Sport

S-a încheiat sezonul, iar suporterii au ieşit în stradă. S-au bucurat, au aplaudat sau au protestat. Numai distanţare socială n-au păstrat!

07.08.2020 | 12:14
Sa incheiat sezonul iar suporterii au iesit in strada Sau bucurat au aplaudat sau au protestat Numai distantare sociala nau pastrat
ADVERTISEMENT

Sezonul 2019-2020 din fotbalul românesc a ajuns la final, după meciurile din ultima etapa a play-out-ului disputate ieri, 5 august. Fanii echipelor româneşti au ieşit în stradă, fie pentru a sărbători, fie pentru a-şi încuraja favoriţii care nu şi-au atins obiectivul.

UTA Arad şi FC Argeş, două nume de tradiţie în fotbalul românesc, au promovat pe prima scenă, motiv de sărbătoare pentru suporterii lor, care, de bucurie, au luat cu asalt străzile. La fel s-a întâmplat şi cu fanii lui CSA Steaua, care au sărbătorit promovarea echipei iubite în Liga 3, după trei ani de încercări.

ADVERTISEMENT

La Craiova, oltenii s-au pregătit pentru primul titlul al oraşului după 29 de ani, dar au sfârşit prin a-şi încuraja favoriţii, după „finala“ pierdută 1-3 în faţa lui CFR Cluj. Iar dinamoviştii au protestat măsurile votate, care dezavantajau echipa din Ştefan cel Mare. În cele din urmă, Dinamo va rămâne în Liga 1, după ce s-a votat mărirea numărului de echipe la 16.

Bucurie la Arad, Piteşti şi Bucureşti

UTA Arad şi FC Argeş s-au luptat în ultima rundă a play-off-ului Ligii 2. Meciul dintre cele două s-a încheiat la egalitate, iar UTA a promovat de pe prima poziţie. Un gol al Rapidului, la ultima fază a partidei cu Turris Turnu Măgurele, a permis lui FC Argeş să termine pe locul secund şi să îşi ia biletul de Liga 1.

ADVERTISEMENT

Fotbaliştii de la UTA şi FC Argeş au făcut o mare horă a bucuriei pe teren. Iar suporterii au ieşit pe străzile din Arad şi Piteşti pentru a sărbători promovările mult aşteptate. În jur de 800 de fani au celebrat în centrul Aradului cu steaguri, fulare, torţe şi fumigene, şi circa 300 de persoane în Piteşti. Forţele de ordine au aplicat amenzi de 7.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de împiedicarea răspândirii virusului şi pentru consumul de băuturi alcoolice, scrie B1.

https://www.facebook.com/FCArges1953/videos/567064397305723/

Sute de fani ai CSA Steaua, echipa Armatei, au celebrat promovarea formaţiei favorite în Liga 3, după trei ani de încercări. Roş-albaştrii nu au avut nicio emoţie în play-off, trecând mai întâi de Argeşul Mihăileşti cu 8-1 şi apoi de Bărăganul Ciulniţa cu 6-0. La meciul decisiv, de pe stadionul Vasile Enache din comuna Modelu, judeţul Călăraşi, suporterii au invadat terenul de bucurie.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Dinamo, proteste şi încurajări

Situaţia de la Dinamo nu le-a dat prea multe motive de bucurie suporterilor. Mai mult, după votul consultativ al cluburilor, care a stabilit un criteriu total dezavantajos pentru „câini“, fanii au avut motive de supărare, pentru echipa lor avea şanse mari să retrogradeze. De aceea, au ieşit în stradă pentru a protesta.

Conform criteriului adoptat înainte de meciul decisiv cu Viitorul, acela al mediei punctelor pe meci în partidele de play-out, Dinamo avea nevoie de victorie cu Viitorul, iar Sepsi să nu câştige pe teren propriu contra Academicii. Nici una dintre cele două condiţii nu a fost îndeplinită, totuşi fanii „câinilor“ şi-au aşteptat favoriţii la stadion, cu aplauze.

ADVERTISEMENT

La Craiova n-a mai fost sărbătoare

Universitatea Craiova şi CFR Cluj s-au întâlnit în ceea ce s-a numit „finala campionatului“. Învingătoarea pleca acasă cu trofeul, învinsa doar pleca acasă. Ardelenii s-au impus cu 3-1 şi au câştigat al treilea campionat consecutiv. În ciuda faptului că au pierdut, fotbaliştii lui Cristiano Bergodi au fost aşteptaţi şi încurajaţi de foarte mulţi suporteri la ieşirea din stadion.

Nu s-a pus nicio secundă problema distanţării sociale. De altfel, fanii olteni au ignorat măsurile anti-Covid şi pe perioada campionatului, când s-au strâns în număr mare, după victoria Craiovei la Cluj, pentru a-şi felicita favoriţii.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă....
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă. Cine le-a stricat prietenia