News

Rusia se laudă că a folosit în Ucraina un avion fantomă, fără a prezenta dovezi. Ce este Su-57 Felon

Rușii se laudă că au folosit în Ucraina ”cu succes” un avion de generația a cincea, mai exact Su-57 Felon. Cu toate acestea, Ucraina și SUA nu au văzut avionul în realitate.
29.08.2022 | 08:14
Rusia se lauda ca a folosit in Ucraina un avion fantoma fara a prezenta dovezi Ce este Su57 Felon
Su-57, folosit în Ucraina? Foto: The Aviationist
ADVERTISEMENT

Propaganda rusă servește zilnic povești de succes de pe frontul din Ucraina, deși ”operațiunea militară specială” e departe de a fi un succes. O astfel de poveste e concentrată în jurul avionului Su-57 Felon, care s-ar comporta ”strălucit” pe front.

Rusia se laudă că a folosit Su-57 în Ucraina

Asta, în timp ce ucrainenii și americanii nu au nici măcar o dovadă că acest avion ar exista. Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a prezentat la televiziunea de propagandă de stat Rossiya 1 situația de pe front și a anunțat că avionul Su-57 ”s-a manifestat în mod strălucit”, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Aeronava, care ar face parte din a cincea generație de avioane de luptă, precum F-35ul american, a făcut prăpăd pe frontul din Ucraina, potrivit rușilor. Potrivit Ucrainei sau experților militari din Occident, nici măcar un astfel de avion nu a fost prezent în luptă.

Mai mult, experții NATO sunt sceptici că Su-57 Felon este îndeajuns de performant pentru a fi considerat avion de luptă de generația a cincea. Asta, pentru că i-ar lipsi caracteristicile tehnice specifice, cum ar fi capacitatea de a zbura la viteze supersonice fără postcombustie.

ADVERTISEMENT

În teorie, rușii au mari dificultăți tehnice în a ridica această aeronavă la rangul de a cincea generație, fiind vorba mai mult de o laudă propagandistică fără acoperire în realitate.

Su-57 pare echipat pentru a transporta o combinație de rachete menite să atingă diverse ținte în aer sau la sol, însă lipsa experienței de luptă nu face din Su-57 un candidat serios de luat în considerare pe câmpul de luptă, mai ales în comparație cu F-35.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Șoigu s-a lăudat că rușii au folosit Su-57 și în Siria, în 2018, tot fără nici cea mai mică dovadă în acest sens. Rușii se apără și spun că avionul lor performant a atacat ținte de la distanțe foarte mari, tocmai de aceea nu poate fi depistat de dușmani.

Rusia deține aproximativ 10 avioane Su-57 și, cred specialiștii, nu își permite să trimită pe frontul din Ucraina un astfel de avion pentru că doborârea lui de o armată considerată inferioară ar fi ”jenantă” pentru Moscova.

ADVERTISEMENT

SUA dețin aproximativ 450 de avioane F-35, comparativ cu cele 10 Su-57 rusești, care nici măcar nu și-au demonstrat capacitatea pe câmpul de luptă. Între timp, doar China mai deține aproximativ 150 de avioane de tip J-20, considerare a fi din generația a cincea.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Celebrul mafiot Michael Franseze a venit în România. I-a vizitat pe frații Tate
Celebrul mafiot Michael Franseze a venit în România. I-a vizitat pe frații Tate
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens...
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie