News

Tragedie în Veneția. Cel puțin 20 de morți și 40 de răniți după ce autobuz a căzut de pe un pod. Video

Un accident extrem de grav s-a produs, marți, în Veneția. Sunt zeci de morți și răniți, forțele de intervenție sunt la fața locului.
03.10.2023 | 22:48
Tragedie in Venetia Cel putin 20 de morti si 40 de raniti dupa ce autobuz a cazut de pe un pod Video
Tragedie în Veneția. Cel puțin 20 de morți și 40 de răniți. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Tragedie în Veneția, acolo unde un accident extrem de grav s-a produs, marți noapte, pe un pod care leagă Mestre de centrul Veneției. Din primele informații, un autobuz a căzut de pe podul respectiv.

Tragedie în Veneția. Cel puțin 20 de morți și 40 de răniți

În urma prăbușirii autocaruluide pe un pasaj superior, mai multe persoane au murit, iar altele sunt rănite. Vorbim de un număr de cel puțin 20 de morți și aproximativ 40 de răniți. La această oră, nu se cunoaște numărul exact al victimelor.

ADVERTISEMENT

Reuters notează că autobuzul a ieșit de pe carosabil, din motive încă necunoscute, iar apoi a căzut aproape de liniile de cale ferată din cartierul Mestre. Autobuzul ar fi plonjat în gol 15 metri.

În urma impactului, vehiculul a luat foc. Multe dintre persoanele decedate au fost găsite carbonizate, potrivit presei din Italia.  Se pare că în mijlocul de transport în comun se aflau foarte mulți oameni.

ADVERTISEMENT

Încă nu se știe dacă este vorba de un autobuz turistic și nici nu se cunosc cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul. De altfel, operațiunea de căutare a victimelor este încă în desfășurare, multe dintre acestea aflându-se prinse între fiarele contorsionate.

“Este o scenă apocaliptică. Sunt fără cuvinte”

Evenimentul teribil a fost anunțat de primarul Luigi Brugnaro, care a mărturisit că imaginile de la fața locului sunt apocaliptice. “Este o scenă apocaliptică. Sunt fără cuvinte”, a transmis primarul Luigi Brugnaro, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au activat planul roșu, la fața locului mobilizându-se aproximativ 100 de pompieri. Foarte mulți dintre răniți au fost deja preluați și transportați în unitățile medicale din Italia.

Prim-ministrul Italiei, Georgia Meloni a transmis condoleanțe familiilor victimelor acestui dramatic accident. „Sunt în contact cu primarul Luigi Brugnaro şi cu ministrul Matteo Salvini”, a anunțat Meloni.

ADVERTISEMENT

Autobuzul efectua curse între Veneţia şi Chioggia, aparținând companiei La Linea. Circulația feroviară a fost suspendată, având în vedere amploarea evenimentului. Echipajele de intervenție se află în zona respectivă.

ADVERTISEMENT
Tags: