News

Moscova, mesaj pentru România: ”Nu sunteți în pericol, atâta timp cât forțele române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei”

Moscova, prin vocea ambasadorului său la București, anunță că România nu este în ”pericol”, atâta timp cât armata ei și NATO ”nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei”.
02.03.2022 | 14:06
Moscova mesaj pentru Romania Nu sunteti in pericol atata timp cat fortele romane sau NATO nu sunt implicate in razboiul impotriva Rusiei
Reprezintă Rusia un pericol de ordin militar pentru România? Mesajul ambasadorului Valeri Kuzmin. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Valeri Kuzmin, ambasadorul rus la București, transmite un mesaj clar României, în contextul războiului pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina.

Reprezintă Rusia un pericol de ordin militar pentru România? Mesajul ambasadorului Valeri Kuzmin

Diplomatul Kremlinului spune că ”în măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei”, țara noastră nu este în pericol de a fi supusă unui posibil atac din partea Federației Ruse.

ADVERTISEMENT

Ambasadorul consideră România un vecin cu care Rusia caută să mențină relații de ”bună vecinătate” care sunt ”construite pe o bază solidă a respectului și beneficiului reciproc”.

”România este unul dintre vecinii noștri și căutăm să menținem relații de bună vecinătate cu aceasta. Ceea ce este important: aceste relații ar trebui construite pe o bază solidă a respectului și beneficiului reciproc, precum și a reciprocității.

ADVERTISEMENT

În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol în calitate de vecin al Federației Ruse”, spune Kuzmin, într-un interviu acordat celor de la Financial Intelligence.

Ce spune ambasadorul despre riscul unei întreruperi de furnizări a gazelor dinspre Rusia

În privința îngrijorărilor autorităților române legate de întreruperea livrărilor de gaze naturale dinspre Rusia, Valeri Kuzmin a spus că dacă România nu va interveni între Rusia și Ucraina, atunci livrările de gaze naturale vor continuă prin ruta de sud (Turcia – Bulgaria).

ADVERTISEMENT

În același timp, diplomatul rus critică dur sancțiunile UE față de țara sa, pe care le numește ”mișcări nesăbuite”.

”Nu există pericolul direct de întrerupere a furnizării de gaze către România pe ruta de sud (Turcia – Bulgaria).

ADVERTISEMENT

Deși unele mișcări nesăbuite ale conducerii UE de la Bruxelles (sancțiuni financiare cuprinzătoare) sau comportamentul aventurier iresponsabil al bandelor naziste, care sunt numite batalioane naționale în Ucraina, reală și chiar cunoscută din experiența anterioară, practica autorităților ucrainene de a fura cu aroganță gazul ar putea aduce riscuri suplimentare aprovizionărilor pe teritoriul ucrainean”, mai punctează Kuzmin.

ADVERTISEMENT