Sport

S-au stabilit capii de serie la Wimbledon 2021. Ce decizie au luat organizatorii în privința Simonei Halep

S-au stabilit capii de serie la Wimbledon 2021. Fără surprize pentru Simona Halep și restul jucătoarelor de top.
24.06.2021 | 00:44
Sau stabilit capii de serie la Wimbledon 2021 Ce decizie au luat organizatorii in privinta Simonei Halep
ADVERTISEMENT

Organizatorii au stabilit miercuri lista capilor de serie pentru Wimbledon 2021, al treilea turneu de Grand Slam al sezonului. Simona Halep va fi favorită numărul doi a competiției.

S-a decis ca în acest an să fie respectate pozițiile din clasamentul WTA. Astfel, Ashleigh Barty este favorita numărul 1 a competiției. Barty, Halep, Sabalenka, Svitolina, Kenin, Andreescu, Serena, Swiatek, Pliskova și Bencic sunt, în această ordine, primii zece capi de serie.

ADVERTISEMENT

S-au stabilit capii de serie la Wimbledon 2021. Organizatorii au decis să nu facă schimbări față de clasamentul WTA

Sistemul prin care se stabilesc capii de serie la Wimbledon este diferit față de al celorlalte turnee de Grand Slam. Conducătorii de la All England Club își rezervă dreptul de a face modificări față de ierarhia WTA.

Asta în ideea în care jucătoare care vin după accidentare sau perioade de inactivitate să primească eventual un statut favorizat, prin acordarea protecției de cap de serie.

ADVERTISEMENT

Asta în vreme ce la celelalte trei turnee de Grand Slam, capii de serie se stabilesc exclusiv în funcție de poziția în clasamentul WTA.

În 2018, Dominica Cibulkova și-a pierdut statutul de cap de serie pentru a i se face loc Serenei

În 2018, când Serena revenea după pauza post-natală, jucătoarea din SUA primea statutul de cap de serie, deși clasamentul WTA nu ar fi ajutat-o în acest sens. A fost aleasă ca favorită 25 a competiției, iar decizia a provocat un adevărat scandal.

ADVERTISEMENT

Dominica Cibulkova, cea care a fost scoasă de pe lista capilor de serie pentru a-i face loc Serenei, s-a revoltat în timpul unei conferințe de presă.

“Nu cred că este corect ceea ce s-a întâmplat. Cred că meritam să primesc acest statut de cap de serie. Dar mie mi-a fost luată această posibilitate pentru a-i face loc unei alte jucătoare. Nu este drept!”, a declarat Cibulkova. La acea vreme, Serena era locul 183 WTA.

ADVERTISEMENT

Simona Halep este cap de serie numărul 2 la Wimbledon 2021. Va încerca să apere titlul din urmă cu doi ani

Simona Halep a primit statutul de favorită numărul doi a competiției în condițiile în care Naomi Osaka a decis să nu participe. Jucătoarea din Japonia a anunțat că are nevoie de o pauză pentru a se reface din punct de vedere emoțional.

Turneul de la Wimbledon se dispută în perioada 28 iunie – 11 iulie. Simona Halep participă din postura de campioană en-titre, după ce a reușit să câștige trofeul în 2019. Ediția din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

Totuși, Simona Halep nu este considerată de casele de pariuri ca una dintre favorite. Alegerea bookmakerilor vine în condițiile în care Simona nu a mai jucat din 12 mai, din cauza unei rupturi la gamba stângă.

ADVERTISEMENT