News

S-a aflat cine erau românii decedați în timp ce treceau ilegal granița în SUA: ”Florin și Cristina aveau o familie fericită” 

Autoritățile din Canada au anunțat cine erau românii decedați în timp ce treceau ilegal granița în SUA. Florin, Cristina și cei doi copii au sfârșit tragic.
04.04.2023 | 10:25
Sa aflat cine erau romanii decedati in timp ce treceau ilegal granita in SUA Florin si Cristina aveau o familie fericita
Cine erau românii decedați la granița Canadei cu SUA. Florin și Cristina au murit alături de copiii lor. Sursa foto: cbc.ca / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

S-a aflat cine erau românii decedați în timp ce încercau să treacă ilegal granița în SUA. Florin și Cristina aveau o familie fericită. Alături de cei doi copii ai lor, aceștia au murit la finalul lunii trecute.

Cine erau românii decedați la granița Canadei cu SUA. Florin și Cristina au murit alături de copiii lor

O tragedie uriașă a avut loc, pe 30 martie, la granița dintre Statele Unite și Canada. Nu mai puțin de 8 persoane au fost găsite decedate într-o zonă mlăștinoasă a râului St Lawrence în Tsi Snaihne, Akwesasne, Quebec.

ADVERTISEMENT

Printre cei morți se aflau și membrii unei familii de români, inclusiv doi copii. Toți au murit încercând să treacă ilegal granița din Canada în SUA. Un bebeluș al românilor, dat dispărut inițial, a fost găsit mort la o zi distanță, la intrarea în SUA.

Între timp, poliţia canadiană a anunțat identitate românilor. E vorba de Florin Iordache, în vârstă de 28 de ani. Acesta și-a găsit sfârșitul împreună cu soţia sa, Cristina Zenaida Iordache, tot de 28 de ani.

ADVERTISEMENT

În tragedia de săptămâna trecută au murit și cei doi copii ai cuplului, unul de doi ani şi altul de un an. Alături de corpurile lor au mai fost găsite alte patru persoane decedate, o familie din India, scrie publicația CBC.ca.

Jurnaliștii canadieni au vorbit cu o rudă din Orlando a românilor decedați. Se pare că familia Iordache locuia în Canada de aproximativ un an și jumătate. Aceasta a spus despre cei doi părinți că ”formau o familie foarte fericită și își iubeau nespus copiii”.

ADVERTISEMENT

Preot care i-a cunoscut pe români: ”Erau o familie tânără, liniștită”

Emanuel Țencaliuc, un preot la biserica ortodoxă română ”All Saints” din Toronto, a avut numai cuvinte apreciative despre românii loviți de tragedie. Acesta a spus că i-a cunoscut pe Florin și pe Cristina vara trecută, când au venit să se roage și să își boteze cei doi copii.

”Erau o familie tânără, liniștită, cu copii mici, uneori vorbeau cu membrii comunității noastre, dar nu se apropiau prea mult. Am putut vedea că erau credincioși”, a spus părintele, conform presei canadiene.

ADVERTISEMENT

După această uriașă tragedie, biserica din Toronto ținut o slujbă de pomenire pentru familia Iordache și pentru membrii familiei lor supraviețuitori. ”Este o mare tristețe să aflu ce s-a întâmplat. Întreaga comunitate a fost întristată astăzi, în lacrimi”, mai spune preotul.

ADVERTISEMENT