Fotbal intern

S-au terminat arbitrii în Liga 1? Sebastian Colțescu a arbitrat două meciuri în trei zile! Statisticile „centralului”

Sau terminat arbitrii in Liga 1 Sebastian Coltescu a arbitrat doua meciuri in trei zile Statisticile centralului
ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu este unul dintre cei mai cunoscuți arbitri din România și a reușit o performanță impresionantă, și anume să arbitreze două meciuri în trei zile, moment cu adevărat unic în fotbalul românesc.

Pe cât de apreciat este de Comisi Centrală a Arbitrilor, cu atât numele său a fost implicat în mai multe scandaluri imense de-a lungul anilor, fiind acuzat că a primit o mașină din partea lui Cristi Borcea, fostul patron al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

După ce a ajuns la partida cu numărul 300 din carieră, Sebastian Colțescu a bifat imediat și următoarea prezență la partida dintre Sepsi și Chindia.

Sebastian Colțescu a arbitrat două meciuri în trei zile

Colțescu a condus, în același final de săptămână, două meciuri din Liga 1! A fost la „centru” la FC Botoșani – Astra Giurgiu, terminat cu o remiză albă, însă, luni, a condus și Sepsi Sfântu Gheorghe – Chindia Târgoviște, scor 2-0.

ADVERTISEMENT

Colțescu este unul dintre cei mai apreciați și experimentați arbitri din cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor și este delegat constant la partidele din Liga 1.

Ajuns la 43 de ani, arbitrul din Craiova și-a început cariera în anul 1996 și debutul în primul eșalon a venit în anul 2003, la o partidă dintre Oțelul Galați și Gloria Bistrița.

ADVERTISEMENT

Statisticile lui Sebastian Colțescu

A intrat pe lista FIFA în anul 2006 și face parte din brigada lui Ovidiu Hațegan. Sebastian Colțescu conduce și Comisia Centrală de Arbitri Dolj, iar sub conducerea sa, mai mulți arbitri au reușit să promoveze în liga a 3-a.

Centralul craiovean este pe locul trei într-un clasament all-time al arbitrilor ca număr de meciuri conduce în prima ligă din România, după Alexandru Tudor (381 de meciuri) și Cristian Balaj (341 de meciuri).

ADVERTISEMENT

În actualul sezon din Liga 1, Sebastian Colțescu a condus 10 partide în sezonul regulat și alte patru partide în play-off / play-out.

  • 43 de ani a împlinit Sebastian Colțescu pe data de 6 mai
ADVERTISEMENT