News

Rusia și-a nuanțat discursul despre războiul din Ucraina. Contraofensiva le dă mari bătăi de cap: ”Nu vom renunța niciodată, nu vom da înapoi”

După ce a declanșat războiul din Ucraina pe 24 februarie 2022, Rusia este într-o evidentă retragere în fața contraofensivei apărătorilor, dar susține că nu va ceda până nu își va atinge obiectivele.
15.05.2022 | 16:35
Rusia sia nuantat discursul despre razboiul din Ucraina Contraofensiva le da mari batai de cap Nu vom renunta niciodata nu vom da inapoi
Rusia este pusă în încurcătură de contraofensiva Ucrainei / Foto: Nexta
ADVERTISEMENT

Anatoly Antonov, ambasadorul Federației Ruse în Statele Unite, anunță că țara pe care o reprezintă nu este dispusă să capituleze în fața Ucrainei și că va continua ”operațiunea militară specială” pe care a declanșat-o – un război în toată regula în fapt – până când obiectivele lui Vladimir Putin vor fi atinse în totalitate.

Rusia, schimbare de discurs în războiul din Ucraina

Dacă până acum Rusia susținea că ”este în grafic” în ceea ce privește ostilitățile militare declanșate în Ucraina, acum, prin vocea ambasadorului Anatoly Antonov, a nuanțat discursul. Iar de la victoria fără dubii pe care o anunța Rusia s-a ajuns la idea că armata comandată de Vladimir Putin nu va capitula.

ADVERTISEMENT

Spunem ferm și clar și suntem fără echivoc încrezători, nu va exista niciodată nicio capitulare”, a spus Anatoly Antonov, ambasadorul Federației Ruse în Statele Unite, citat de Tass, referindu-se la negocierile duse între diplomații Rusiei și Ucrainei.

Mai mult, a mai precizat el, obiectivele impuse de Vladimir Putin pot fi atinse, indiferent care ar fi prețul. ”Suntem încrezători că toate obiectivele stabilite de comandantul suprem în fața forțelor noastre armate vor fi complet atinse. Nu vom renunța niciodată, nu vom da înapoi”, explică ambasadorul rus.

ADVERTISEMENT

Doar că obiectivele par și ele să fie, acum, altele, cel puțin față de începutul războiului din Ucraina, pe când Vladimir Putin voia demilitarizarea totală a vecinului său, eliminarea actualei conduceri de stat și ”denazificarea”.

”Tot ceea ce ne dorim este absența oricărei amenințări pentru Federația Rusă din pământul ucrainean”, spune Anatoly Antonov, semn că, deja, contraofensiva dusă de armata din Ucraina este suficient de puternică pentru a le da mari bătăi de cap rușilor.

ADVERTISEMENT

Ambasadorul rus din SUA, avertisment pentru liderii de la Washington

În ciuda faptului că Rusia pare să piardă teren în Ucraina, când vine vorba de cei care poartă vina pentru starea în care se află armata rusă, ambasadorul de la Washington, Anatoly Antonov indică un singur vinovat. Mai exact, ajutorul pe care SUA îl oferă, încă de la începutul războiului, Ucrainei.

”Cu toate acestea, în zilele noastre situația este extrem de periculoasă. SUA sunt atrase mai adânc în conflictul cu cele mai imprevizibile consecințe pentru relațiile dintre două puteri nucleare”, a mai spus Anatoly Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA.

ADVERTISEMENT

Ofensiva Rusiei din Donbass, mult întârziată

Conform serviciului militar de informații englez, ofensiva Rusiei în zona Donbass este mult întârziată și și-a pierdut complet avântul. Mai mult, susțin serviciile secrete, pierderile Rusiei sunt, deja, mult mai mari decât s-ar fi așteptat.

Mai exact, precizează britanicii, rușii au pierdut cam o treime din combatanții aruncați în lupta împotriva Ucrainei acum două luni și jumătate, iar situația stocurilor militare este dezastruoasă pentru Rusia.

De altfel, în ultimele zile, contraofensiva Ucrainei s-a dovedit extrem de eficientă, președintele Volodimir Zelensky anunțând eliberarea a peste 1000 de localități de sub ocupația rusă.

ADVERTISEMENT