Stiri sportive

Fiona Ferro a câștigat Turneul WTA de la Palermo / Nicolae Stanciu ar putea ajunge în Premier League

Fiona Ferro a castigat Turneul WTA de la Palermo  Nicolae Stanciu ar putea ajunge in Premier League
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Franțuzoaica Fiona Ferro a câștigat Turneul de la Palermo

UPDATE, 9 august, ora 23:27 / Franțuzoaica Fiona Ferro, numărul 53 WTA, a câștigat Turneul WTA de la Palermo, după ce a învins-o în finală cu scorul de 6-2, 7-5 pe estonianca Anett Kontaveit, numărul 22 WTA. Este cel de-al doilea titlu din carieră pentru Ferro, care a fost recompensată pentru acest succes cu un cec în valoare de 11.290 de euro.

ADVERTISEMENT


Nicolae Stanciu ar putea ajunge în Premier League

UPDATE, 9 august, ora 21:18 / Internaționalul român Nicolae Stanciu este dorit de nou-promovata Leeds United, potrivit celor de la Daily Mail. Antrenorul Marcelo Bielsa îl vrea pe Stanciu, ba chiar mai mult, mijlocașul este primul pe lista sa.

Stanciu poate pleca de la Slavia Praga pentru 9 milioane de euro. Jucătorul a mai evoluat pentru SC Vaslui, FCSB, Anderlecht, Sparta Praga și  Al-Ahly.

ADVERTISEMENT

40 de partide oficiale a bifat românul pentru Slavia în sezonul trecut, a înscris de 4 ori și a dat 12 pase de gol. La 4,5 milioane de euro este cotat Stanciu pe site-urile de specialitate.


Doi jucători de la Dinamo Kiev au coronavirus

UPDATE, 9 august, ora 19:31 / Clubul Dinamo Kiev a anunțat prin intermediul unui comunicat că doi jucători de la primă echipă, antrenată de Mircea Lucescu, au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Este vorba de atacantul Nazariy Rusin și de colegul său de cameră Roman Vantuha. Imediat după apariția acestor cazuri, conducerea clubului a dispus testarea tuturor jucătorilor și membrilor staff-ului tehnic și administrativ, iar rezultatele au fost negativ.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei doi jucători vor fi plasați în carantină timp de două săptămâni, în timp ce restul lotului își va continua pregătirea în vederea începerii campionatului.

Двоє гравців першої команди «Динамо» інфіковані COVID-19Футбольний клуб «Динамо» (Київ) прояснює ситуацію, пов'язану з…

Posted by FC Dynamo Kyiv on Sunday, August 9, 2020


Câștigător surpriză în Marele Premiu al Cehiei la MotoGP

UPDATE, 9 august, ora 19:31 / Pilotul Brad Binder s-a impus în Marele Premiu al Cehiei de pe circuitul de la Brno și a adus prima victorie pentru KTM la clasa MotoGP.

Brad Binder. Sursă foto: crash.net.

Binder a luat startul de pe locul 7 și a devenit primul pilot din Africa de Sud care câștigă la clasa regină. Liderul de la MotoGP, Fabio Quartararo (Yamaha), a terminat pe locul 7, iar Valentino Rossi pe 5.

Franco Morbidelli (Yamaha) și francezul Johann Zarco (Ducati) s-au clasat pe 2 și 3. După acestă etapă, liderul clasamentului general rămâne Fabio Quartararo (59 de puncte), apoi pe 2 este Maverick Vinales (Yamaha) cu 42 de puncte și pe ultima treaptă a podiumului se află Franco Morbidelli cu 31 de puncte.


Ianis Hagi a revenit printre titularii lui Rangers în victoria cu St. Mirren

UPDATE, 9 august, ora 18:45 / Glasgow Rangers, echipa la care este legitimat și internaționalul român Ianis Hagi, va evolua astăzi pe teren propriu împotriva lui St. Mirren, în etapa a doua a campionatului scoțian. După ce a fost ținut rezervă în meciul cu Leverkusen din Europa League, Hagi a revenit printre titularii lui Rangers și a fost pe teren toate cele 90 de minute. În prima etapă disputată în week-end-ul trecut, formația românului s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la Aberdeen.

Rangers – St. Mirren 3-0 (McCarthy 24 aut., Morelos 69, 74)

Glasgow Rangers: McLaughlin – Tavernier, Goldson, Balogun, Barisic – Kamara, Jack, Aribo – I. Hagi, Morelos, Kent. Rezerve: Firth, Bassey, Helander, Patterson, Davis, Itten, Barker, Jones, Arfield. Antrenor: Steven Gerrard


Csomin Olăroiu e lider în China după o nouă victorie

UPDATE, 9 august, ora 16:56 / Jiangsu Suning, echipă antrenată de românul Cosmin Olăroiu, a câștigat cu 2-0 partida contra lui Guangzhou R&F, din cadrul etapei a patra a campionatului chinez. Golurile lui Jiangsu au fost marcate de brazilianul Teixeira, în minutele 22 și 35. Cu 3 victorii și o remiză, formația pregătită de Olăroiu este lider în grupa A, având un punct mai mult decât Guangzhou Evergrande.


Dan Capatos „negociază” transferul lui Budescu la Dinamo

UPDATE, 9 august, ora 14:53 / Realizatorul tv Dan Capatos, cunoscut ca un înfocat suporter dinamovist, a postat astăzi pe Instagram o fotografie din vacanță, în care apare alături de Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, și de fotbalistul Constantin Budescu. „Pregătim următorul transfer” a scris Capatos, iar fanii au gustat gluma, răspunzându-i la comentarii: „Viitorul patron și viitorul căpitan al lui Dinamo?”. 

