Ziare.com.

Acesta spune că atunci când s-a apucat să strângă bani avea un salariu de 1.500 de euro, din care 1.000 de euro îi punea de-o parte și trăia din ce-i rămânea, plus salariul soției.

ADVERTISEMENT

Ce critici a primit autorul postării

Mai târziu, au apărut copiii, dar a crescut și salariul, așa că a continuat să transfere bani în contul de economii și să plătească și o chirie.

”Cheia este să transferi banii ăștia în contul de economii când vine salariul. E atât de simplu. Dacă nu faci asta, o să fii tentat să cumperi orice, că vezi banii în cont. Dacă nu îi vezi, tentația se mai domolește”, a mai explicat utilizatorul platformei.

Și această postare a stârnit foarte multe reacții, majoritatea critice, în condițiile în care acest mod de a economisi poate dura zeci de ani pentru cei cu salarii mici (adică majoritatea populației). În plus, de-a lungul anilor, există riscul ca banii să se devalorizeze prețurile la imobile să crească.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor