Sport

Românul care a fost coleg de cameră cu Lunin face dezvăluiri: “I-a impresionat pe toți! Umplea poarta prin fizic și intervenții”

Andriy Lunin este în centrul atenției după prestația fabuloasă contra lui Manchester City din Liga Campionilor, iar un român a fost coleg de cameră cu portarul madrilenilor.
18.04.2024 | 14:55
Romanul care a fost coleg de camera cu Lunin face dezvaluiri Ia impresionat pe toti Umplea poarta prin fizic si interventii
Alexandru Vlad, dezvăluiri despre starul lui Real Madrid, Andryi Lunin / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Real Madrid și Manchester City au dat piept în Liga Campionilor, unde madrilenii au trecut greu, scor 5-4 la general. Alexandru Vlad, fost jucător la CFR Cluj, a dezvăluit cum era „omul“ și jucătorul Lunin când erau colegi la Dnepr.

Andriy Lunin, promovat de la juniori forțat de conjunctură

Alexandru Vlad a povestit despre cum era Andriy Lunin la vârsta de doar 15-16 ani, pe când apăra poarta ucrainenilor. Fotbalistul român a povestit cum Lunin a ajuns de mic copil în lotul de seniori al lui Dnepr.

ADVERTISEMENT

”Era un copil pe atunci. Și a beneficiat de o conjunctură favorabilă la Dnepr. Începuse războiul (n.r. din 2014), plecaseră străinii, iar antrenorii rulau mulți jucători interni. Nu prea au fost mulțumiți de câțiva portari și l-au adus direct de la centrul de juniori pe Lunin. Nu apărase până atunci nici măcar la echipa a doua.

Avea talie încă de la 16-17 ani. Și i-a impresionat pe toți prin antrenamente, meciuri. A devenit imediat titular și nu l-a mai scos nimeni dintre buturi. La miuțe ne băteam să-l ia fiecare în echipă. Parcă umplea poarta prin fizicul și intervențiile lui”, a dezvăluit Alexandru Vlad, conform Sportpesurse.

ADVERTISEMENT

Ucraineanul a ajuns în curtea lui Real Madrid în anul 2018, fiind împrumutat de trei ori. Lunin a avut trei experiențe la Leganes, Valladolid și Oviedo, înainte de a se întoarce definitiv la Madrid în 2020.

Andriy Lunin, omul

Alexandru Vlad povestește și cum era „colegul de cameră și „omul“ Andriy Lunin. Românul dezvăluie că portarul madrilenilor era echilibrat încă de la vârste fragede și foarte disciplinat.

ADVERTISEMENT

”Cantonamentul era pe la 30 kilometri de oraș. Nu ieșea de acolo zile întregi. Doar pregătire, hrană, odihnă. Un tip incredibil de echilibrat încă de tânăr. Se culca pe la 9 seară. Îmi era și rușine să țin lumina aprinsă sau televizorul deschis, să nu-l deranjez. Mai stăteam puțin pe telefon, pe întuneric. Doar vinerea îl mai vedeam câteva ore printr-un mall din apropiere”.

Era un tip introvertit, calm, niciodată nu l-am văzut nervos. Mă uitam și acum la seria de penalty-uri de la Manchester. N-a schițat nici măcar un zâmbet sau un gest de bucurie după ce a apărat șuturile lui Bernardo Silva și Walker. Altul ar fi sărit 10 metri în sus de bucurie! Parcă era o statuie!”, a mai spus Alexandru Vlad, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost colegi la Dnepr pe parcursul sezonului 2016-2017, unde Lunin a bifat 22 de partide. Plecarea sa a avut loc în vara anului 2017 către Zoria Lugansk, unde a strâns 29 de meciuri înainte de plecarea în capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT
Tags: