News

Imagini de groază de pe străzile din Harkov și Kiev! Cum arată orașele asediate de armata rusă după o săptămână. Proiectile, mașini carbonizate și oameni disperați

Armata Rusiei atacă în continuare marile orașe ale Ucrainei și autoritățile din Harkov și Kiev au oferit adevărate imagini ale groazei surprinze pe străzile celor două metropole.
02.03.2022 | 12:13
Imagini de groaza de pe strazile din Harkov si Kiev Cum arata orasele asediate de armata rusa dupa o saptamana Proiectile masini carbonizate si oameni disperati
Imagini de groază surprinse pe străzile din Harkov și Kiev! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au trecut șapte zile din momentul în care Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei și pe străzile din Harkov și Kiev au apărut adevărate imagini ale groazei. Cele două orașe sunt asediate de armata Rusiei și aproape că s-au transformat în totalitate.

Imagini înfiorătoare surprinse pe străzile din Harkov și Kiev!

Oamenii au fugit care încotro și au încercat să se salveze. N-au mai fost interesați de agoniseala de-o viață, n-au mai stat o clipă pe gânduri și au coborât în subterane într-o tentativă disperată de a rămâne în viață.

ADVERTISEMENT

Când proiectilele au început să cadă peste ei, peste blocurile și casele liniștite de până mai ieri, oamenii din Kiev și Harkov au înțeles că pentru mulți dintre ei ziua de mâine ar putea să nu mai vină niciodată.

Spre dimineață, atunci când focul a încetat, imaginea era una apocaliptică. Mașini carbonizate, proiectile înfipte în străzi și clădiri, blocuri în flăcări și cartiere întregi devastate.

ADVERTISEMENT

Printre clădirile care au ars în Harkov se numără și cea a Poliției. Un bărbat s-a încumetat să rămână în casă și imaginile pe care le-a postat online sunt de-a dreptul teribile.

Bombardamente au avut loc și în cartierele Kievului. Rusanivka, Kurenivka, Boiarka, Zhuliany şi zona din apropierea Aeroportului Internaţional au reprezentat țintele rușilor în ultima noapte.

ADVERTISEMENT

Drama orașelor mici, victime sigure ale invaziei ruse

Prinse într-o dramă fără sfârșit sunt și celelalte orașe mai mici ale Ucrainei, orașe care încep să cadă sub amenințarea Rusiei. De altfel, armata lui Vladimir Putin a cucerit deja centrul oraşului Herson, în condițiile în care primarul de aici a transmis lumii întregi că sunt în continuare atacate clădiri rezidenţiale.

În mai multe imagini video prezentate de CNN apar vehicule militare ruseşti la un sens giratoriu din nordul Hersonului, în condițiile în care pe un webcam se văd alte tancuri ale armatei roșii parcate în Piaţa Libertăţii din centrul oraşului.

ADVERTISEMENT

“Noi nu suntem militari! Dar voi păstra oraşul şi funcţionarea lui cât timp voi putea”, a anunțat edilul. “Dacă soldaţii ruşi şi conducătorii lor mă aud, le cer: plecaţi din oraşul nostru, nu mai bombardaţi civilii. Aţi luat deja tot ce voiaţi. Inclusiv vieţi”, a adăugat primarul.

De asemenea, o explozie puternică s-a auzit şi în Bila Ţerkva, un oraş din regiunea Kiev, unde a fost lovit un depozit de combustibil.

Între timp, ministerul rus al apărării a confirmat că a organizat atacuri cu rază lungă de acţiune cu arme de precizie care vizează infrastructura de comunicaţii ucraineană.

Din nefericire, în urma invaziei ruse, numai în ultimele ore, cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi 112 rănite.

ADVERTISEMENT