News

Rusia vrea să contribuie la ”soluționarea problemelor alimentare globale”. Anunțul lui Vladimir Putin

Președintele Rusiei anunță că Rusia e pregătită să contribuie activ la ”soluționarea problemelor alimentare globale”. Anunțul lui Putin e privit cu scepticism de UE.
09.10.2022 | 12:55
Rusia vrea sa contribuie la solutionarea problemelor alimentare globale Anuntul lui Vladimir Putin
Vladimir Putin vrea să contribuie la foametea globală. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai mult, Putin crede că țările sărace ar trebui să primească mai mult ajutor din partea țărilor avansate din lume.

Vladimir Putin vrea să ajute țările sărace cu alimente

Asta, în contextul în care liderul de la Kremlin acuzase în trecut țările din Uniunea Europeană că nu au niciun interes să ajute țări din Africa, de exemplu, și vor toate resursele pentru ele.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut în cadrul unui discurs susținut de Vladimir Putin cu ocazia Zilei Muncitorilor din Agricultură și Industria de Prelucrare.

”Răspundem integral cererii interne de produse de bază, esenţiale şi asigurăm securitate alimentară credibilă.

ADVERTISEMENT

În plus, ne dezvoltăm potenţialul de export şi – aş dori să subliniez acest lucru – suntem pregătiţăi să ne aducem contribuţia în depăşirea provocărilor alimentare globale şi să oferim asistenţa necesară celor mai sărace naţiuni în curs de dezvoltare”, a transmis Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a lăudat efortul agricultorilor ruși, care au fost nevoiți să se adapteze din cauza sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

”Munca sub presiunea sancţiunilor fără precedent ridică noi provocări sectorului agricol. Le vom aborda în comun, cu sprijinul statului, folosind restricţiile impuse pentru propria noastră dezvoltare”, a completat președintele rus.

O altă promisiune făcută de Putin în fața audienței e îmbunătățirea tehnologiei din agricultură, în ciuda sancțiunilor dictate de Occident.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să ne îmbunătăţim potenţialul în selecţia, genetica seminţelor şi înmulţirea prin seminţe, să încurajăm tranziţia către echipamente şi tehnologii moderne şi să creăm condiţiile pentru un flux suplimentar de investiţii”, a concluzionat Putin.

Vladimir Putin și-a atras simpatia unor țări din Africa, tocmai pentru că le promite resurse vitale, însă liderii UE i-au avertizat pe africani că ceea ce face Putin e doar un șantaj și o capcană. Cu toate acestea, multe țări africane nu sunt interesate de poziția Occidentului și susțin, cel puțin la nivel declarativ, Rusia. Ultima dintre aceste țări e Zimbabwe.

ADVERTISEMENT