View this post on Instagram

Pregatim viitorul transfer…

A post shared by Dan Capatos (@mielucuonara) on

Din cauza problemelor financiare, Astra Giurgiu nu are dreptul să evolueze în cupele europene, chiar dacă a terminat pe locul 3 în Liga 1, astfel că vedetele Constantin Budescu și Denis Alibec ar putea părăsi în această vară formația patronată de Ioan Niculae.


Dan Alexa a plecat de la Rapid

UPDATE, 9 august, ora 13:26 / Dan Alexa nu mai este antrenorul Rapidului, după ce ratat promovarea în prima ligă. Anunțul a fost făcut de conducerea clubului giuleștean, care a mai precizat că până la găsirea unui nou tehnician de pregătirile echipei se va ocupa Ștefan Grigorie.

MULȚUMIM, DAN ALEXA ȘI COSTEL ILIE! ?Clubul nostru se desparte de Dan Alexa și de Costel Ilie, cărora le mulțumim…

Posted by FC Rapid 1923 on Sunday, August 9, 2020

„MULȚUMIM, DAN ALEXA ȘI COSTEL ILIE!
Clubul nostru se desparte de Dan Alexa și de Costel Ilie, cărora le mulțumim pentru perioada petrecută la Rapid și pentru dedicarea de care au dat dovadă.
Dan Alexa a condus Rapidul, din postura de antrenor principal, în play-off-ul ligii secunde, echipa noastră obținând o victorie, trei remize și o înfrângere.
Reunirea lotului va avea loc mâine, iar până la numirea unui nou antrenor echipa va fi condusă de Ștefan Grigorie.
Noul sezon al ligii secunde va începe la finalul acestei luni, în week-end-ul 28-30 august, tragerea la sorți a “țintarului” urmând a avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare”, se arată în comunicatul clubului Rapid.


Carlos Tevez mai joacă un an pentru Boca Juniors

UPDATE, 9 august, ora 11:11 / Deși are 36 de ani, argentinianul Carlos Tevez este hotărât să-și continue cariera de jucător la cel mai înalt nivel. El a semnat un nou contract, pe o perioadă de un an, cu echipa sa de suflet Boca Juniors, după ce vechea înțelegere expirase în iunie. Tevez se întorsese la Boca după experiența mai puțin reușită din China, de la Shanghai Shenhua, acolo unde în afara salariului imens de aproape 800.000 de dolari pe săptămână nu a prea avut alte satisfacții. Cu Tevez în echipă, Boca a cucerit în martie anul acesta cel de-al 34-lea titlu de campioană al Argentinei din istoria clubului.


Ediosn Cavani va primi un salariu uriaș la Benfica

UPDATE, 9 august, ora 9:16 / Atacantul uruguayan Edison Cavani este foarte aproape de a semna cu un nou club după despărțirea de PSG. Conform jurnalistului Tancredi Palmeri, de la beIN Sports, Cavani va semna din postura de jucător liber de contract cu Benfica Lisabona și va avea un salariu stagional de 9 milioane de euro. Fernando Cavani, fratele și totodată inpresarul jucătorului, a fost văzut de mai multe ori la Lisabona în ultima perioadă, unde a discutat cu oficialii clubului lusitan.


Se știu finalistele turneului de la Palermo

UPDATE, 8 august, ora 22:38 / Anett Kontaveit (Estonia) și Fiona Ferro (Franța) se vor înfrunta în finala Turneului WTA de la Palermo. Ultimul act va avea loc duminică, la ora 20:30.

Favorita numărul 1 a turneului, Petra Martici a fost învinsă în semifinale. Jucătoarea din Estonia, locul 22 mondial, a câștigat contra lui Martici cu 6-2, 6-4. Fiona Ferro (53 WTA) a învins-o pe Camila Giorgi (Italia), cu 2-6, 6-2, 7-5.

”Am simțit azi că am jucat un meci foarte bun. Am fost destul de agresivă, consecventă și am servit deosebit de bine în primul set. S-a cam apropiat adversara până la urmă, dar am jucat bine la 5-4 și sunt fericită să fiu în finală”, a declarat Kontaveit.


Nicușor Stanciu, gol magnific în amicalul cu MOL Fehervar

UPDATE, 8 august, ora 21:04 / Internaționalul român Nicușor Stanciu a marcat un gol de generic tv în amicalul pe care echipa la care evoluează, Slavia Praga, l-a disputat împotriva ungurilor de la MOL Fehervar. În minutul 48, după o mingea venită din corner, Stanciu a șutat din voleu, din afara careului, direct în vinclu.  Slavia Praga – MOL Fehervar s-a terminat 3-1. La MOL a fost titular fundașul român Adrian Rus.


FC Botoșani l-a transferat pe Florin Plămadă

UPDATE, 8 august, ora 18:22 / După ce l-a vândut pe Andrei Chindriș la Mouscron cu 700.000 de euro, FC Botoșani s-a mișcat rapid și i-a găsit înlocuitor: pe Florin Plămadă (28 de ani), de la divizionara secundă Metaloglobus. Plămadă a mai evoluat la FC Botoșani între 2014 și 2018, unde a strâns peste 50 de meciuri în Liga 1.


Un jucător de la Sepsi, împrumutat în Ungaria

UPDATE, 8 august, ora 17:45 / Sepsi Sfântu Gheorghe l-a împrumutat  pe portarul Bela Fejer la formația FC Nyiregyhaza Spartacus din Ungaria.

Fejer a sosit la Sepsi în anul 2016 și l-a avut concurent pe post pe Roland Niczuly. Portarul a mai jucat în cariera sa la FC Zagon, ASA Târgu Mureș și CSM Râmnicu Vâlcea. Echipa la care a fost împrumutat este pe locul trei în eșalonul secund din Ungaria.


Patru infectați cu coronavirus la o echipă din Franța

UPDATE, 8 august, ora 16:44 / Noi cazuri de coronavirus în fotbalul francez. Este vorba despre doi jucători, antrenorul Patrice Garande de 59 de ani și secundul Jean-Marie Huriez (49 de ani) de la echipa din liga a doua franceză Toulouse.

Formația trebuia să aibă un meci amical sâmbătă cu Rodez, dar acesta nu se va mai disputa.


Turul barajului Chindia – CS Mioveni va fi arbitrat de Istvan Kovacs

UPDATE, 8 august, ora 15:18 / CCA l-a desemnat pe arbitrul Istvan Kovacs să oficieze la centru meciul tur din cadrul barajului de promovare/menținere în Liga 1 dintre Chindia Târgoviște și CS Mioveni. Partida va avea loc duminică, 9 august, de la ora 20:30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

Istvan Kovacs va fi ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, arbitru de rezervă va fi Marian Barbu, iar observator Marian Salomir.


CSO Voluntari a transferat un baschetbalist care a evoluat în NBA

UPDATE, 8 august, ora 11:12 / CSO Voluntari a anunțat astăzi că l-a transferat pe baschetbalistul american Malcolm Lee, care a evoluat ultima oară în Grecia, la Rethymno Cretan Kings.

Malcolm Lee are 30 de ani, măsoară 1,96 metriși a evoluat timp de trei sezoane în NBA, pentru Minnesota Timberwolves și Philadelphia 76ers. În Europa a sosit în 2016, evoluând mai întâi în Turcia, la Trabzonspor, iar mai apoi la Tigers Tubingen (Germania), Igokea Aleksandrovac, Kolossos Rodou și Rethymno Cretan Kings (Grecia).


Marco Giampaolo este noul antrenor al lui AC Torino

UPDATE, 8 august, ora 09:16 / Echipa italiană de primă divizie AC Torino a decis să renunțe la serviciile antrenorului Moreno Longo și să-l numească în locul acestuia pe Marco Giampaolo, care a activat ultima dată la AC Milan. În vârstă de 53 de ani, Giampaolo a semnat un contract pe 2 ani cu AC Torino și va primi un salariu anual de 1,5 milioane de euro.

În cariera sa, Marco Giampaolo le-a mai pregătit pe Cagliari, Siena, Catania, Cesena, Brescia, Empoli, Sampdoria și AC Milan.


Zidane, prima eliminare din carieră în UCL

UPDATE, 8 august, ora 00:09 / Tehnicianul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, a fost eliminat pentru prima dată în cariera de antrenor din Champions League.

În precedentele trei ediții ale competiției în care s-a aflat pe banca tehnică a ”galacticilor”, francezul a reușit să câștige trofeul.

Real Madrid a fost eliminată în optimile de finală de Manchester City, după o dublă înfrângere cu 1-2.


David Silva, contract pe trei ani cu Lazio

UPDATE, 7 august, ora 22:41 / Lazio Roma este foarte aproape de a da lovitura verii pe piața transferurilor să să-l aducă pe mijlocașul echipei Manchester City, David Silva.

Conform jurnalistului Gianluca Di Marzio, cele două părți mai au mici detalii de pus la punct, dar spaniolul va semna un contract pe trei sezoane.

David Silva, va veni liber de contract după ce înțelegerea cu Manchester City se va încheia la finalul actualului sezon, va primi un salariu anual de trei milioane de euro.


Ionuț Radu, pe lista de achizții a lui Torino

UPDATE, 7 august, ora 22:03 / Portarul român al echipei Internazionale Milano, Ionuț Radu se află pe lista de achiziții a formației Torino.

Conform site-ului toronews.net, gruparea ”granata” este interesată de aducerea unui portar în cazul în care Salvatore Sirigu va pleca. Pe lângă Radu, torinezii îl mai au în vizzor și pe Luigi Sepe, cel care l-a ținut rezervă la Parma pe internaționalul român.

După împrumutul la Parma, Ionuț Radu a revenit la Internazionale Milano, dar șansele să rămână sub comanda lui Antonio Conte sunt minime, în ciuda faptului că presa italiană a tot scris că ar putea fi a doua opțiune după slovenul Samir Handanovic.


Mircea Lucescu a debutat cu victorie la Dinamo Kiev

UPDATE, 7 august, ora 20:07 / Dinamo Kiev a câştigat cu scorul de 3-0 primul meci sub comanda lui Mircea Lucescu. Amicalul a fost împotriva echipei Veres Rivne, care evoluează în liga a treia din campionatul ucrainian. Au marcat pentru echipa lui Mircea Lucescu: danezul Mikkel Duelund (6′), ucraineanul Vladyslav Supryaga (16′) și uruguayanul Carlos de Pena (52′).

VEZI VIDEO:


Ce scrie presa din Spania după numirea lui Ruben de la Barrera la Viitorul

UPDATE, 7 august, ora 19:21 /Ruben de la Barrera este noul antrenor al celor de la Viitorul. Mutarea nu a rămas fără ecouri în Spania şi jurnaliştii de la La Nueva Cronica care notează că tehnicianul nu va putea reveni la Cultural Leonesa în acest moment:

“Majoritatea fanilor lui Cultural nu aveau niciun dubiu privind favoritul pentru banca tehnică, din sezonul următor: omul care i-a promovat în liga secundă, Ruben de la Barrera.

Totuși, adevărul este că el nu a fost niciodată o opțiune, iar clubul nu l-a luat în calcul, chiar dacă a avut o relație bună cu echipa, după ce a retrogradat.

Acum, el are o destinație oficială, în România. Va debuta într-un campionat european, în prima ligă, unde o va conduce pe Viitorul Constanța, deținută de legendarul Gheorghe Hagi”, au scris ibericii.


