News

Rușii au atacat sediul Serviciului de Securitate din Dnipro. A fost bombardat și un bloc de locuințe: 9 răniți, inclusiv doi copii

Sediul Serviciului de Securitate al Ucrainei a fost atacat cu rachete de ruși. Mesajul președintelui Volodimir Zelenski.
29.07.2023 | 11:29
Rusii au atacat sediul Serviciului de Securitate din Dnipro A fost bombardat si un bloc de locuinte 9 raniti inclusiv doi copii
Rușii au atacat sediul Serviciului de Securitate din Dnipro. Colaj Fanatik/ sursa foto: Hepta.ro, captură Radio Moldova
ADVERTISEMENT

Rușii au atacat sediul Serviciului de Securitate din Dnipro, dar și un bloc de locuințe. Anunțul a fost făcut de președintele Volodimir Zelenski, care a menționat că salvatorii sunt la fața locului.

Rușii au atacat sediul Serviciului de Securitate din Dnipro

Potrivit autorităților ucrainene, în urma atacului cu rachete asupra orașului Dnipro, au fost răniți nouă oameni, printre care doi copii. Însă, este posibil ca numărul victimelor să crească pe măsură ce salvatorii avansează în căutări.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește clădirea Serviciului de Informații, aceasta nu mai era folosită din cauza bombardamentelor anterioare, care au fost puse la cale de Moscova. Liderul Ucrainei a avut o reacție dură după atacul lansat de ruși.

„Vom face totul pentru a aduce Rusia la pedeapsa totală pentru agresiune și teroare împotriva poporului nostru. Nenorociții ăștia vor răspunde. Vom face totul pentru dreptate”, a transmis președintele Zelenski pe Telegram.

ADVERTISEMENT

Moscova a interceptat două rachete ale Ucrainei

Lovitura rușilor a venit la câteva ore după ce Moscova a interceptat două rachete ale Ucrainei în sud-vestul țării. 16 oameni au fost răniți ușor, după doborârea rachetelor de apărarea antiaeriană, în localitatea Taganrog, aflată la graniță cu Ucraina.

În urma incidentului din Rusia, secretarul consiliului de apărare al Ucrainei a precizat că evenimentul din Taganrog a fost o urmare provocată de „apărarea antiaeriană analfabetă a Rusiei.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, în sudul Ucrainei luptele sunt din ce în ce mai acerbe, așa cum transmite Ministerul Apărării din Marea Britanie. „În ultimele 48 de ore a existat o creștere a luptelor în două sectoare din sudul Ucrainei”,

„La sud de Orihiv, luptele se concentrează în apropierea satului Robotîne, în zona de responsabilitate a Armatei 58 a Rusiei. La 80 de kilometri spre est, forțele ucrainene au învins elemente ale Regimentului 247 de asalt aerian al forțelor aeriene ruse (VDV), pentru a captura satul Staromaiorske. Între timp, în nord, alte unități VDV continuă operațiunile ofensive în Pădurea Serebriansk, la vest de Kremina, dar au câștigat puțin teren”, arată ministrul britanic.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Ministerul Apărării din Rusia susține că atacurile ucrainenilor au fost respinse, incluzând aici și localitatea Staromaiorske, eliberată de Kiev în urmă cu câteva zile.

 

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Marea necunoscută după ce Putin a predat trupul lui Navalnîi. Familia opozantului așteaptă...
Marea necunoscută după ce Putin a predat trupul lui Navalnîi. Familia opozantului așteaptă decizia liderului rus
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie. Temperaturile au urcat până...
Cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie. Temperaturile au urcat până la 23°C. Când ar putea reveni un episod de iarnă cu lapoviţă şi ninsori
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Harry și Meghan, goniți din SUA. Cine îi mai primește
Harry și Meghan, goniți din SUA. Cine îi mai primește
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Simona Halep dă cărțile pe față și vorbește despre cel mai greu moment....
Simona Halep dă cărțile pe față și vorbește despre cel mai greu moment. Cauza ar fi fost comportamentul urât al sportivei ”M-a părăsit. A fost un șoc”
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde