Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Rotaru și Cârțu, contre în direct: “E titularul naționalei” / “Și cu un ochi văd mai bine”

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, s-a contrat în direct cu Sorin Cârțu, mărul discordiei fiind mijlocașul central Vladimir Screciu.
18.07.2023 | 13:15
Rotaru si Cartu contre in direct E titularul nationalei  Si cu un ochi vad mai bine
Rotaru și Cârțu, contre în direct: “E titularul naționalei”
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, fost președinte la Universitatea Craiova și analist Fanatik, a vorbit în direct la FANATIK SUPERLIGA despre potențialul acestui fotbalist, Vladimir Screciu. Cârțu a fost destul de critic cu Screciu, considerând că nu este un mijlocaș complet, pentru că nu este în stare să ajute consistent echipa pe faza de atac.

Rotaru și Cârțu, contre în direct pe tema Vladimir Screciu

În apărarea lui Screciu a sărit nimeni altul decât patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, cel care crede că Vladimir Screciu este un fotbalist de mare clasă, astfel că orice critică ar fi nejustificată. ”Screciu este mijlocașul echipei naționale, e printre cei mai buni jucători ai României cu Elveția. A avut personalitate, a pus mingea în joc, s-a bătut de la egal la egal. Screciu este un mijlocaș central defensiv cu viteză foarte bună, calitate bună”, a explicat Rotaru.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu îi reproșează lui Screciu că nu face faza ofensivă și că e lipsit de imaginație, însă Mihai Rotaru nu este de acord cu punctul de vedere al lui ”Sorinacio”. ”Nu sunt de acord, Screciu face ce i se cere, dacă îi ceri să urce mai sus și să vină pe finalizare, Screciu o face cu calitate, are șut foarte bun de la distanță. Depinde antrenorul ce cere. Este mijlocașul central al echipei naționale a României, asta spune tot”, a completat patronul Universității Craiova.

În replică, Sorin Cârțu l-a înțepat pe Mihai Rotaru, pentru că nu ar vedea jocu de fotbal cu aceeași ochi precum fostul mare jucător și antrenor. ”În special ce am spus, s-a văzut în prima repriză, când a fost șters, nu a ieșit în dezvoltarea jocului. Craiova în general a avut o posesie bună, nu poți să facă o dezvoltare a jocului fără mijlocașii centrali. Că e dreapta, că e stânga, că sunt interi, trebuie să te miști foarte mult, să faci triunghiuri.

ADVERTISEMENT

El de exemplu, cum să spun, în prima repriză a avut o singură acțiune așa cum mi-aș dori eu să fie, a mers a driblat 3-4 inși, a făcut superioritate teritorială, a eliminat 4 jucători. Ăștia trebuie să fie de mai multe ori în timpul jocului. În orice moment, tu du-te acolo să faci triunghiul cu ei, să intri în dezvoltarea acțiunii. Asta vreau de la un mijlocaș. E treaba lui ce spune, nu ne putem noi să punem în balanță așa care, pe analiză. Cum vedem un meci de fotbal. Eu dacă mă uit și cu un ochi îl văd mai bine decât cei care nu au făcut fotbal la viața lor”, a răbufnit Cârțu.

Cu toate acestea, Sorin Cârțu a încercat să-i găsească circumstanțe atenuante lui Screciu, care s-ar fi întors obosit de la echipa națională și din vacanță. Totuși, crede Cârțu, jocul Craiovei se bazează momentan exclusiv pe talentul lui Alexandru Mitriță, fotbalist care are forța și talentul de a câștiga un meci de unul singur.

ADVERTISEMENT

”Acuma, că el are și o situație de asta, că fizic vorbind, nu este de nivelul de a susține la momentul ăsta un meci cu randament maxim, e normal pe lângă faptul că a fost și la echipa națională, nu a avut timpul de vacanță. În prima repriză nici nu s-au văzut. Totul a fost plecat de aici, au stat ascunși, nu au intrat în joc, în repriza a doua Craiova s-a bazat pe ce a făcut Mitriță, a luat jocul pe cont propriu. Din punct de vedere defensiv e foarte bun, dar în momentul de dezvoltare al jocului are mari probleme. Rezultatul super.

Mi-a plăcut atitudinea lui Mitriță, că a simțit greul echipei și l-a luat pe cont propriu. Cum am vorbit și de Ivan și de ceilalți jucători. Craiova va fi foarte, în momentul în care jocul echipei se va baza pe eliberarea lui Mitriță cu fața la joc, Craiova fa fi foarte foarte periculoasă”, a concluzionat analistul FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA s-a întors în forță cu un nou sezon, în care analiștii FANATIK și invitații speciali vor întoarce pe toate părțile fotbalul românesc. Aici veți găsi cele mai tari exclusivități și cele mai spumoase declarații. Emisiunea va fi în direct în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, și în premieră de la 17:30 pe Youtube Fanatik, dar și pe paginile de Facebook Horia Ivanovici Oficial și Fanatik.

Contre între Mihai Rotaru și Sorin Cârțu

ADVERTISEMENT