Încă două favorite s-au retras de la US Open

UPDATE, 7 august, ora 18:56 / Jucătoarele Elina Svitolina, locul 5 WTA, şi Kiki Bertens, numărul 7 mondial, s-au retras de la turneul de Grand Slam US Open.

Svitolina a precizat, într-un comunicat, că simte că nu poate face deplasarea în SUA fără să-şi pună echipa şi fără să se pună pe sine în mare pericol. Bertens s-a retras din cauza restricţiilor impuse de guvernul olandez, conform cărora cei care se întorc din Statele Unite trebuie să stea în carantină două săptămâni.

Dintre jucătoarele din top 20, s-a retras de la competiţia americană şi Ashleigh Barty, liderul mondial. Este posibil ca şi Simona Halep să aleagă să nu participe la US Open. Ea încă nu a luat o decizie cu privire la acest turneu, însă a afirmat că în condiţiile actuale cel mai probabil nu va merge în SUA.


Fabio Jakobsen a fost scos din coma indusă

UPDATE, 7 august, ora 17:21 / Ciclistul Fabio Jakobsen, care a suferit un accident grav în Turul Poloniei, a ieşit din coma indusă, au anunţat, vineri, organizatorii competiţiei.

”Avem veşti bune de la spitalul din Sosnowiec. Fabio Jakobsen s-a trezit din comă. Starea sa este bună”, este anunţul organizatorilor Turului Poloniei.


Baschetbalistul Michael Ojo a murit în timpul antrenamentelor

Pivotul Michael Ojo de la Steaua Roşie Belgrad a decedat în cursul zilei de vineri. Baschetbalistul din Nigeria s-a prăbuşit pe teren în timpul şedinţei de pregătire şi a fost transportat la spital, acolo unde s-a stins din viaţă.

Simona Halep, stresată de COVID-19

UPDATE, ora 14:20. Simona Halep a plecat spre Praga, unde va participa la primul turneu WTA post-pandemie. Campioana noastră a declarat că este puţin stresată de această participare:

“Mi-am dorit foarte mult să înceapă turneele. Sunt puțin stresată, dar cred că o să fie bine. Am făcut testul și am primit rezultatul ieri, negativ bineînțeles. Azi când ajung acolo mai fac un test și rămânem în cameră până vine rezultatul.

Poate apărea un caz oriunde, nu vreau să gândim în mod negativ.Vreau să văd partea bună și faptul că putem să jucăm turnee. Am crezut că nu e bine să merg la Palermo. Nu eram poate pregătită mental. Acum sunt mai bine, sunt 100% convinsă că pot să joc”, a spus Halep.

Silviu Lung a semnat prelungirea cu cei de la Kayserispor

UPDATE, 7 august, ora 12:20. Silviu Lung va continua alături de Kayserispor şi spune că a ales că prelungească înţelegerea chiar dacă a avut oferte de la Galatasaray şi Beşiktaş:

“Sunt discuții foarte avansate, aștept să vină și contractul. Cred că voi prelungi. Eu am fost în viață mereu un tip calculat, iar cei de la Kayseri mi-au îndeplinit toate dorințele.

De ce să plec de undeva unde sunt foarte respectat!? Sper să joc în Turcia încă cel puțin doi ani”, a spus Lung.

Bale, încă o aroganță înaintea meciului cu Manchester City

UPDATE, 6 august, ora 23:25 / Antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, a explicat de ce nu l-a convocat pe Gareth Bale pentru meciul cu Manchester City, din manșa secundă a optimilor de finală ale Champions League.

”Există foarte multe zvonuri cu privire la situația lui, dar trebuie să știți că între el și mine există o relație de respect. Am avut o discuție privată cu el și vă pot spune doar că el nu și-a dorit să joace în acest meci, restul rămâne între noi.

Nu vă pot spune de ce nu vrea să joace, este ceva privat. Îl respect foarte mult și tot ce vorbim între noi va rămâne în vestiar. Nu știu ce va urma pentru el, acum este jucătorul lui Real Madrid. A preferat să nu joace în acest meci și mai mult nu vă pot spune”, a declarat Zidane, conform Marca.


Mutu, debut de vis ca selecționer al naționalei de tineret

UPDATE, 6 august, ora 22:44 / Naţionala U21 a României a învins, joi, cu scorul de 6-0, echipa Farul Constanţa, într-un meci de pregătire disputat la Centrul Naţional de Fotbal Buftea. A fost primul meci cu Adrian Mutu pe banca tehnică a tricolorilor mici.

Golurile au fost marcate de Andrei Chindriş (32), Valentin Costache (42), George Ganea (49, 73) şi George Cîmpanu (83, 90).

Adrian Mutu a folosit următoarea formulă de echipă: M. Popa (Duţu 46) – Haruţ (Al. Vodă 46), Chindriş (Screciu 46), Ghiţă (Ciobotariu 46), Opruţ (Velisar 46) – Ciobanu, M. Marin (Băluţă 46), Casap – Cîmpanu, Costache (Ganea 46), Petrila.


Murray și Clijsters, invitații pentru US Open

UPDATE, 6 august, ora 21:32 / Organizatorii US Open au anunţat, joi, că Andy Murray şi Kim Clijsters, foşti număr 1 mondial şi campioni la turneul de Grand Slam din SUA, au primit wild card-uri.

Clijsters a câştigat US Open în 2005, 2009 şi 2010, iar Andy Murray s-a impus la simplu masculin în 2012. US Open este programat la datele iniţiale, 31 august – 13 septembrie, fără spectatori şi cu un strict protocol sanitar. La acest Grand Slam nu vor exista calificări şi nici probă de dublu mixt.

