News

Rusia, încă un avertisment pentru țările care trimit arme Ucrainei: “Îşi creează singure probleme”

Țările care trimit arme Ucrainei se află în vizorul Rusiei. Autoritățile de la Moscova le-a dat acestora încă un avertisment, spunând că își fac singure probleme
17.03.2022 | 11:38
Rusia inca un avertisment pentru tarile care trimit arme Ucrainei Isi creeaza singure probleme
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Rusia au dat încă un avertisment țărilor care ajută Ucraina prin trimiterea de arme și echipament militar. Purtătorul de cuvânt al MAE rus a precizat că statele care fac acest lucru își creează singure probleme.

Rusia avertizează din nou țările care trimit arme Ucrainei

Nu puține sunt țările care au decis să ajute Ucraina, atât prin primirea refugiaților săi, cât și prin trimiterea de provizii civililor, dar și de arme și echipament militar. Ultimul tip de ajutor nu este prea bine văzut de Rusia, care a dat încă un avertisment anumitor state.

ADVERTISEMENT

Întrebată ce părere are despre faptul că Bratislava ar fi autorizat trimiterea în Ucraina a unor sisteme antiaeriene de fabricaţie sovietică, reprezentanta Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Maria Zaharova, a avut o reacție răspicată.

“Dacă se adoptă această decizie, şi acest lucru este valabil nu doar pentru Slovacia, ci şi pentru alte ţări, îşi creează singure probleme…Și-o fac cu mâna lor”, a declarat Maria Zaharova, pentru canalul de Youtube Soloviov.Live, scrie EFE.

ADVERTISEMENT

Ce spun autoritățile din Rusia despre retragerea din Consiliul Europei

Maria Zaharova a vorbit și despre decizia Rusiei de a se retrage din Consiliul Europei. Potrivit acesteia, drepturile ţării sale erau îngrădite în cadrul organizaţiei paneuropene.

“Consiliul Europei ne-au restrâns drepturile pe care le aveam în calitate de membri ai acestei organizaţii, pur şi simplu ne-a îngrădit drepturile: să fim cu drepturile călcate în picioare, să plătim cotizaţii, să nu avem posibilitatea să ne apărăm punctul de vedere…nimeni nu vrea să fie ciuca bătăilor”, a mai precizat reprezentanta Ministerului de Externe al Rusiei, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Aceasta a evitat să comenteze declaraţiile ministrului de externe polonez Zbigniew Rau, care a spus că Polonia ar putea înlocui Rusia în G20.

“Nu vreau să comentez toate aceste declaraţii ipotetice, pentru că nu are sens şi nici nu este convenabil, este ceea ce şi-ar dori ei. Dacă ar depinde numai de ei, atunci doar ei ar mai rămâne pe Pământ”, a mai menționat Maria Zaharova, conform sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT