News

Rușii au distrus Turnul Televiziunii din Harkov, al doilea oraș din Ucraina ca importanță. ”Lansează rachete la întâmplare”

Un atac cu rachete rusești a distrus Turnul Televizunii din Harkov, un obiectiv care a mai fost atacat de ruși și în 2022, însă fără succes.
22.04.2024 | 21:09
Rusii au distrus Turnul Televiziunii din Harkov al doilea oras din Ucraina ca importanta Lanseaza rachete la intamplare
Rușii au distrus Turnul Televiziunii din Harkov, al doilea oraș din Ucraina ca importanță. ”Lansează rachete la întâmplare”
ADVERTISEMENT

Orașul Harkov este considerat al doilea cel mai important oraș din Ucraina și este vizat în ultima perioadă de mai multe atacuri ale rușilor. Analiștii militari sunt de părere că Rusia nu ar deține momentan o armată suficient de mare pentru a captura acest oraș, astfel că rușii se mulțumesc să hărțuiască populația cu rachete sau artilerie.

Rușii au distrus Turnul Televiziunii din Harkov, al doilea oraș din Ucraina ca importanță

Mai mult, într-un atac atent planificat astăzi, rușii au reușit ceea ce nu reușeau în 2022, mai exact să dea jos Turnul Televiziunii din Harkov. Dacă în urmă cu doi ani acest turn înalt de 240 de metri era avariat, dar rămânea pe poziții, acum turnul s-a rupt în două, fiind lovit cu precizie chirurgicală la mijlocul său.

ADVERTISEMENT

Din fericire, așa cum anunță autoritățile, nu au existat victime, iar angajații s-au ascuns toți. ”Ocupanţii au atacat o infrastrcutură a televiziunii la Harkov. În timpul alertei, angajaţii s-au ascuns. Nu au fost victime”, a transmis Oleg Sînegubov, guvernatorul regiunii Harkov

Atacul rușilor nu s-a lăsat, însă, fără urmări, pentru că semnalul televiziunii a fost serios afectat.Un atac aerian rus tocmai a distrus Turnul Televiziunii din Harkov, potrivit liderului regional Oleg Sînegubov. El spune că nu au fost victime. Lucrătorii s-au ascuns în timpul atacului.

ADVERTISEMENT

Semnalul TV a fost întrerupt. Înregistrări video şi fotografii pe canale locale Telegram, confirmate de autorităţi”, a scris pe X un jurnalist al AFP. Înainte de război, în Harkov locuiau 1,4 milioane de persoane, însă acum majoritatea oamenilor au fugit, iar rușii visează la capturarea acestui oraș.

Rușii încearcă să distrugă infrastructura critică și să demoralizeze populația

Până atunci, aviația și artileria rusă vizează ținte ale infrastructurii energetice, care să cauzeze întreruperi de curent și să demoralizeze populația. Un cetățean american care locuiește în Ucraina i-a criticat pe ruși pentru modul în care atacă infrastructura civilă.

ADVERTISEMENT

”Incapabili să preia militar oraşul Harkov, ruşii se mulţumesc de-acum să lanseze la întâmplare artilerie cu rază lungă de acţiune şi rachete balistice, pentru a distruge cât mai mult posibil. Turnul Televiziunii tocmai a fost atins”, a explicat americanul. La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat recent Harkovul, oraș aflat la 40 de kilometri de linia frontului.

Acesta a declarat, în urmă cu o lună, că orașul nu este momentan sigur pentru ca locuitorii să se întoarcă. ”În ceea ce privește întoarcerea locuitorilor din Harkov: Harkovul nu este atât de protejat în acest moment încât să pot sfătui oamenii să se întoarcă”, a declarat Zelenski, conform Kyiv Independent.

ADVERTISEMENT

Harkiv, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, este situat în estul țării, la doar aproximativ 30 de kilometri de granița cu Rusia. Datorită apropierii sale de granița cu Rusia, regiunea Harkov și capitala regională s-au confruntat cu atacuri zilnice de la începutul invaziei la scară largă. O parte a regiunii a fost, de asemenea, ocupată la începutul lunii februarie 2022, înainte de eliberarea sa la începutul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT