Fotbal international

Ronaldo a intrat în istorie! Cel mai bun marcator european la națională

20.06.2018 | 15:53
Ronaldo a intrat in istorie Cel mai bun marcator european la nationala

Atacantul Cristiano Ronaldo a intrat în istoria fotbalului cu golul marcat în minutul 4 al partidei Portugalia – Maroc, din etapa a doua a grupei B de la Campionatul Mondial din Rusia. Starul portughez a devenit cel mai bun marcator european la nivel de echipe naționale, informează site-ul fourfourtwo.com.

Cristiano Ronaldo a ajuns la 85 de reușite în 152 de meciuri pentru reprezentativa Portugaliei, campioană europeană în urmă cu doi ani, și l-a depășit pe legendarul Ferenc Puskas, care a înscris 84 de goluri în 89 de partide jucate pentru Ungaria și Spania.

Atacantul portughez Cristiano Ronaldoi a intrat în istorie cu golul marcat în meciul cu Maroc, devenind cel mai bun marcator european la nivel de echipe naționale
Atacantul portughez Cristiano Ronaldoi a intrat în istorie cu golul marcat în meciul cu Maroc, devenind cel mai bun marcator european la nivel de echipe naționale

Ronaldo a marcat la CM 2018 cu dreptul cu stângul și capul

Pe plan internațional, Cristiano Ronaldo a urcat pe treapta a doua, după iranianul Ali Daei, care a înscris 109 goluri în 149 de întâlniri. Atacantul selecționatei Portugaliei a ajuns la patru goluri înscrtise la actuala ediție a Campionatului Mondial, după ce a realizat un hattrick în partida cu Spania încheiată la egalitate 3-3. La meciul din 15 iunie, Ronaldo a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren.

Cristiano Ronaldo, care a deschis scorul în meciul cu Maroc cu o lovitură de cap, este primul fotbalist portughez de la Jose Torres în 1966 care marchează la o ediție a Campionatului Mondial cu dreptul, cu stângul și cu capul.