News

Rusia ameninţă România. Derapaje fără precedent: “Ar trebui să se îngrijoreze dacă se implică în acţiuni militare”

26.04.2021 | 14:16
Rusia ameninta Romania Derapaje fara precedent Ar trebui sa se ingrijoreze daca se implica in actiuni militare
Ambasadorul Rusiei la București a avut o nouă ieșire în decor la adresa României. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum a ajuns România să fie amenințată indirect de Rusia în urma conflictului din Ucraina. Mai exact, ambasadorul Moscovei la București, Valery Kuzmin nu a ezitat o clipă și a transmis un mesaj destul de ferm pentru țara noastră. Nu este primul derapaj pe care acesta îl are în ultima perioadă. 

Vă readucem aminte că pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la București au fost postate răspunsurile lui Kuzmin la o serie de întrebări adresate Ambasadei.

ADVERTISEMENT

Culmea, strecurat printre alte vorbe, Valery Kuzmin a explicat și că România ar trebui să fie îngrijorată dacă s-ar implica într-o aventură militară alături de NATO.

Cum a ajuns România să fie amenințată direct de Rusia

“Nu există niciun motiv pentru care România să se îngrijoreze de situația din estul Ucrainei, desigur, cu excepția cazului în care, din propria voință sau a aliaților săi strategici, ea ar fi implicată într-un fel de aventură militară concepută de „capetele fierbinți” din sediul NATO”, a declarat Valery Kuzmin.

ADVERTISEMENT

Mesajul acestuia nu a picat deloc bine autorităților noastre. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a ținut să-i aducă aminte ambasadorului că orice ameninţare la adresa României este, de fapt, o ameninţare la adresa NATO.

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

“Faptul că România face parte din această alianţă este o garanţie pentru securitatea României şi a cetăţenilor săi, fără niciun fel de dubiu, de aceea am şi spus că nu există niciun fel de pericol pentru România şi pentru cetăţenii ei în cursul acestei crize care a avut loc zilele trecute.

ADVERTISEMENT

Dar trebuie să fim foarte clari aici: orice ameninţare la adresa României este de fapt o ameninţare la adresa NATO şi luăm în serios aceste aspecte”, a precizat Bogdan Aurescu la Antena 3.

Ministrul nu s-a oprit aici și a transmis că este regretabil faptul că nu se ştie încă în cadrul diplomaţiei ruse că, după 17 ani de la momentul aderării României la NATO, țara noastră este parte integrantă din NATO.

ADVERTISEMENT

Valery Kuzmin, convocat de urgență la MAE

Nu este prima oară când există tensiuni între cele două instituții. Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat și anul trecut pe ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin la o discuție.

Sursa foto – facebook

S-a întâmplat după declarațiile purtătorului de cuvânt al MAE rus în legătură cu Strategia Națională de Apărare a României în care ironiza intenția țării noastre de a considera Rusia stat ostil.

Maria Zaharova a transmis la acel moment că Bucureștiul nu este capabil să gândească independent și nici să se afirme independent, preluând schemele de confruntare ale altora și contribuind la creșterea tensiunilor și neîncrederii în regiune, chiar cu prețul propriilor interese.

Ce spunea Valery Kuzmin despre americani

Velery Kuzmin nu a avut cuvinte prea frumoase nici la adresa americanilor. De-a lungul timpului, acesta a transmis că cea mai mare îngrijorare a lumii o generează situația din sfera controlului armamentelor și a stabilității strategice.

Conform ambasadorului rus la București, în acest domeniu, SUA distrug, în mod iresponsabil, unul câte unul tratatele internaționale.

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

”Este extrem de important să nu fie permis ca SUA și un grup de aliați ai săi, care se agață cu disperare de dominația globală ce le scapă din mâini, să împingă lumea în abisul unei catastrofe termonucleare.

În acest sens, este tot atât de important să ne aducem aminte de lecțiile celui de-al doilea Război Mondial și să ne concentrăm conștiincios pe căutarea colectivă a răspunsurilor și provocărilor contemporane”, a subliniat ambasadorul.

Valery Kuzmin, atac la adresa Parlamentului European

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valery Kuzmin nu a stat o clipă pe gânduri și a vorbit și despre tentativele de a falsifica istoria Marelui Război, inclusiv de către Parlamentul European.

Oficialul moscovit a spus că cei de la Bruxelles dezinformează asupra istoriei despre Al Doilea Război Mondial. „Din păcate, astăzi vedem mai multe tentative pe arena internaţională, aş spune tentative grăbite de a falsifica istoria Marelui Război.

Aceste persoane încearcă să spună că cei care au fost agresori sunt egali cu cei care au luptat pentru eliberarea popoarelor”, a declarat Kuzmin care a arătat cu degetul Parlamentul European.

