Sport

S-a terminat ancheta în cazul morții lui Kobe Bryant. Nici urmă de drog sau de alcool în corpul pilotului elicopterului

16.05.2020 | 15:17
Sa terminat ancheta in cazul mortii lui Kobe Bryant Nici urma de drog sau de alcool in corpul pilotului elicopterului
ADVERTISEMENT

Nu s-au găsit urme de alcool sau droguri în corpul lui Ara Zobayan, pilotul elicopterului cu care s-a prăbușit pe 26 ianuarie fostul star NBA, alături de fiica sa Gianna și alte șase persoane.

Pilotul elicopterului nu a consumat nici alcool, nici droguri

Potrivit investigațiilor, pilotul aproape că reușise să depășească blocul de ceață care a provocat accidentul, înainte de a pierde controlul și a se prăbuși cu aproape 300 km la oră.

ADVERTISEMENT

Rezultatele autopsiilor efectuate pe cadavrele celor 9 pasageriai aeronavei, inclusiv al pilotului,  au fost făcute publice și confirmă bănuielile anchetatorilor avute încă din primul moment.

Moartea s-a produs instaneu cu prăbușirea

Medciii legiști care le-au efectuat sunt aproape siguri că moartea s-a produs imediat după teribilul șoc care a avut loc.  Raportul oferă un scenariu tulburător: oase rupte, părți ale corpului dezmembrate sau carbonizate.

ADVERTISEMENT

Flăcările au învăluit și au carbonizat cadavrele abia mai târziu, după ce moartea survenise deja, dar totuși au îngreunat recunoașterea. Pentru Kobe a fost necesar să se apeleze la amprente sau la câteva mici detalii, inclusiv la tatuaje.

Tot din raportul de peste 180 de pagini, aflăm că Ara Zobayan, pilotul care era la manșa elicopterului în momentul tragediei, nu consumase alcool și nici droguri. „Testele toxicologice nu au detectat nicio prezenţă de alcool sau droguri. Substanţele testate includ: benzodiazepină, cocaină, fentanil, heroină, marijuana, opioide, feniciclidină, şi amfetamină.”

ADVERTISEMENT

Soția lui Kobe Bryant și alte patru familii cer daune firmei de elicoptere

Dispariția tragică a lui Kobe Bryant pe 26 ianuarie continuă să aibă consecințe legale, compania de elicoptere cu care călătorea fosta stea NBA fiind chemată acum în fața instanței,

După cum a raportat mass-media americană, pe lângă soția lui Kobe, Vanessa, membrii familiilor a patru dintre pasagerii care au murit în accidentul aeronavei au dat și ei în judecată atât Island Express Helicopters, cât și Island Express Holding, companii care dețineau și aveau dreptul de a opera zboruri cu elicopterul.

ADVERTISEMENT

Pilotul a fost acuzat de neglijență

Comunicarea acestor informații vine la doar câteva zile după ce Berge Zobayan, un reprezentant personal al fostului pilot Ara Zobayan. a susținut că decesele victimelor au fost cauzate „în totalitate sau parțial de neglijența sau vina” reclamanților și în special a fostului star NBA.

Această declarație controversată a fost făcută ca răspuns la un proces intentat de Vanessa Bryant în februarie. Avocații ei au susținut că Island Express Helicopters, agenții și angajații, inclusiv Ara,aveau obligația de a dovedi prudență în efectuarea zborurilor, mai ales în cele în care condițiile atmosferice, respectiv ceața deasă, deveneau un mare pericol.

ADVERTISEMENT