News

Salarii colosale pentru cei care vor să lucreze pe litoral. Câţi bani sunt dispuşi patronii să ofere

05.05.2021 | 18:53
Salarii colosale pentru cei care vor sa lucreze pe litoral Cati bani sunt dispusi patronii sa ofere
Ce salarii colosale sunt date pe litoral, în 2021. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Patronii de pe litoralul românesc sunt disperați să găsească personal pentru vara ce este foarte aproape. Aceștia sunt dispuși să plătească salarii colosale pentru angajații din sezonul estival.

Salarii imense pentru muncitorii de pe litoral, promise de patroni

Cei care doresc să lucreze pe litoralul românesc în această vară au un motiv în plus, din moment ce patronii sunt dispuși să plătească salarii colosale, mult mai mari decât minimul pe economie oferit de România în anul acesta. Astfel, leafa poate ajunge chiar și la 2.000 de euro pe lună, spun patronii disperați că nu găsesc angajați.

ADVERTISEMENT

Aceștia spun că salariile nu au scăzut deloc în acest domeniu, și, mai mult ele sunt la nivelul celor din 2019, înainte de a fi izbucnit pandemia de coronavirus în lume și în țară.

Chiar și în aceste condiții, patronii se plâng că nu găsesc angajați pentru serviciile de pe litoral. Motivul ar fi unul simplu: cei ce până acum mergeau să lucreze pe litoral și-au găsit joburi în alte domenii. Sunt căutați mai ales barmani, ospătari și bucătari. La mare căutare sunt și managerii de recepție.

ADVERTISEMENT

De ce nu vor oamenii să se mai angajeze pe litoral, în ciuda banilor primiți

Totodată, unul dintre motivele pentru care angajații care obișnuiau să muncească pe litoral nu vor să o mai facă este instabilitatea acestui serviciu, după cum spun chiar managerii de hotel. Iar oamenii aleg domenii ce le oferă o siguranță mai mare.

„S-au angajat în alte domenii. Oamenii nu mai au încredere că vor avea un venit stabil și că vor putea sta o perioadă mai lungă, sunt speriați și caută joburi mai sigure în alte domenii”, a explicat Iuliana Tasie, directorul unui hotel, conform Pro Tv.

ADVERTISEMENT

Nu numai hotelierii sunt disperați, ci și managerii de hotel, care au nevoie de personal care să gătească mâncarea, dar să o și servească. Este nevoie de o echipă de circa 80 de oameni, iar dintre aceștia lipsesc 50, spun proprietarii de restaurante.

„Anul trecut au fost blocate vasele de croazieră, s-au întors acasă și s-a găsit mai ușor forță de muncă. Practic avem nevoie pentru full sezon de o echipă de 80 persoane, iar în momentul de față să zicem 30-35 de persoane din cei vechi care se vor întoarce la muncă, bucătari, barmani, ospătari, toate secțiile aferente unui restaurant”, a declarat George Țicu, managerul unui restaurant de pe litoral.

ADVERTISEMENT