Sport

Rușii au confiscat triumful Elenei Rybakina la Wimbledon. Reacție virulentă din tabăra campioanei ce reprezintă Kazahstanul

Victoria Elenei Rybakina de la Wimbledon, prilej de propagandă pentru presa din Rusia, deși sportiva reprezintă Kazahstanul în competițiile internaționale din 2018.
09.07.2022 | 21:37
Rusii au confiscat triumful Elenei Rybakina la Wimbledon Reactie virulenta din tabara campioanei ce reprezinta Kazahstanul
Presa din Rusia a confiscat victoria Elenei Rybakina la Wimbledon
ADVERTISEMENT
10-07-2022
11:25

Antrenorul Elenei Rybakina, reacție după aroganțele rușilor

Antrenorul Elenei Rybakina, Stefano Vukov, a declarat că jucătoarea s-a mai confruntat cu astfel de situații și consideră că Rusia nu ar trebui să-și aroge acest succes.

”Elena a arătat ce poate să facă. Sper că oamenii din întreaga lume vor începe să-i recunoască talentul. Este un moment foarte important și pentru Kazahstan, nu doar pentru ea, pentru sportul din această țară. Ea a primit o susținere importantă și acum este momentul să ofere ceva înapoi. Sportul din Kazahstan va crește.

Știam că vor veni aceste întrebări despre Rusia. Nu poți evita aceste lucruri. Este o problemă importantă a lumii în acest moment. Toată lumea vrea pace. Toată lumea vrea ca totul să înceteze, în mod special ea și jucătorii de tenis, deoarece le este foarte greu să trăiască și să călătorească.

Aceleași probleme le-am avut și când și-a schimbat cetățenia. Rușii se întrebau de ce. Dacă privești din celălalt unghi, e aceeași poveste, doar că într-un mod diferit. Ea a fost puternică și a știut mereu că aceste întrebări vor veni. Ea a spus doar adevărul, nu are nimic de ascuns. S-a descurcat foarte bine”, a declarat Vukov, conform The Guardian.

Elena Rybakina este noua campioană la Wimbledon, dar succesul i-a fost confiscat de presa de propagandă pro Vladimir Putin. Jurnaliștii au numit victoria Elenei, una a Rusiei.

Președintele Federației de tenis din Rusia: ”E minunat. Am câștigat turneul de la Wimbledon”

Elena Rybakina a câștigat primul turneu de Grand Slam al carierei, dar nu a apucat să se bucure de victoria din finala de la All England Club, în fața tunisiencei On Jabeur.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației de tenis din Rusia a reacționat imediat și a atribuit țării sale succesul sportivei ce reprezintă Kazahstanul.

”E minunat! Felicitări, Rybakina! Am câștigat turneul de la Wimbledon!”, a spus Shamil Tarpishchev, șeful Federației de tenis de la Moscova.

ADVERTISEMENT

Și presa propagandistă pro Vladimir Putin și a guvernului acestuia de la Kremlin a elogiat succesul Rybakinei pe care, de asemenea, l-au atribuit Rusiei.

”O victorie extraordinară a tenisului din Rusia la Wimbledon, în ciuda tuturor obstacolelor puse de organizatori. Rybakina este o fată unică, fantastică, sută la sută rusoaică, crescută în școala rusească de tenis.

ADVERTISEMENT

Realizarea de astăzi este una a Rusiei! Trebuie să le mulțumim kazahilor, am cooperat cu ei în ultimii ani, dar marele merit este al nostru. Un astfel de rezultat, în vremuri în care politicul se implică în sport, este uriaș. 

Rybakina le-a arătat tuturor ce înseamnă tăria de caracter a rușilor”, a spus Vladimir Kamelzon, antrenor onorific în cadrul Federației de la Moscova, citat de Sport24.ru.

ADVERTISEMENT

Elena Rybakina a triumfat la Wimbledon după ce a fost condusă la seturi de Ons Jabeur

Finala feminină de la All England Club a fost una spectaculoasă, cu Ons Jabeur bucurându-se de susținerea totală a fanilor prezenți la eveniment.

Sportiva din Tunisia și-a adjudecat primul set cu 6-3 în ceva mai mult de o jumătate de oră de joc. Rybakina, deșia a avut de înfruntat și ostilitatea publicului, a reintrat în meci și și-a adjudecat următoarele două seturi.

După aproape două ore de joc sportiva născută la Moscova, dar care reprezintă Kazahstanul s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-2, grație jocului de forță pe care l-a aplicat.

Este primul succes al unui sportiv din Kazahstan în istoria turneului găzduit de exclusivistul complex londonez All England Club.

ADVERTISEMENT