Fotbal intern

S-au săturat de mediocritate! Cine sunt „plafonații” de care suporterii Universității Craiova vor să scape

30.08.2020 | 13:54
Sau saturat de mediocritate Cine sunt plafonatii de care suporterii Universitatii Craiova vor sa scape
ADVERTISEMENT

Rușinea cu Lokomotiv Tbilisi i-a făcut pe fanii olteni să uite toată seria frumoasă de victorii din finalul sezonului trecut. Ba, mai mult, antrenorul Cristiano Bergodi este acuzat că a avut două finale de disputat, iar ambele au fost pierdute.

Craiovei îi mai rămâne să se lupte pe plan intern și numai un titlu ar putea face ca sezonul acesta să se transforme în ceva bun.

ADVERTISEMENT

Suporterii Universității Craiova cer o reconstrucție la nivelul echipei și vor ca Mihai Rotaru să scape de anumiți jucători „plafonați”, așa cum sunt „alintați” o parte dintre fotbaliștii lui Bergodi. Problema cea mare este că aceștia sunt piese de bază pentru jocul echipei și nu va fi ușoară o înlocuire a acestora.

Cine sunt „plafonații” de care suporterii Craiovei vor să scape! Căpitanii sunt luați la țintă de fani

Fanii Științei au început să caute vinovați după eșecul cu Lokomotiv Tbilisi, 1-2, în primul tur preliminar al UEFA Europa League. Înfrângerea a intrat în topul celor mai mari rușini din istoria Universității, asta deși Craiova venea după un sezon în care s-a bătut la titlu până în ultimul meci, alegându-se cu titlul neoficial de vicecampioană după 25 de ani.

ADVERTISEMENT

Tot lotul celor de la Tbilisi nu valorează nici măcar cât cota de piață a lui Alexandru Cicâldău, adică 5 milioane, iar jucătorii olteni sunt cotați la aproape 25 de milioane de euro. Acuzați că nu își mai dau atât de mult interesul, unii dintre fotbaliștii care au pus umărul la performanțele din ultima vreme ale echipei sunt luați la țintă de susținărorii Craiovei. Printre ei sunt și doi dintre cei care pot purta banderola de căpitan, Alexandru Mateiu și Nicușor Bancu.

Alexandru Mateiu face parte din „cea mai bună linie de mijloc” din țară, așa cum toți specialiștii din fotbal vedeau tripleta formată din Cicâldău, Nistor și „optarul” Științei. Problema este că mijlocașii nici nu s-au văzut în duelul cu Tbilisi, iar cele mai multe acuze din partea fanilor le-a primit Mateiu, unul dintre cei mai vechi jucători.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 30 de ani, fotbalistul născut la Brașov a ajuns la Universitatea Craiova în urmă cu 6 ani și a fost o bună bucată de timp unul dintre cei mai buni mijlocași din țară. Acesta are doar două selecții la națională, deși mulți au considerat că era una dintre cele mai bune soluții pentru selecționata noastră, însă a fost ignorat nedrept de selecționerii care s-au perindat pe banca tehnică a României.

  • 1 milion de euro este cota de piață a lui Alexandru Mateiu 
  • 292 de apariții a strâns brașoveanul în tricoul alb-albastru
ADVERTISEMENT

Cu un contract valabil până în 2022, purtătorul tricoului cu numărul cel mai important din istoria fotbalului craiovean poate să ajungă lejer la 300 de apariții în echipamentul Craiovei,  însă totul depinde de maniera în care Mihai Rotaru va alege să reconstruiască lotul și dacă Mateiu ar putea fi sacrificat, mai ales că randamentul său din ultima vreme este foarte scăzut.

Nicușor Bancu, fundașul de bandă stângă al naționalei și căpitanul „Campioanei unei Mari Iubiri”, este un alt jucător criticat de suporteri, asta deși „Bancone” a fost cel care a făcut faza golului marcat de Ștefan Baiaram. În vârstă de 27 de ani, Bancu a strâns 212 de jocuri pentru Universitatea, formație la care a ajuns tot în 2014, la fel ca Mateiu. Nu trebuie uitat nici faptul că slătineanul a avut parte de o accidentare foarte urâtă în toamna anului 2014 și a revenit pe teren mai puternic, fiind unul dintre pilonii echipei.

Acka și Vătăjelu s-au reîntors în Bănie, dar au evoluții modeste

În meciul cu Lokomotiv Tbilisi, Stephane Acka a fost preferat de Bergodi în zona centrală a apărării. Ivorianul s-a obișnuit deja cu contestările din partea suporterilor, defensiva fiind punctul slab al Universității de ani de zile. Ajuns în sezonul 2014-2015 la echipa fanion a Olteniei, Acka semnase cu o echipă din Turcia în vara lui 2017, dar s-a reîntors iarna lui 2019 și de atunci a fost un jucător cu multe apariții. Are în total un număr de 119 jocuri în „alb-albastru”.

Fost căpitan al Craiovei și protagonistul unui transfer extraordinar în Cehia, la Sparta Praga, Bogdan Vătăjelu nu a impresionat în străinătate și s-a întors la echipa sa de suflet. Totuși, fundașul stânga, folosit de către Bergodi și în banda dreaptă, a avut evoluții slabe de când a revenit și nu pare să fie o soluție în acest moment. „Vătă” a apucat să joace și în liga secundă pentru Universitatea Craiova, fiind adus la începutul anului 2014, iar olteanul a apucat să se bucure de o promovare. A plecat în Cehia în 2017 și a revenit în vara lui 2019.

Două goluri ale lui Andrei Ivan au costat 1,4 milioane de euro

Un alt jucător care a prins promovarea este atacantul Andrei Ivan. Readus pe bani mulți din Rusia, aproximativ 1.400.000 de euro, Ivan este văzut în continuare ca un jucător care stă să explodeze. Fotbalistul de profil ofensiv este încă tânăr, 23 de ani, însă are de demonstrat faptul că își merită banii și că nu degeaba suporterii țin la el, chiar dacă este unul dintre cei mai contestați.

Are doar două goluri de când a revenit, în vara anului trecut, și deocamdată nu reușește să se ridice la nivelul așteptărilor. Piesă de bază la echipa națională U21 în timpul Campionatului European din 2019, Ivan este pe o listă de rezervă a selecționerului echipei naționalei mari, Mirel Rădoi, și ar putea fi convocat oricând pentru duelurile din Nations League.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Astra Giurgiu: 2,40 este cota pentru „X2 final“. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT