Sport

David Popovici a obținut a treia medalie de aur la Campionatele Naționale: ”A fost o cursă foarte frumoasă”

David Popovici se află într-o formă excelentă și a câștigat încă o medalie de aur la Campionatele Naționale de înot care se desfășoară la Otopeni.
19.04.2024 | 20:47
David Popovici a obtinut a treia medalie de aur la Campionatele Nationale A fost o cursa foarte frumoasa
David Popovici se află într-o formă excelentă și a câștigat încă o medalie de aur la Campionatele Naționale de înot care se desfășoară la Otopeni. Sursă foto: Mihai NEACȘU/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
19-04-2024
17:52

David Popovici a câștigat și proba de 400 de metri liber

După ce s-a impus în probele 50 de metri liber şi 200 de metri liber, David Popovici a obținut medalia de aur și la 400 de metri liber în cadrul  Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 de metri pentru seniori.

“Cred că dacă nu e cel mai bun timp, e fix acolo… A fost o cursă foarte frumoasă. Nu e cursa mea preferată, dar e o provocare şi am considerat că trebuie să încerc să înot 400”, a declarat Popovici, pentru TVR Sport.

Popovici va mai concura în proba de 100 de metri liber la competiția ce se defășoară la Otopeni.

În plin an olimpic, cel supranumit ”Racheta din România” a primit o lovitură teribilă. Recordul său în proba de 100 metri liber a fost doborât de chinezul Pan Zhanle, în vârstă de 19 ani.

Încă o medalie de aur pentru David Popovici la Campionatele Naționale

David Popovici și-a dorit ca înainte de Jocurile Olimpice de la Paris să nu participe la competiții mari. El a ales să concureze la Campionatele Naționale de înot în bazin de 50 metri, acolo unde a cucerit deja două medalii de aur.

ADVERTISEMENT

Sportivul în vârstă de 19 ani s-a impus extrem de clar în proba de 200 metri liber, cu timpul de 1:45.10. Pe locul doi s-a clasat Mihai Gergely (1:51.27), iar pe trei a terminat Robert Andrei Badea (1:51.86).

”Lucrurile au decurs conform planului. Sunt foarte mulțumit de timp și de-abia aștept să înot din ce în ce mai repede anul acesta. Este important să am cât mai multe probe pentru a pregăti Jocurile Olimpice”, a declarat Popovici după cursă, la TVR Sport.

ADVERTISEMENT

El a câștigat și finala de la 50 de metri liber, cu timpul de 22.27, devansându-i pe George Rațiu (22.43) și pe Patrick Dinu (22.76). David Popovici va mai concura în probele de 100 și 400 metri liber de la Campionatele Naționale.

Popovici a cerut bodyguarzi la Jocurile Olimpice

În pregătirea pe care o face pentru Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a participat în luna martie la ”Antwerp Diamond Speedo Race”, un concurs mic din Belgia, unde a obținut victorii în probele de 100 și 200 metri liber.

ADVERTISEMENT

Înotătorul român este subiectul unor controverse recente, după ce a cerut condiții speciale pe durata Jocurilor Olimpice. Federația de Natație a cerut COSR o serie de condiții speciale, cum ar fi bodyguarzi privați.

David Popovici a refuzat cazarea în satul olimpic, pe baza unei decizii a părinților, iar Comitetul Olimpic a fost surprins de cererile acestuia, întrucât nu s-a mai lovit de o astfel de situație recent.

ADVERTISEMENT

Înotătorul este de părere că distanță dintre cazare și baza de antrenament este prea mare, ceea ce atrage și necesitatea pazei private. Întrucât nu va beneficia de condițiile standard ale atleților sosiți la Paris, el consideră că protecția sa este vitală. De asemenea, Popovici adaugă și faptul că dorește să aibă liniște mentală pentru pregătirea probelor olimpice.

ADVERTISEMENT