Au mai primit wild card-uri pentru ediţia din acest an a US Open şapte jucătoare şi şapte jucători din SUA: Usue Arconada, CiCi Bellis, Francesca Di Lorenzo, Caroline Dolehide, Ann Li, Robin Montgomery, Whitney Osuigwe / Ulises Blanch, Maxime Cressy, Sebastian Korda, Thai-Son Kwiatkowski, Michael Mmoh, Brandon Nakashima, JJ Wolf.


Echipe din patru țări vor juca pe teren neutru în cupele europene

UPDATE, 6 august, ora 20:11 / Patru ţări, Polonia, Ungaria, Grecia şi Cipru, ar putea găzdui meciuri pe teren neutru în sezonul 2020/2021 al Ligii Campionilor şi al Ligii Europa, în cazul în care situaţia sanitară va duce la o astfel de necesitate.

La finalul unei reuniuni prin videoconferinţă cu cele 55 de federaţii membre, UEFA a anunţat că unele meciuri din cupele europene, ediţia 2020-2021, s-ar putea disputa în ţări sau pe terenuri neutre.

Preliminariile Ligii Campionilor încep sâmbătă, cu două meciul în Elveţia: Drita – Inter Club d’Escandes şi Tre Fiori – Linfield.


Pancu se poate despărți de Rapid

UPDATE, 6 august, ora 18:13 / Președintele clubului Rapid București, Daniel Pancu, a dezvăluit că poate pleca de la clubul giuleștean și că are oferte de a antrena în România și în străinătate.

”Am luat prânzul cu Victor Angelescu și i-am cerut acceptul pentru a discuta cu alte echipe. Am primit acceptul lui. Am oferte, sunt invitat la niște discuții. Sunt echipe din România și o echipă de Liga 2 dintr-un campionat mai puternic decât al nostru.

Din România am oferte din Liga 1. Nu vreau banii, n-ar fi prima oară când renunț. Când se naște unul care să renunțe la mai multe lucruri decât mine, să-mi dea cineva un sms. La Rapid nu voi rămâne ca antrenor acum, după Dan Alexa”, a spus Pancu la Digi Sport Special.


Trei schimbări din sezonul viitor în Premier League

UPDATE, 6 august, ora 17:14 / Cluburile din Premier League au votat împotriva sistemului cu cinci înlocuiri de jucători la un meci pentru fiecare echipă în sezonul viitor și va reveni la modelul cu trei înlocuiri.

Conform BBC, se pare că mai mulţi membri ai ligii engleze au considerat că regula cu cinci schimbări de jucători avantajează cluburile mari.


Bottas va concura pentru Mercedes și în 2021

UPDATE, 6 august, ora 16:06 / Pilotul finlandez Valtteri Bottas și-a prelungit contractul cu un an și va concura pentru echipa campioană mondială Mercedes şi în sezonul 2021 al Campionatului Mondial de Formula 1.

Bottas, 30 de ani, a sosit la Mercedes în sezonul 2017 şi de atunci a fost o piesă importantă în echipa care a cucerit toate titlurile mondiale, atât la piloţi, prin coechipierul finlandezului, britanicul Lewis Hamilton, cât şi la constructori.

În carieră, el a câştigat opt grand prix-uri şi s-a mai clasat de 40 de ori pe podium, în 143 de starturi. Cea mai bună clasare în clasamentul general al piloţilor, locul 2, a înregistrat-o în 2019, după campionul Hamilton.


Rutierul Fabio Jakobsen a fost operat

UPDATE, 6 august, ora 16:00 / Ciclistul Fabio Jakobsen, rănit şi plasat în comă artificială, în urma unei căzături provocate de un adversar în prima etapă a Turului Poloniei, este în stare gravă, dar stabilă.

Conform L’Equipe, rutierul olandez a fost operat timp de cinci ore la cap, în noaptea de miercuri spre joi, la un spital din Sosnowiec și joi se va încerca trezirea lui din comă.

Manaagerul echipei Deceuninck-Quick Step, Patrick Lefever, a anunțat că va depune plângere penală împotriva ciclustului formației Jumbo-Visma, Dylan Groenewegen, cel care a provocat teribilul accident.

”Mă duc la tribunal. Aceste tipuri de acţiuni trebuie eliminate din ciclism. Este un act criminal”, a declarat Lefevere.


Nathan Ake, achiziționat de Manchester City

UPDATE, 6 august, ora 15:11 / Manchester City a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, transferul fundaşului olandez al echipei Bournemouth, Nathan Ake.

Ake a semnat un contract valabil cinci ani cu ”cetățenii”, care au plătit 45 de milioane de euro pentru aducerea sa.

În vârstă de 25 de ani și format Ado Den Hag şi Feyenoord, el a mai evoluat la Chelsea, Reading şi Watford. Nathan Ake are 13 selecţii la naţionala Olandei, pentru care a marcat două goluri.


Sumă fabuloasă pentru cumpărarea clubului AS Roma

UPDATE, 6 august, ora 14:13 / Omul de afaceri american James Pallotta, proprietarul clubului AS Roma, a ajuns la un acord cu compatriotul său Dan Friedkin pentru vânzarea grupării.

Conform L’Equipe, acordul prevede cedarea unei proporţii de 86,6 la sută dinte acţiunile clubului pentru suma de 591 de milioane de euro. Operaţiunea ar trebui încheiată până al finalul lunii august.

Pallotta a cumpărat clubul din capitala Italiei în 2011 şi de atunci echipa nu a câştigat niciun trofeu. Rar prezent în Italia, miliardarul american este nepopular în rândul fanilor, care îi reproşează printre altele gestionarea cazurilor Francesco Totti şi Daniele De Rossi, legende ale echipei, îndepărtate din club.


