News

Rusia, avertisment după desfășurarea de trupe americane în România: ”Vom lua contra-măsuri”

Rusia, prin vocea purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, lansează un avertisment sever după desfășurare de trupe americane în România.
26.10.2022 | 21:51
Rusia avertisment dupa desfasurarea de trupe americane in Romania Vom lua contramasuri
Rusia anunță că va lua ”contra-măsuri” după desfășurarea de trupe americane în România. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În prezent, în România, Pentagonul are detașată o prezență militară extrem de importantă. În țara noastră a ajuns și Divizia 101 Aeropurtată, unitatea de elită a Armatei SUA.

Rusia anunță că va lua ”contra-măsuri” după desfășurarea de trupe americane în România

Această unitate de infanterie ușoară, supranumită ”Screaming Eagles”, este pregătită să acționeze în doar câteva ore pe orice câmp de luptă.

ADVERTISEMENT

Ea a fost desfășurată în Europa pentru prima dată în aproape 80 de ani, pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Rusia și statele NATO.

Prezența tot mai consistentă a americanilor în România trezește îngrijorare la Moscova. Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a afirmat, miercuri, că dislocarea forțelor americane în România sporește pericolul pentru Rusia.

ADVERTISEMENT

”Cu cât forțele americane sunt mai aproape de granițele noastre, cu atât pericolul este mai mare pentru noi.

Desigur, cu atât mai mult contracarăm și vom continua să luăm contra-măsuri când ne asigurăm propria securitate”, a declarat Peskov, conform TASS.

ADVERTISEMENT

Mâna dreaptă a lui Vladimir Putin a mai spus că, în actualul context geopolitic, o astfel de dislocare a forțelor americane în apropierea granițelor ruse ”nu duce la creșterea predictibilității și stabilității”.

Trupele americane din România: ”Suntem pregătiți să trecem granița în Ucraina

Recent, jurnaliștii de la CBS News au realizat un reportaj în România, cu cei din Divizia 101 Aeropurtată a Statelor Unite, care se află la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

ADVERTISEMENT

Colonelul Edwin Matthaidess a anunțat că soldații acestui batalion sunt pregătiți să intre în Ucraina, în cazul unei noi escaladări a tensiunilor între Moscova și Kiev, sau în cel al unui atac asupra unei țări NATO.

În total, aproximativ 4.700 de soldați americani de la ”101st Airborne” au fost trimiși în Europa. În România se află divizia care a fost supranumită ”Screaming Eagles”. Aceasta desfășoară exerciții de asalt aerian și terestre cu omologii din statele NATO.

Potrivit comandanților săi, divizia este cea mai apropiată unitate americană de conflictul din Ucraina. Ea monitorizează activ armata rusă.

ADVERTISEMENT