News

Bebeluș de origine română, găsit mort la intrarea în Statele Unite. Părinții încercau să-l treacă ilegal granița

Tragedie uriașă la granița dintre Statele Unite și Canada, acolo unde un bebeluș de origine română a fost găsit mort. Este a opta victimă găsită fără viață, în decurs de două zile.
01.04.2023 | 11:22
Bebelus de origine romana gasit mort la intrarea in Statele Unite Parintii incercau sal treaca ilegal granita
Auroitiățile americane și cele canadiene au închis un punct de trecere a frontierei, în Quebec / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Trupul copilului a fost găsit vineri, în zona râului St Lawrence, pe teritoriul Canadei. Anterior, autoritățile reușise să identifice cadavrele membrilor a două familii, una de români și alta de indieni.

Autoritățile au înăsprit controlul la granița dintre SUA și Canada

Tragedia s-ar fi produs în timpul unei încercări de trecere ilegală a frontierei, din Canada în Statele Unite, cu ajutorul unei bărci. Incidentul vine după ce, săptămâna trecută, președintele american Joe Biden, și premierul canadian Justin Trudeau, au încheiat un acord pe tema migranților. Ca urmare a acestuia, un punct clandestin de frontieră, Roxham Road, în Quebec, a fost închis

ADVERTISEMENT

În acest fel, autoritățile încearcă să țină sub control fenomenul migranților și a solicitanților de azil. Aceștia obișnuiau să treacă granița prin toate zonele, nu doar prin punctele oficiale de frontieră.

Copiii găsiți morți aveau pașaport candian

Autoritățile cred că cele două familii au încercat să traverseze râul și să treacă în Statele Unite miercuri noaptea. Șase cadavre au fost găsite joi, iar alte două, vineri. Un alt bărbat, în vârstă de 30 de ani, este în continuare căutat. Poliția a reușit să-i găsească barca în apropierea zonei unde au fost recuperate corpurile celorlalte victime.

ADVERTISEMENT

Printre victimele găsite săptămâna acasta, cel puțin doi erau minori. Ambii copii dețineau pașaport canadian.

„Alte două cadavre au fost recuperate, un bebeluş, cetăţean canadian de origine română, şi o femeie adultă despre care se crede că este cetăţean indian”, a declarat Shawn Dulude, șeful poliției din rezervația Akwesasne, potrivit Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Majoritatea migranților care forțează granița în SUA e formată din români și indieni

Peste 80 de persoane au fost prinse încercând să intre ilegal în Statele Unite, prin zona Akwesasne, doar de la începutul acestui an. Potrivit autorităților, majoritatea acestora sunt indieni sau români.

Se pare că în zonă funcționează de ceva vreme o adevărată rețea de traficanți de migranți. De multe ori, victimele sunt abandonate înainte să ajungă la destinație. În cazul incidentului de miercuri, barca în care cele două familii călătorea era ”foarte mică”. Cel mai probabil, aceasta s-a răsturnat din cauza vântului amestecat cu lapoviță.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să înţelegem corect ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat şi să facem tot ce putem pentru a ne asigura că diminuăm riscurile ca acest lucru să se întâmple din nou”, a mai declarat șeful poliției.

ADVERTISEMENT