News

Șacalii au făcut ravagii într-o fermă din Dolj. Zeci de oi au fost ucise de haita de animale sălbatice

O altă fermă din județul Dolj a fost atacată de șacali, care au ucis zeci de oi. A fost prins unul dintre animalele sălbatice
12.03.2023 | 14:50
Sacalii au facut ravagii intro ferma din Dolj Zeci de oi au fost ucise de haita de animale salbatice
Șacali au atacat două ferme de oi din Dolj într-o săptămână Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Atacul a avut loc în noptea de sâmbătă spre duminică într-o gospodărie din comuna Rojişte, judeţul Dolj. Zeci de oi au fost omorâte de animalele sălbatice. Șacalii au atacat ferma de oi a unui localnic amplasată la intrarea în comună, a informat prefectura Dolj.

Zeci de oi, ucise de șacali într-o fermă din Dolj

La fața locului s-au deplasat prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, împreună cu directorul DSVSA Dolj şi reprezentanţi ai fondului de vânătoare, relatează Agerpres. Vânătorii și câinii au reușit capturarea unuia dintre animalele sălbatice.

ADVERTISEMENT
Oi omorâte de șacali
Șacalii au ucis zeci de oi Sursa foto: Prefectura Dolj

Este al doilea atac de acest gen din ultima perioadă. Cu o săptămână în urmă, o fermă de oi a fost atacată de şacali în comuna Călăraşi din judeţul Dolj, iar primarul comunei susține că de vină este “toată lumea”, pentru că şacalii vin în sat, pentru că au terminat fauna din câmp.

“Şacalii şi-au părăsit habitatul obişnuit şi au atacat sălbatic în sat, în curtea omului. De vină, ca de obicei, toată lumea. Deci, fără terenuri cultivate în totalitate, cu pârloage peste tot şi cu gunoaie alimentare în jurul satului, şacalii sunt şi vor fi invitaţii noştri”, susţine primarul comunei Călăraşi, Sorin Sandu.

ADVERTISEMENT

Șacalii atacă gospodării și în Delta Dunării

Șacalii le pun probleme și localnicilor din Delta Dunării. La finalul anului trecut, Silviu Rahău, primarul comunei tulcene Crişan, a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip în care apare un şacal prins în gardul unei gospodării.

„Un cetăţean al comunei a surprins şacalul prins în gard, pe timpul zilei! Noi, locuitorii Deltei, trăim aici zi de zi, nu doar câteva weekend-uri pe an. Astfel că ne întâlnim des cu astfel de situaţii.

ADVERTISEMENT

Degeaba un anumit parlamentar de ocazie vine o zi, două zile în Delta Dunării şi apoi declară că a pierdut nopţi întregi şi nu a văzut niciun şacal, dar afirmă că, deşi i-au fost arătate filmări, nu este sigur că erau imagini din ţara noastră. Doresc sa trag un nou semnal de alarmă legat de prezența din ce în ce mai frecventă a șacalilor în gospodăriile oamenilor.

Fac apel la parlamentarii tulceni să ducă mai departe, cât de urgent posibil, acest semnal de alarmă și să înțeleagă faptul că Delta Dunării este locuită, nu doar un muzeu de vizitat vara. Iar dumnevoastră ar trebui să fiți preocupați de siguranța noastră și a copiilor noștri.”.

ADVERTISEMENT

Revoltat de faptul că a primit multe reacții de la persoane cărora pare că le păsa mai mult de soarta șacalului decât de cea a localnicilor din gospodăriile atacate, edilul a revenit în ianuarie cu o nouă postare, de data acesta partajând un video în care un șacal atacă o capră în apropierea satului Gorgova.

”Când am postat filmulețul cu șacalul prins în gard, toată lumea a sărit în apărarea acestuia. Aștept acum păreri în apărarea caprelor, a proprietarilor! Așteptăm ONG – urile să se implice în ocrotirea oamenilor din Delta Dunării, nu la comentarii!”, a scris primarul.

ADVERTISEMENT