Sursa foto – facebook

Acesta a amintit de decizia Tribunalului de la Nurnberg, una care preciza că Germania a fost statul care a început războiul. „Le putem recomanda să citească decizia Tribunalului de la Nürnberg, unde a fost scris că Germania a fost ţara care a început războiul, a atacat Polonia, lucru care a dus la marele conflict global.

Acest document este tot mai valoros, pentru că a fost adoptat de persoanele care au fost contemporanii acestor evenimente. Acest document a fost adoptat de aliaţii din Coaliţia antihitleristă – SUA, Marea Britanie şi Uniunea Sovietică”, a mai spus ambasadorul rus.

Cum a acuzat Valery Kuzmin Uniunea Europeană în cazul Navalnîi

Valery Kuzmin a pus tunurile și pe Uniunea Europeană și a transmis că Moscova are toate motivele să se îndoiască de o investigaţie imparţială făcută de UE în cazul Aleksei Navalnîi.

„E foarte ciudat să aud că Uniunea Europeană în întregul său sau ţări ale Uniunii Europene, una după alta, inclusiv România, au cerut, de fapt au insistat, au solicitat Rusiei să încalce legea rusă.

De câte ori nu am auzit şi nu vom auzi declaraţii despre justiţie, despre statul de drept, despre faptul că principiile democratice sunt inviolabile în acest domeniu? Despre ce vorbim, în cazul Navalnîi? Fiul meu mai mic ar spune că acest caz este o performanţă de transparenţă şi umanism extraordinare”, a afirmat diplomatul rus.

Sursa foto – colaj Fanatik

„În principiu, e o aroganţă că domnul Navalnîi a devenit un fel de candidat să devină o victimă sacră în Rusia, ca să lanseze ceva asemănător cu revoluţia din Maidan, Kiev, acum şapte ani.â

Avem toate motivele să ne îndoim de orice investigaţie imparţială din partea Uniunii Europene, care ea însăşi a politizat intens cazul Navalnîi, de fapt l-a creat ca subiect politic. Era, pur şi simplu, un caz penal. Acum, în viziunea Europei, e o mare problemă politică, a mai subliniat Valery Kuzmin.

Valery Kuzmin, scandal cu Casa Regală a României

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a fost convocat la Ministerul de Externe și în 2019. Atunci a fost nevoit să dea explicații referitoare la o postare jignitoare la adresa Casei Regale.

Concret, într-o altă postare publicată pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la București, Casa Regală a României era acuzată de fobii istorice.

Mai mult de atât, despre Custodele coroanei, numită „doamna Margareta”, postarea susține că a „decis să probeze mantaua de strateg geopolitic”, dar că „concluziile și rețetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive și ușor de recunoscut”.

Sursa foto – colaj Fanatik

„În spiritul celor mai grave fobii istorice cultivate încă în „Vechiul Regat” și cu nimic mai prejos decât standardele industriei de mainstream occidentale ce produce fake news, ştiri false, Custodele Coroanei a decis să probeze „mantaua de strateg geopolitic”, care are grija securității și bunăstării nu doar a propriului stat, ci și cel puțin a unei jumătăți din Eurasia și a întregului spațiu euro-atlantic. Din păcate, în comparație cu grandiozitatea planului, concluziile și rețetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive și ușor de recunoscut.

Rusia a fost numită fără ambiguitate drept principalul vinovat al tuturor necazurilor și problemelor, şi ale ei „atacuri la securitatea și bunăstarea popoarelor” au fost catalogate în mod categoric, ce nu permite nicio obiecție.

Cu regret suntem nevoiți să constatăm că toate acestea se bazează pe fake news-urile deja menționate, pe care propaganda NATO le infiltrează zilnic în mintea oamenilor de rând și este dispusă deja să le prezinte drept un adevăr și fapte istorice aproape incontestabile”, se arăta  în postare.

Cine este Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București

Valeri Kuzmin s-a născut pe data de 24 iunie 1953, la Moscova. La distanță de 22 de ani termina Institutul de Stat pentru Relatii Internaționale. În 1998, a absolvit cursurile de studii în diplomație din cadrul Academiei Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe din Rusia.

La bază, Kuzmin este cercetător în istorie. Și-a desfășurat activitatea în diverse structuri ale aparatului de conducere al MAE al fostei URSS și al Federatiei Ruse. A fost diplomat în Libia, Tunisia și șeful adjunct al Departamentului pentru Africa și Extremul Orient din cadrul MAE rus.

Sursa foto – facebook

Ca ambasador a activat în Sudan și la Chișinău, în Republica Moldova. A primit direct de la Putin medalia “Pentru eroism în muncă”.

Cunoaște la perfecție limbile engleză, franceză și arabă. De asemenea, ambasadorul Rusiei la București este căsătorit și are doi copii, un băiat și o fată.

ADVERTISEMENT