Ovidiu Haţegan va arbitra Bayern – Chelsea în Liga Campionilor

UPDATE, 6 august, ora 12:30 / Arbitrul român Ovidiu Haţegan va conduce la centrul partida Bayern Munchen – Chelsea Londra, din returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Meciul este programat, sâmbătă, de la 22:00. În tur, nemţii s-au impus cu 3-0. Haţegan va fi ajutat de Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe la cele două tuşe, iar Radu Petrescu va fi arbitrul de rezervă

Ovidiu Haţegan va arbitra Bayern - Chelsea în Liga Campionilor. FOTO: uefa.com
Ovidiu Haţegan va arbitra Bayern – Chelsea în Liga Campionilor. FOTO: uefa.com

 


Claudiu Keșeru, depistat pozitiv cu COVID-19

UPDATE, 6 august, ora 12:10 / Atacantul român Claudiu Keșeru a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. La testarea efectută de cei de la Ludogoreț, Keșeru și Jorginho au ieșit pozitiv. Cei doi fotbaliști au fost plasați în carantină la domiciliu și se simt bine.


Gabi Tamaș, acceptat cu bune și cu rele la U Cluj

UPDATE, 6 august, ora 12:00 / Antrenorul celor de la U Cluj, Adrian Falub, a vorbit despre transferul lui Gabi Tamaș și spune că este gata să își asume și derapajele extrasportive ale fotbalistului:

”Din punct de vedere fotbalistic, Tamaș are încă multe lucruri de spus. Eu cred în Gabi Tamaș, ca și jucător. Din punct de vedere al vieții extrasportive nu pot să exclud lucrurile pe care le-a făcut Tamaș de-a lungul anilor. Le știe toată lumea și sunt de notorietate.

Eu cred în jucătorul Tamaș și dacă Tamaș a venit la Cluj și are derapaje extrasportive eu sunt de acord să mi le asum și să fie responsabilitatea mea. Accept să fiu tras la răspundere, dacă Gabi Tamaș va avea alt gen de comportament. Dar sper că nu va avea. Eu cred în omul Tamaș și în jucătorul Tamaș”, a spus Falub.


Accidentare teribilă în prima etapă a Turului Poloniei la Ciclism

UPDATE, 5 august, ora 23:23 / Prima etapă a Turului Ciclist al Poloniei a avut un final nefericit, rutierul Fabio Jakobsen de la Quick-Step suferind o accidentare teribilă la sprintul de final. La o viteză de peste 70 km/h, el a fost trimis în grilajele de protecție de către Dylan Gronewegen (Jumbo-Visma), suferind răni severe care au necesitat intervenția de urgență a medicilor. A fost transportat apoi imediat la spital, intubat și pus în comă indusă.

Deși Gronewegen a câștigat etapa în urma acestui incident, el a fost mai apoi descalificat de către comisarii de cursă, care au hotărât să îi acorde victoria lui Jakobsen.

„Am făcut tot ce se putea face. Condițiile de lucru au fost foarte dure, este o vătămare la cap foarte gravă. A fost dificil de intubat, dar tuburile laringiene și oxigenul puteau fi conectate. Am menținut nivelul de saturație. Inima funcționa bine, menținând presiunea corectă. Ciclistul este rănit grav și viața lui este în pericol. A pierdut și mult sânge. El este viu până la urmă, este alături de noi și sperăm că vom câștiga această cursă”, a declarat unul dintre medicii spitalului din Katowice unde a fost transportat Fabio Jakobsen.


Răzvan Lucescu, aproape campion în Arabia Saudită

UPDATE, 5 august, ora 23:10 / Al Hilal, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a câştigat cu 4-1 derby-ul de pe terenul lui Al Nasr Riad, formaţia care ocupă locul secund în clasamentul campionatului Arabiei Saudite. După 23 de etape dintr-un total de 30, Al Hilal a acumulat 54 de puncte, cu nouă mai multe decât rivala Al Nasr, şi e aproape de câştigarea campionatului. Până acum a pierdut un singur meci, a remizat 6 şi s-a impus în celelalte 16.


Rezultatele înregistrate în turul barajelor de promovare în Liga 2

UPDATE, 5 august, ora 21:36 / Miercuri au avut loc partidele tur ale barajului de promovare în Liga 2. În urma deciziei Comitetului de Urgență al FRF din 11 mai 2020, sezonul 2019-2020 din Liga 3 a fost întrerupt definitiv. S-a luat atunci hotărârea ca în seriile în care diferența dintre primele două clasate este mai mare de 3 puncte să promoveze echipa de pe primul loc, în caz contrar urmând să se dispute un baraj în dublă manșă. Astfel, au promovat direct Aerostar Bacău (Seria 1) și FC U Craiova 1948 (Seria 4).

În prima manță a barajului s-au înregistrat următoarele rezultate:

  • ACS Mostiștea Ulmu – AFC Unirea 04 Slobozia 0-2;
  • AFC Progresul 1944 Spartac – CSM Slatina 0-1;
  • CS Minaur Baia Mare – ACS Fotbal Comuna Recea 2-1;

Returul va avea loc pe 9 august.

Momente terifiante la finalul partidei dintre Progresul Spartac și CSM Slatina: portarul gazdelor, Iulian Răduță, și-a tăiat venele după ce a spart câteva geamuri de la vestiare din cauza nervilor, considerând că penalty-ul din care oaspeții au câștigat partida a fost acordat eronat. El a avut nevoie de urgență de intervenția medicilor, care au reușit să îi oprească sângerarea abundentă, iar mai apoi a fost transportat la spital.

