Sport

Ronaldinho vine în România. La ce eveniment va participa fostul Balon de Aur

Ronaldinho vine în sfârșit în România. Fostul mare star al fotbalului mondial se va întâlni cu fanii din România. Când se va întâmpla asta.
06.12.2023 | 14:45
Ronaldinho vine in Romania La ce eveniment va participa fostul Balon de Aur
Ronaldinho este cel mai important ambasador al teqball-ului la nivel mondial. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ronaldinho este ambasadorul unuia dintre cele mai în vogă sporturi din lume: teqball. Fostul star al Barcelonei trebuia să ajungă în România pentru câteva meciuri demonstrative încă din 2020, însă pandemia a oprit totul. Brazilianul însă e gata să se țină de cuvânt.

Ronaldinho vine în luna mai la București! Va promova în România teqball-ul

FANATIK a aflat că Ronaldinho ar putea ajunge la București în luna mai pentru mai multe meciuri demonstrative care să strângă laolaltă comunitatea de teqball din România.

ADVERTISEMENT

Ronaldinho este ambasadorul și imaginea unui proiect de anvergură care are ca scop transformarea teqball-ului într-o disciplină olimpică chiar de la următoarea ediție din 2028 de la Los Angeles.

„Sunt foarte încrezător că putem să dăm următorii campioni europeni, mondiali și olimpici. De ce spun olimpici? În 2028 avem șanse să fim la Los Angeles. Am fost contactați deja de COSR pentru a fi întrebați despre criteriile de calificare ale sportivilor români. Jocurile Europene sunt anticamera Jocurilor Olimpice. Nu participăm la Paris în 2024, dar avem mare încredere ca teqball-ul să fie sport olimpic în 2028”, a spus Teodor Luca, președintele Federației Române de Teqball, pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

În Brazilia acest sport este extrem de popular, chiar și în rândul jucătorilor naționalei selecao, în frunte cu Neymar Jr. care s-a filmat în timp ce juca acest sport, iar imaginile au devenit virale. Teqball-ul mai este promovat și de Figo, Christian Karembeu sau Robert Pires.

Eric de Oliveira, reacție despre posibilitatea ca Ronaldinho să vină în România

FANATIK l-a contactat pe Eric de Oliveira, unul dintre ambasadorii teqball-ului din România.  „Nu pot să dau foarte multe detalii. O să vedeți când va fi oficial. Sunt foarte mulți fani ai lui Ronaldinho în România și el a vrut să mai vină la noi”, a spus Eric despre posibilitatea ca fostul Balon de Aur să vină în România.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, la finalul lunii ianuarie sau începutul lui februarie vestea cea mare ar putea fi făcută public. Ronaldinho a ajuns la 43 de ani și s-a retras de la Fluminense la 41 de ani.

Președintele Federației Române de Teqball, Teodor Luca, a explicat pentru FANATIK de ce Ronaldinho nu a mai ajuns în România în urmă cu un an: „Aveam o înțelegere cu o companie din România care a bătut palma pentru a plăti licența ca să îl aducă pe Ronaldinho la Mamaia în 2020. În februarie am ajuns la un acord și în martie s-a închis totul. Păcat.

ADVERTISEMENT

Deja vorbeam la alt nivel de teqball în România. Suntem convinși cu toții că un astfel de sportiv gigant, cum a fost Ronaldinho, care să joace teqball în România… era un câştig pentru toată lumea”.

Ronaldinho a fost și căpitanul naționalei olimpice a Braziliei în 2008, cu care a cucerit medalia de bronz. El a practicat și alte sporturi conexe fotbalului: futsal în India și a fost ambasadorul Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

România, rezultate importante la teqball

România a reușit performanțe notabile la teqball, iar la Campionatele Mondiale din 2021 am reușit să obținem trei medalii: una de argint și două de bronz. La Mondialul din acest an din Thailanda, România a reușit să obțină alte două medalii.

La turneul final de la Bangkok, România a cucerit medalia de argint prin Apor Gyorgydeak în proba de simplu masculin după ce a fost învins în finală de polonezul Adrian Duszak, în două seturi, 10-12, 9-12.

În proba de simplu feminin, Kinga Barabasi a adus medalia de bronz pentru România după ce a fost învinsă în semifinale de brazilianca Rafaela Fontes, care avea să își adjudece și titlul mondial. Barabasi Kinga a luat medalia de bronz, învingând-o în finala mică pe americanca Carolyne Greco, 12-11, 12-5.

„România s-a clasat pe poziţia a 5-a, în clasamentul general, după Thailanda, Brazilia, Ungaria şi Polonia, înaintea Franţei, cele 6 ţări fiind singurele care au reuşit să câştige medalii la această ediţie a Campionatelor Mondiale de Teqball”, a anunțat Federaţia Română de Teqball, într-un comunicat de presă.

Locul 5 pentru România în clasamentul pe medalii

România a reușit să termine pe locul cinci în clasamentul pe medalii, după Thailanda (2 medalii de aur, 1 argint și 1 bronz), Brazilia (1 aur, 2 argint, 1 bronz), Ungaria (1 aur, 1 argint și 1 bronz) și Polonia (1 aur).

Potrivit Federaţiei Române de Teqball, ediţia din acest an a Campionatului Mondial a înregistrat un record de participanți, cu 211 jucători calificaţi (131 la masculin şi 80 la feminin), din 61 de ţări.

Teqball-ul a fost inventat în Ungaria în 2012, a devenit sport cunoscut internațional încă din 2016, iar în 2017 a fost creată și o federație internațională. În ultimii ani, popularitatea sa a explodat și s-a ajuns la 147 de federații. În România, este promovat de foști mari fotbaliști precum Florin Prunea, Ionel Dănciulescu, Marius Niculae, Ciprian Marica, Adrian Mihalcea, Răzvan Raț, Petre Marin, Narcis Răducan, Daniel Niculae, Florin Răducioiu, Marius Alexe, Giani Kiriță sau Cristi Pulhac.

  • 12 ani de istorie are teqball-ul
ADVERTISEMENT
Tags: