Sport

David Popovici a început facultatea la Universitatea din București: „În paralel, mă voi pregăti pentru olimpiadă”

David Popovici a început facultatea la Universitatea din București. Sportivul a participat la festivitatea de deschidere a Facultății de Psihologie și Științele Educației.
03.10.2023 | 09:42
David Popovici a inceput facultatea la Universitatea din Bucuresti In paralel ma voi pregati pentru olimpiada
David Popovici a început facultatea la Universitatea din București. Foto: Facebook - @Universitatea din București.
ADVERTISEMENT

David Popovici a fost prezent la festivitatea de deschidere a Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București. Evenimentul a avut loc la începutul acestei săptămâni. Dublu campion mondial și european, „Rechinul” a ținut un discurs în fața profesorilor și studenților.

David Popovici a început facultatea la Universitatea din București: „În paralel, mă voi pregăti pentru olimpiadă”

David Popovici a ales să studieze în România, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul UB. La festivitatea de deschidere, care a avut loc luni, 2 octombrie, înotătorul român a stat în primul rând.

ADVERTISEMENT

Evenimentul a avut loc în Campusul Universității din București din Panduri. În discursul pe care l-a susținut în fața profesilor și a colegilor, David Popovici a explicat motivul pentru care a ales să studieze psihologia.

„Am ales Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) a Universității din București pentru că simt că am o înclinație spre acest domeniu și pentru că știu că cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia și prietenii aproape. 

ADVERTISEMENT

Îmi place să mă surprind, aceasta este viziunea mea despre viața de student. De abia aștept să descopăr cum este să fii student, dar, în paralel, mă voi pregăti și pentru olimpiadă.

Prin faptul că Universitatea din București ne susține pe noi, sportivii, prin flexibilitatea calendarului academic, ne ajută foarte mult, pentru că performanța înseamnă o mare investiție de timp în antrenamente, cantonamente și concursuri”, au fost cuvintele lui David Popovici.

ADVERTISEMENT

David Popovici

David Popovici nu va participa la Campionatul Mondial din 2024

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a dezvăluit că dublul campion mondial și european nu va participa la Mondialele de la Doha care au loc la începutul anului viitor. „Rechinul” se pregătește pentru Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni (5-10 decembrie).

Totuși, pentru a se concentra pe Jocurile Olimpice de la Paris 2024, Popovici va lipsi de la turneul final de la Doha (2-18 februarie 2024). „Ne antrenăm în Bucureşti, atât la Dinamo, cât şi la ‘Lia Manoliu’. Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti.

ADVERTISEMENT

Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem să vedem nivelul tehnic actual. Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens. 

Concluzia este că trebuie sa ne pregătim mai bine. Sezonul trecut a fost mai scurt, au fost şi alte priorităţi de gestionat (meditaţii, bacalaureat). Decizia este să nu meargă la Doha. În principiu este o decizie finală. Prioritizăm pregătirea”, a spus Adrian Rădulescu.

  • locul 4 la 200 m liber a obținut David Popovici la JO de la Tokyo din 2021
  • locul 7 la 100 m liber a înregistrat David Popovici la JO de la Toyko din 2021
ADVERTISEMENT