“Răduță este la spital în momentul de față și este destul de rău. Și-a taiat venele, a spart un geam… E frustrant când pierzi un meci în minutul 90+3, la ultima fază a meciului, după un penalty care n-a fost. Există înregistrarea pe Facebook puteți să vă uitați. Noi poate suntem subiectivi, dar nu e penalty nici din avion, nici de pe lună, nici cu drona și din cimitir, de nicăieri… Dar mă așteptam să fie așa când noi, o echipă mică privată, jucăm într-un baraj de promovare cu o echipă susținută de primărie cum e Slatina. Asta-i viața! Mai avem un meci…”, a spus Andrei Erimia, patronul lui Spartac pentru GSP.ro.


DSP Giurgiu nu e de acord ca Astra să mai joace în Liga 1

UPDATE, 5 august, ora 18:14 / DSP Giurgiu nu și-a dat acordul ca Astra să poată disputa partidele restante din Casa Pariurilor Liga 1 cu Universitatea Craiova și FCSB, în urma cazurilor de coronavirus apărute în lot. În acest caz, nu se știe ce decizie vor lua în continuare FRF și LPF, fiind foarte posibil ca echipa giurgiuveană să piardă aceste meciuri cu 0-3 la „masa verde”. Pentru echipa patronată de Ioan Niculae aceste jocuri aveau o miză destul de mare, pentru că puteau însemna ocuparea locului 3 în clasamentul play-off, în dauna FCSB, ceea ce se traduce printr-un plus de 300.000 de euro din drepturile de televizare.


Barajul de promovare în Liga 1 se decide la Mioveni

UPDATE, 5 august, ora 15:31 / Conform tragerii la sorţi, echipa care va juca în sezonul viitor de Liga 1 în urma barajului de promovare/menţinere se va afla pe 12 august, la Mioveni. Dubla manşa va avea loc pe 9 şi 12 august, respectându-se programarea iniţială. Primul tur se va juca pe terenul reprezentantei Ligii 1, în timp ce returul decisiv va avea loc la Mioveni.


Mircea Lucescu riscă să rămână fără două jucători importanţi la Dinamo Kiev

UPDATE, 5 august, ora 15:00 / Abia instalat după mari controverse cu suporterii la timona lui Dinamo Kiev Mircea Lucescu, cel mai vârstnic antrenor din Ucraina şi din fotbalul european, la cei 75 de ani ai săi, riscă să rămână fără doi dintre cei mai buni jucători din lot.

Astfel, mijlocaşul dreapta Ţîgankov este dorit în Premier League de Newcastle şi Leicester, iar fundaşul stânga Mikolenko, 21 ani, e disputat între Everton şi Napoli, dar englezii par a avea prima şansă, oferind între 12-15 milioane euro, sumă cu care italienii nu sunt de acord, socotind-o exagerată. Lucescu a spus că nu se va opune nici unei plecări, dacă va fi o afacere profitabilă pentru club.


AFC Rapid spune că echipa din Liga a doua a pierdut numele și marca

UPDATE, 5 august, ora 12:53 / AFC Rapid, echipă din Liga 4, a postat un comunicat pe Facebook cu o decizie a unei instanțe prin care formația din liga secundă ar fi pierdut dreptul de a utiliza numele și marca.

Marca a fost înregistrată în urmă cu cinci ani pe 5 martie. Totodată, FC Rapid a trebuit să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 17.000 de lei.

”Anulează înregistarea mărcii 138145/05.03.2015. Obligă la plata sumei de 11.247+6760 lei cheltuieli de judecată în sarcina pârâtelelor Fotbal Club Rapid 1923 SA și Fotbal Club Rapid SA. Cu apel. Pronunțată în ședința publică, 4 august 2020”, după cum se precizează în decizia afișată de Tribunalul București. După puțin timp de la pronunțarea deciziei, echipa din Liga a patra a anunțat: ”Noi suntem Rapid!”.


Andrei Rațiu s-a transferat la ADO Den Haag

UPDATE, 5 august, ora 9:18 / Internaționalul român de tineret Andrei Rațiu, în vârstă de 22 ade ani, s-a transferat la echipa olandeză de primă ligă ADO Den Haag. El a fost împrumutat de Villarreal, clubul de care aparținea, pentru un sezon, dar gruparea olandeză are drept de cumpărare definitivă la finalul sezonului viitor.

În sezonul trecut, la ADO a evoluat un alt fotbalist român, Tudor Băluță, însă acestuia i-a expirat împrumutul de la Brighton și s-a întors în Anglia.

Noua echipă a lui Andrei Rațiu a terminat ultimul sezon al campionatului olandez pe poziția a 17-a, dar s-a salvat de la retrogradare datorită faptului că s-a decis înghețarea campionatului și toate formațiile au rămas în prima ligă.


Mutu a condus primul antrenament ca selecționer

UPDATE, 4 august, ora 22:53 / Adrian Mutu a condus primul antrenament din funcția de selecționer al echipei naționale de tineret a României.

Ședința de pregătire a durat aproximativ 90 de minute, lucrându-se în special tactic. Cătălin Itu, de la CFR Cluj, având în vedere că a jucat luni seară, s-a pregătit sepărat, alături de preparatorul fizic Vlad Nicoară.


Ferran Torres a ssemna cu Manchester City

UPDATE, 4 august, ora 22:07 / Manchester City a anunțat transferul mijlocașului dreapta al formației FC Valencia, Ferran Torres.

Tânărul de 20 de ani a semnat un contract pe cinci sezoane, iar Manchester City a plătit 27 de milioane de euro pentru aducerea sa.


Bryan Nouvier a revenit la Sepsi OSK

UPDATE, 4 august, ora 20:54 / Mijlocașul francez Bryan Nouvier a revenit la formația Sepsi OSK Sfântul Gheorghe, cu care a semnat un contract pe două sezoane.

În vârstă de 25 de ani, Nouvier, care a evoluat ultima oară la echipa poloneză Rakow, a mai jucat pentru Sepsi OSK în sezonul 2018-2019.


Transferuri importante la UTA Arad

UPDATE, 4 august, ora 19:51 / Echipa UTA Arad, nou-promovată în Casa Pariurilor Liga I, i-a prezentat, marţi, pe jucătorii Neluţ Roşu şi Ioan Hora, ambii liber de contract după despărțirea de Gaz Metan Mediaș.

Hora, 31 de ani, a mai jucat la UTA, între 2005 şi 2008, dar şi la Gloria Bistriţa, CFR Cluj, ASA Târgu Mureş, Konyaspor, Akhişarspor, Elazigspor şi, de asemenea, la Gaz Metan Mediaş.

Roşu, în vârstă de 27 de ani, a mai evoluat de-a lungul carierei la Luceafărul Oradea, Concordia Chiajna, FC Botoşani, CFR Cluj, FC Viitorul, Levski Sofia şi, ultima dată, la Gaz Metan Mediaş.


Wolfsburg pierde un jucător pentru Europa League din cauza coronavirusului

UPDATE, 4 august, ora 17:56 / Fundaşul echipei VfL Wolfsburg, Kevin Mbabu, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi va rata returul cu Şahtior Doneţk, din optimile de finală ale Europa League.

Conform Le Soir, antrenorul Oliver Glasner a declarat că Mbabu, 25 de ani, şi-ar putea încheia perioada de carantină dacă testele pentru Covid-19 vor fi negative, dar jucătorul va rămâne acasă, pentru că nu s-a antrenat cu echipa.

Mbabu a fost testat pozitiv la 25 iulie. El a evoluat în 20 de meciuri în Bundesliga, în sezonul recent încheiat şi a marcat trei goluri. În această ediţie a Europa League, fundaşul a jucat cinci partide.


LPF vrea să încheie pe teren play-off-ul

UPDATE, 4 august, ora 17:23 / LPF își dorește ca play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1 să se încheie pe teren și de aceea se gândește să programeze și ultimele două restanțe: Astra – Universitatea Craiova și FCSB – Astra.

Conform digisport.ro, decizia finală va fi luată în cursul zilei de miercuri. Jucătorii Astrei vor efectua o nouă serie de teste miercuri, iar dacă totul va fi în regulă, LPF va programa și ultimele două jocuri rămase din play-off.

În funcție de cum se vor termina meciurile Astrei va exista și o ierarhie finală în play-off, iar cluburile vor afla câți bani primesc. Dacă ierarhia ar fi decisă la masa verde, cluburile ar putea contesta acest lucru.


Jiangsu Suning, victorie grea în China

UPDATE, 4 august, ora 17:17 / Echipa Jiangsu Suning, antrenată de Cosmin Olăroiu, a învins, cu scorul de 2-1, formația Dalian Pro, în etapa a treia a Grupei a campionatului Chinei.

Golurile echipei românului au fost marcate de Alex Teixeira (74) și Eder (84, penalty), în timp ce pentru învinși a înscris Rondon (79). VEZI AICI TOATE GOLURILE

În urma acestui succes, Jiangsu Suning se află pe locul doi în Grupa A, cu șapte puncte. Lider este Guangzhou Evergrande, cu nouă puncte.


Sala Polivalentă din Capitală ar putea deveni ”Templul handbalului”

Federaţia Europeană de Handbal a lansat, marţi, un sondaj destinat fanilor pentru stabilirea arenei de top de pe continent, denumită ”Templul handbalului”. Între cele 11 nominalizări se află şi cea a Sălii Polivalente din Bucureşti, Ioan Kunst Ghermănescu.

Un număr de 11 arene sunt nominalizate de EHF, iar forul continental le oferă fanilor câteva indicii privind alegerea sălii favorite, între care capacitatea, audienţa, atmosfera creată de fani.

Cele 11 arene nominalizate sunt: Sala Ioan Kunst Ghermănescu, Zlatorog Arena (Slovenia), Arena Legionow (Polonia), Les Arenes des Metz (Franţa), Sportski Centar Moraca (Muntenegru), Jane Sandanski Arena (Macedonia), Audi Arena, Veszprem Arena, Papp Laszlo Arena (Ungaria), Wunderino Arena şi Lanxess Arena (Germania).

Despre arena din Bucureşti, EHF notează: ”Un meci în deplasare nu este încântător în Liga Campionilor pentru nicio echipă în această sală, mai ales de când eroina naţională Cristina Neagu s-a întors în Bucureşti”.


Jadon Sancho, salariu uriaș la Manchester United

Oficialii clubului Manchester United au ajuns la o înțelegere cu reprezentanții mijlocașului formației Borussia Dortmund, Jadon Sancho, care va ajunge în această vară pe Old Trafford.

Cotidianul german Bild a anunțat că Jadon Sancho va ssemna un contract pe cinci sezoane cu Manchester United și va încasa un salariu anual de 17,6 milioane de euro. Conform presei internaționale, ”diavolii roșii” vor plăti aproximativ 100 de milioane de euro.


FC Viitorul s-a despărțit de Cosmin Bîrnoi

FC Viitorul şi mijlocaşul Cosmin Bîrnoi au ajuns la un acord pentru încetarea pe cale amiabilă a relaţiilor contractuale, a anunţat gruparea patronată de Gheorghe Hagi.

În vârstă de 22 de ani, Bîrnoi a ajuns la formaţia din Ovidiu la începutul acestui an, dar nu a evoluat decât într-un singur meci. Cosmin Bîrnoi a mai evoluat la ACS Poli Timişoara şi CSM Poli Iaşi.

ADVERTISEMENT