Sport

Sabrina Ionescu scrie istorie în liga feminină nord-americană de baschet. Performanță unică pentru pivotul lui New York Liberty

La doar 24 de ani, Sabrina Ionescu este una din vedetele WNBA, iar la ultimul meci a reușit o performanță istorică pentru liga feminină nord-americană de baschet.
09.08.2022 | 09:57
Sabrina Ionescu scrie istorie in liga feminina nordamericana de baschet Performanta unica pentru pivotul lui New York Liberty
La doar 24 de ani, Sabrina Ionescu este una din vedetele WNBA, iar la ultimul meci a reușit o performanță istorică pentru liga feminină nord-americană de baschet. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Născută în Statele Unite din părinți români, baschetbalista a fost aleasă, în urmă cu doi ani, prima în draftul WNBA, care s-a desfășurat în premieră în mediul online.

Istoria în liga feminină nord-americană de baschet e scrisă de Sabrina Ionescu

Cota Sabrinei Ionescu în liga feminină nord-americană de baschet a crescut foarte mult de atunci și acum a ajuns una dintre cele mai bune jucătoare din WNBA. Iar acest lucru l-a dovedit și la ultimul meci din campionat, când a atins o bornă istorică.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului spaniol As, sportiva cu origini românești a devenit prima jucătoare din istoria ligii care a depășit 500 de puncte, 200 de recuperări și 200 de pase decisive într-un singur sezon în WNBA.

Sabrina Ionescu a stabilit recordul cu o pasă decisivă în primul sfert al meciului pe care New York Liberty l-a pierdut, în deplasare, scor 62-76, în fața formației Phoenix Mercury. Pivotul de 24 de ani a încheiat partida cu 20 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive.

ADVERTISEMENT

New York Liberty se află în luptă strânsă pentru accederea în play-off-ul WNBA, fiind în acest moment prima formație sub linie, ultima care ar accede în acest moment în faza finală a campionatului fiind chiar adversara de sâmbătă seară, Phoenix Mercury.

Sabrina Ionescu stabilește recorduri pe bandă rulantă

Americanca continuă să stabilească recorduri pe bandă rulantă, după ce de curând a devenit a patra jucătoare din ligă care a reușit cel puțin 16 pase decisive într-un singur meci, după Sue Bird, Courtney Vandersloot și Ticha Penicheiro.

ADVERTISEMENT

Sabrina Ionescu a debutat în liga feminină nord-americană de baschet în urmă cu doi ani. Ea a reușit 12 puncte într-o partidă pe care New York Liberty a pierdut-o, scor 71-87, contra lui Seattle Storm, una dintre cele mai bune echipe din WNBA.

Jucătoarea cu părinți români a fost foarte apropiată de legendarul baschetbalist Kobe Bryant, decedat după un accident de elicopter. La comemorarea lui ”Black Mamba”, Ionescu a fost invitată să țină un scurt discurs.

ADVERTISEMENT

Înclinarea lui Kobe Bryant către baschetul feminin datorită fetelor sale l-a apropiat pe legendarul baschetbalist american de Sabrina Ionescu. Cea mai bună jucătoare de baschet feminin din colegiul american a nutrit o prietenie specială cu Bryant, cel care și-a exprimat adesea simpatia față de jocul complet al sportivei.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori