News

Tânără de 27 ani, cu dublă cetățenie israeliană și română, ucisă de teroriștii Hamas. Fusese luată ostatic de la festivalul de muzică rave

O tânără de 27 ani, cu dublă cetățenie, română și israeliană, a murit în Gaza după ce a fost luată ostatic în data de 7 octombrie
16.12.2023 | 21:54
Tanara de 27 ani cu dubla cetatenie israeliana si romana ucisa de teroristii Hamas Fusese luata ostatic de la festivalul de muzica rave
În total 8 persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, și-au pierdut viața. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Decesul tinerei Inbar Haiman, în vârstă de 27 de ani, a fost confirmat sâmbătă de către autoritățile de la Tel Aviv și București. Aceasta a fost luată ostatic de la festivalul de muzică rave încă din ziua atacului purtat de teroriștii Hamas în 7 octombrie. Autoritățile israeliene nu au oferit alte detalii despre decesul acesteia.

MAE a confirmat decesul tinerei cu dublă cetățenie

Ministerul Afacerilor Externe de la București a confirmat sâmbătă seara decesul unui alt ostatic cu dublă cetățenie, israeliană și română. Este cel de-al treilea ostatic cu cetățenie română care și-a pierdut viața în Fâșia Gaza după ce a fost răpit de către teroriștii Hamas. De asemenea, MAE a precizat că o singură persoană, care are și cetățenie română, mai este ținută ostatic.

ADVERTISEMENT

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatic în Fâșia Gaza. Ministerul afacerilor externe transmite condoleanțe familiei îndoliate

În prezent, o persoană cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatică în Fâșia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza”, se arată în comunicatul Ministerul Afacerilor Externe de la București, care menționează că Ambasada României la Tel Aviv menţine contactul cu autorităţile israeliene.

ADVERTISEMENT

Tânără de 27 de ani, studentă, ucisă de Hamas

Forumul familiilor ostaticilor și persoanelor dispărute a anunțat sâmbătă seara că Inbar Haiman, în vârstă de 27 de ani, a fost ucisă după ce a fost răpită de teroriștii palestinieni în timpul atacului din 7 octombrie din sudul Israelului, potrivit presei din Israel.

Haiman, o studentă la comunicare vizuală din Haifa, îi supraviețuiesc părinții și un frate. Familia ei a fost anunțată de autorități de moartea ei, a precizat Forumul. Forumul nu a precizat cum și când a fost ucisă Haiman. Se crede că trupul ei este în continuare deținut de teroriști în Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT

Haiman a fost luată de la festivalul de muzică rave din deșert Supernova, unde teroriștii au masacrat cel puțin 360 de tineri și au răpit zeci de persoane. Haiman făcea voluntariat la festival, potrivit prietenului ei, Noam Alon. Ea i-a trimis un mesaj lui Alon despre atacul Hamas, iar acesta i-a spus să evite drumurile, unde bărbați înarmați îi măcelăreau pe tinerii de la festival, în timp ce aceștia încercau să fugă cu mașinile și pe jos.

Când Alon și familia lui Haiman au postat mai târziu detaliile ei pe rețelele de socializare, după ce pierduseră legătura cu ea, au inclus o descriere a tatuajelor ei și a ceea ce purta. Oamenii au intrat în contact, recunoscând-o pe Haiman și jambierele distinctive pe care le purta în acea zi. În cele din urmă, familia a aflat de la două persoane care fuseseră cu Haiman, care le-au spus că Haiman s-a ascuns mai întâi sub o scenă cu prietenii și apoi s-a adăpostit sub un tufiș.

ADVERTISEMENT

Aceștia au spus familiei că Haiman a fost găsită de câțiva teroriști Hamas înarmați cu cuțite, care au scos-o afară și au urcat-o pe o motocicletă. În cele din urmă, familia și Alon au primit o înregistrare video postată de Hamas pe Telegram, care o arată pe Haiman plină de sânge și bătută, înconjurată de patru bărbați.

Moartea lui Inbar Haiman, în vârstă de 27 de ani, a fost confirmată sâmbătă, 16 decembrie 2023. Din anunțul Forumului Familiilor Ostașilor nu reiese clar dacă a murit pe 7 octombrie sau a fost ucisă în captivitate.

ADVERTISEMENT
Tags: